Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
v sobotu sme robili pleskáča na zemiakoch v alobale + maslo+bylinky, polievka bola kelová. piekla som tvarohové rožteky-ešte teplé mi kradli deti z plechu - ešteže im nebolo zle....
v nedeľu kurací vývar a sviečkovú na smotane + knedľa, jablková bábovka. Veľkých žrútov už mám doma 😀 😀 😀
vyprážané filé, zemiaky a ešte aj karfiolové placky urobím
@klementina ahoj..no ja mam najradsej klasika v trojobale vyprazeny...alebo mozes len obvariť...vývar si nechaj v mrazaku na polievku zeleninovú je potom ovela chutnejšia. opraž cibulku s vajičkom a karfiolom, posyp syrom a daj zapiecť do rury...k tomu zemiaky 🙂
@ivmila dakujem, vyzera to dobre, vyskusam
iank baby...včera som skusila tvarohovu pomazanku...úžasné to bolo, len tak praskla....takze ide tam tvaroh (ja som dala jemny, 250gramovy kelimok, 3 syry karička, 100g obyčajného masla, 2 vajíčka natvrdo, cibuľa nadrobno, vegeta, červena paprika mleta, trocha bazalky....posekať zmiešať, dať na chlieb, navrch koliesko paradajky, alebo inej zeleninky...MNAM
ahojte zienky, potrebovala by som nejaky fajny recept na babovku, dostala som silikonovu formu tak ju chcem hned vyskusat. Viete mi poradit?A este treba tu formu aj vymastit a vymucit?A na akej teplote treba piect, peciem kazdy tyzden len v silikone som este nic neskusala.DAKUJEM 😀
polievka zo zelenej fazuľky, hubový paprikáš + zemiakové noky 😝
@maculik nie🙂 len to obalíš, dáš to trošku zapiecť (len aby sa prichytil ten trojobal - na pár minút ), posypeš mletými orechami a polejš šľahačkovou smotanou 😀 😀
u nás idú prevažne prsia,ale môžeš aj celé kura rozporcované.-)
hlavne žiadne vyprážanie...to už nie je ono..Postup je len taký, že to nahádžeš do zapekacej misy,zaleješ, pustíš rúru a vyložíš si nohy na stôl na cca 30 - 4 minút 😀 😀 😀
z nedele hovadzia polievocka a neskor si urobime vyprazany syr s hranolkami uz sme to dlho nemali 🙂
@katkas1 Ahoj. je to v podstate jednoduché, biely smotanový jogurt vymiešaš s vajíčkom a ochutíš soľou, čiernym korením...červenou paprikoou, vedetou....čo máte radi. Rezne naklapeš a nechaš odležať v tejto marináde. Ja si to pripravím väčšinou večer a na druhý deň vyberieš mäsko, obalíš v strúhanke a vysmážaš. Sú perfektné a hlavne, nie sú suché, takže ich robím z kuracích, morčacích pŕs ale aj z bravčového karé 😵 Keď sa mi chce "hrajkaťô, tak mäso nakrájam na hrubšie rezance a robím z toho nugetky. malá to zbožňuje 😵 😵 Dobrúú chuť 😉
Bryndzove halusky a brokolicovu polievku
@katkas1 ahojky, silikonovu formu netreba vysypat mukou ani mastit, narobi to viac skody ako uzitku, ked vymastit tak len zlahka pretriet olejom. Babovku mam tieto 2 x-krat overene recepty:
Babovka: 5 vajec (zvlast bielka a zltka), 35 Dg praskoveho cukru, 35 Dg hrubej muky, 1 prasok do peciva, 1 vanilkovy cukor, 2dl oleja, 2 dl mlieka. Poznamka: so silikonovej formy beznej velkosti ti staci aj z 3-4 vajec - ostatne suroviny si prerataj)
Babovka 2 - recept moderatorky Jany Majeskej: 1 kelimok kyslej smotany, 1 kelimok praskovy cukor, 1 kelimok mletych orechov, 1 kelimok hladkej muky, 1/2 kelimka oleja, 3 cele vajcia, 1 kypriaci prasok a 1 vanilkovy cukor. Je mozne aj pridat hrozienka/nasekane figy/kandizovane ovocie. Chuti to ako Vianoce🙂
Obidve babovky peciem prvych 15 minut na cca 190-200C, neskor znizim na cca 160 a peciem dalsich povedzme 20 minut.
babulky potrebujem radu idem robit zapekane cestoviny a s cim mam vymastit "pekac"normalne ako olejom mukov struhankou ci postaci olejom??????
@mariana0915 staci olej/maslo
ahojte. My máme dnes vysmážaný karfiol a zemiakovu kašu. Baby nemáte nejaké overené receptíky s olivovým olejom?
na obed som mala br.mäsko a kuk-kus+ zelen.šalát a na včeru si spravím grilovanú(doma na elektrickom minigrile)plnenú papriku syrom a šunkou,som ani nevedela aké to je dobré ked mi to minule spravila mama
anglicka fritatta - zemiaky zapecene so zampionmy, anglickou a cabajkou zaliate zmesou z vajec a kysnutej smotany
dnes len šunkovo-syrová pizza s donáškou 😝
@adelaida33 napodobne 😉
@adelaida33
pizza, jej už som dlho nejedla 😔 , už mam aj chuť
@majina.b ešte doobjednám, dojdi 😉
pizza dobry napad na zajtra 🙂
no do košic , tak 2 hodky vlakom.... čakaj 😀 😀 😀 objednaj ja ju pod vchodom vyzdvihnem
@majina.b ok, volám 😀 😀 😀

kuriatko v trojobale na pekáči posypané mletými orechmi a šlahačkovou smotanou, zapiecť a k tomu zem.kaša alebo ryža a je to🙂 Mňam... 😀 😀 😀 a opäť sa to viacmenej robí samo a ja si môžem vypiť kávičku 😉 😉 😉