Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
polievocka zo zelenej fazulky na kyslo so zemiakmi, kuracie sote na kukurici a cervenej fazulke s ryzou, uhorkovy salat...trosku netradicne na nedelu, ale z vyvaru nam uz harasi 😀
dnes bude Sheperd´s pie a asi mrkvova polievka
vcera sme mali plneny pita chlieb ale tie sovenske pita za nic nestoja, sa to trhalo a rozmacalo☹(
mama nám včera poslala kačacie stehienka a k tomu už mám zo včera ryžu,tiež kačací vývar a pre chlapov som vybrala z mraziaka brumíkov(už je skoro po nich,potrela som ich lekvárom,nutelou a šlahačkou mnam-škoda že nemôžem,dala som si len hryza ☹ )
slepacia polievka, udene koleno s knedlikom a cervenou kapustou, pre mm aj s kyslou kapustou. kolac dnes asi nebude, boli ma cely clovek a nechce sa mi aj piect
stará, dobrá nedeľa u svokrušky 🙂 ale inak rezne, ryža, kompotik...klasika 🙂
ahojte, u nás bude dnes nemäsový deň - fazuľová polievka na kyslo, ovsené karbonátky s varenými zemiakmi a tatárskou 🙂
segedinsky gulas s knedlikom a polievocka bud slizikova alebo zeleninkova
@irsina83 tak asi na 180C pod alobalom najmenej hodinu a potom pozr ci je pod nim stava a ak nie podlej asi horucu vodu asi 1dcl a ci je makky ak nie tak pec dalej pod alobalom az kym nezmekne ale necakaj ze bude makky ako kura zajac ma take zuvackove maso tak potom mozes asi tak 15 neviem priblizne to je iba dopiect do chrumkava ale uz bez alobalu ale nie velmi dlho aby sa ti ulne nevysusil,vies takto to je tazke kezda rura pecie inac,musis proste sledovat,ale ked zacinas tak kludne hodinu pod alobalom mozes nechat nic sa nestane,potom az sleduj 🙂
tak my dojedame zo vcera brokolickovu...a varim akurat svieckovu na smotane a parim knedle...kedze tu nepredavaju 😠
Slepačí vývar s rezencami, pečené nakladané kuriatko s pečenými zemiakmi a ryžou, kompót 🙂
hovadzie masko na stave so zeleninkou (hrasok, mrkva, kukurica a sampiony) a ryza 😉
kuracie stehna v syrovej omacke, ryza...malej bravcove na zelenine, ryza 🙂 😝
Cestovinky s kuracim maskom a bambinkom. Jednoducho,nemam co pokazit. 😉
peceny zajac a kurca, pecene zemiaky a vyvar 😉
polievku z bazanta,mlete rezne ,a k tomu zemiakovu kasua pecene kura s ryzou a kompotom.
zeleninova polievka (vyvar z kacacich kridel), pecena kacka, zemiakove knedliky gulate, dusena kysla kapusta 🙂))
tzv. arancini...ve sve podstate to jsou ryzove koule plne mletym masem a mozzarellou, pak obalene klasicky ve vajicku a strouhance a osmazi se v "hlubokem oleji"..................mnam...😉
my dnes,sedliacka polievka a vyprážané kuriatko s hranolkami,mňam 🙂
svieckova 🙂
Hovedzi stroganov s hranolkami a Slepacia bpolievka 🙂
my dnes len jednoduché a rýchle zemiaková kaša, a možno aj pečené zemiaky.. zajtr abude karfiol vyprážaný s kašou.
na veceru WRAP TORTILLAS - super vec, som rada,ze som to objavila - vsetci si posmakli 😉 😉 😉
dala som tam kuracie masko na velmi drobno,kukuricka,hrasok,paradajka,spenatik a do tortily som dala listok cinskej kapusty, zabalila z panvice zeleninku s maskom a vsetkym chutilo.
vcera paradajkova polievka s cestovinou a syrom a kukuricove rizoto so sunkou
dnes fazulova polievka so sirokymi razancami a pecene udene koleno s uhorkami, chlebom a horcicou a ako dezert tvarohove satocky.
dneska paradajkova polievka a jogurtove rezne so zemiakovym pyre a snad ostane aj na zajtra 🙂

polievocka sliepkova zo vcera.pecene kuriatka na masle,zemiakove hranolky,a kedze budem varit šípkový lekvar tak plnka do kurata šipkovo orechova 😉