Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@nadhera no malý ju nejedol,teda ani neochutnal,radšej si vybral šunku s detským kečupom,jedla som len ja s priatelom a idem si ju dať aj teraz na ranajky,mne zase fajne vonia droždie ale ešte som ho nejdela surové,viem že niekto to aj takto papá 😉
@ingrid56
@monika15 ja ju robím tak že na opraženú cibulku si dám rozmrvené droždie a počkám kým sa to roztopí,pridám sol,korenie,lyžičku horčice,sušenú petrušku a potom zalejem vajcami do ktorých som naliala trochu mlieka a miešam kým to nezhustne,je to dobré aj teplé hned na chlebík aj studené,recept som našla na nete,tiež som nevedela ako sa to robí
dnes kalerabková polievka a zapečený losos v lístkovom ceste s bilinkovým drezingom a zemiakmi 😉
@titkovamiriam mnaaam, to znie uuzasne a aj zdravo a dietne 🙂 super
my mame dnes cigansku s ryzou a malinka rizoto s kur.maskom:-)
@luciferova ale je takato aj pomazanka droždova s vajičkami(praženicou) ako baby hovoria. Je to dobre aj studene ja si to pamatam ešte zo školky 😀
@mima1983 kym som doma tak robim taketo hovadinky 😉 ,droždie mnam mnam 😉
plnene kureci rizky broskvi, sunkou a vajickem, zalite syrem....
my by sme mali mat dnes kuraci perkelt s haluskami, pokial nevymyslim nieco ine 🙂
@luciferova či praženica,pomazánka,alebo nátierka na nete je to väčšinou ten istý recept,akurát niekto dá viac mlieka ,a niekde ide menej a niekto nedá vôbec,ale vajcia dávajú všade,princíp ten istý a studené je to tiež dobré,nepríde mi to celkom ako praženica,skôr ako nátierka,podla toho asi kolko dáš tých vajec
dnes bravcove kare na zeleninke a ryza+zemiaky a polievocka od vcera sosovicova 🙂
vcera som piekla kacicu a k tomu domacu knedlu a kapustu..mame aj na dnes 😵 a vytopila som aj za pohar masti,tak si dam chleba s mastou a cibulkou v priebehu dnesneho dna
ja dnes zapekanú brokolicu
baby, máte niektorá skúsenosť s tou nakladanou kapustou z LIDLA? myslím tou červenou, či sa hodí ku kačke napríklad, nejako ju dochutiť, dodusiť, čo ja viem ... lebo nie vždy sa mi chce krájať a vraj táto je dobrá
no tak dnes budeme mat tekvicovu polievku este zo vcera a potom k tomu kuracie prsia na mexickej zelenine 🙂
dnes hubovu polievku z mrazenych zasob a halusky z kyslou kapustou a klobasou.
mame slepaciu polievocku z domacimi rezancami od vcera a druhe uz ostala iba cervena kapusta a knedla tak asi vyberiem kacicu a naplnime a budeme papat asi este 2 dni ale dala by som si nieco s cesta🙂)))
polievku dojedame a okrem nej pecena klobasa a jaternica s chlebikom a vsetkym co je k tomu dobre 😵
My dnes dojeme od včera vepřo-knedlo-zelo a na večeru bude žemľovka s tvarohom a jablkami, ostali nám rožky... 😉
ahojte 🙂
mozete mi rychlo napisat recept aj s pomermi na vajickove halusky? nieco co mate overene, dakujem 🙂
včera lusková mliečna polievka so zemiakmi, zemiaková kaša a jogurtové rezne 😵
no a dnes bude polievka od včera, knedľa, kôprová omáčka a bravčové karé 😉 a dúfam, že ostane aj na zajtra (to som si myslela aj včera 🙂)
viete mi dat nejaky fakt dobry recept na karfiol so zemiakmi? je jedno ci zapeceny alebo nejaka ina uprava, pokial mozno rychla na vecerne jedlo. dakujem
baby ako robite cestoviny napr. so syrovou omačkou? Ja ich tiež robim a su velmi dobre ale take akoby suche akoby mi tie cestovinky celu tu omačku "vypili" .

a na večeru droždová pomazánka