Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zeleninové rizoto s brokolicou a syrom a polievka tiež zeleninová
ja som dnes experimentovala v kuchyni. Asi polovicu vianocky co nam ostala, trosku makoveho rozka co tiez ostal som rozmocila v mlieku, pridala trosku oleja, cukru, hl. muku a este trochu mlieka aby bolo cesto redsie a urobila som z toho placky. To je taaak fajnove. Na to asi spravim este redsi puding 😵
ja som dnes robila cesnakovu polievku, vyprazany syr so zemiakmi a este ako taku chutovecku vajickovy salatik 🙂 mnamky 🙂 🙂 🙂
@kawasaki17 hodis receptik na ten salatik? diky..
@crysmile vajcia uvarene na tvrdo (ja davam 40), 1 tatarska omacka, 1 majoneza, cibula, 1 sterilizovana kukurica alebo hrasok (podla chuti), trocha horcice(2 PL ), sol, cierne mlete korenie. Vajcia pokrajat, cibulu na drobno, pridat ostatne prisady , vsetko zmiesat a okorenit, nechat postat v chladnicke aspon hodinku a moze sa podavat.
vypražany pangasius v cestičku,varene zemiaky,uhorkovy šalat,,,,,, 🙂
od včera paradajková polievka so syrom, granadír a kapustové fliačky (každý si vyberie 😀 ) a dnes len dorobím ockovi rezníky, aby nám neschudol 😀 na víkendovej pánskej jazde 😝 . Zajtra sa malá naje u babky, ja v škole 😵 a čo bude v nedeľu, ani srnky v lese netušia 😎. Uvidím, aký príde oko hladný 😀 😀 😀
dnes asi urobím deťom palacinky.. Mm doje kura na šamp.+zemiaky..
zemiaková polievka na kyslo s voľským okom, zapekaná brokolica so šunkou a syrom, višnovo-tvarohový koláč
Ahojte babule.
Vcera vecer som zarobila cesto na palacinky, ale som nestihla urobit, tak som dala do chladnicky. Teraz som to vytiahla, ale nejak sa mi to rozdelilo - muka dole, vajicko hore. Mozem to este pouzit? Robila som to s mliekom
tak my sme dnes papkali zeleninkovú polievočku, pečeného pstruha s citrónikom a k tomu chlebík 🙂 aj naše domáce zvieratko si pochutnalo 🙂
špenátik so zemiačkami,na poobede tvarohový nepečený koláčik 😀 😀 😀
a zajtra budú buchty na pare - domáce lekvárové a nutelové s masielkom a makom🙂 mňam 😀 😀 😀
pôvodne mali byť dnes, ale akosi .....sa mi nechcelo 😀 😀
Jej, dakujem vam. Uz som sa zlakla, ze to musim vyliat. Tak hor sa na palacinky, ak mi drobec dovoli ;)
my dnes kelová polievka a kapustové fliačky
dnes dojedame co ostalo z tyzdna + som upiekla jablkovo-makovu strudlu (z celozrnnej muky). Zajtra nevarim lebo ideme na 50tku no a v nedelu pokial ma mamina nenabali z oslavy 😀 tak budu bryndzove pirohy s oprazenou cibulkou a mozno (ak kupim) s kyslou kapustou (trosicku podusenou)
na obed boli šunkafleky od včera a na večeru pečené zemiaky a zakysanka 🙂
francúzke zemiaky 🙂
vcera cesnakova polievka a rizoto a dnes vyprazany karfiol
palacinky na veceru
Ahojte,chcem sa opytat ci robi niekto paradajkovu pomazanku,ak ano tak dajte recept,dakujem 😉
Dnes je tá pizza. Zajtra ideme preč, a v nedeľu nev iem
špenátová polievka a zajtra pečené pstruhy, dúfam... a nakoľko som dostala dyňku, tak rozmýšľam nad plackami, len sa mi nechce 😝
po dlhom čase kuracie pečienky budú aj na zajtra s ryžou
kura na pore s ryzou

@lumimi
ale moc ji nezdob, to testo pak zvlhne a zvlacni,..je jakoby mokre a syrove, radeji mene a dozlatova..muzes ji udelat i "zavrenou" a uvnit dat co ches..doporucuju brokolici na cesneku (vznikne kase, do ni vajicko) a klobasku posypat syrem.. 😉