Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@jarunka111 jeeej dakujem pekne 🙂 potesilo lebo mam stale za neho dilemu 😀
@veronika1417 som rada 😉 a nemaj, naozaj krásne 😵
@ewana73 pečiem na plechu,ale napr. včera som v takej zapekacej mise(je klasika čierna s 2 ušami aj vrchnákom a dá sa dat aj do rúry)mala som to najskôr zakryté lebo hurka bola z mraziaka a nebola ešte poriadne odmrazená a dala som tam aj zemiaky surové rovno tak som to trochu podusila a potom odkryla a zapekla,ináč môžeš dať rovno zapiecť lebo vlastne hurke vela netreba
u nás sa práve varí rajčinová polievka s cestovinou (ktorá mi práve vykypela 🙂) a zemiakové placky
dnes palacinky... 😵
@kralicica
1 cibula, 1l vody , 2-3 lyžice hladkej múky, 1 kyslú smotanu, polovica téglik sladkej smotany, soľ, petržlen, cukor, maslo, pažítka, opečené kocky chleba.
Na rozohriatom masle speníme cibulu a múku, zalejeme studenou vodou, poriadne premiešame, aby sa netvorili hrudky, osolíme a necháme variť. Medzitým rozmixujeme kyslú smotanu so sladkou smotanou , cukrom /iba štipka/, soľou a pažítkou. Potom túto rozmixovanú hmotu vlejeme do horúcej vody na sporáku, zamiešame a necháme zovrieť.
Na tanieri posypeme polievku čerstvou pažítkou a petržlenom. Podávame s opečenými chlebovými kockami alebo kvasnicovými haluškami.
Kvasnicové halušky: nadrobno posekaná cibuľa, kvasnice / droždie/, maslo, strúhanka, soľ, paprika, rasca.
Na masle speníme nadrobno posekanú cibuľku, keď je zlatožltá, pridáme k nej kvasnice a necháme ich roztopiť. Hmotu podľa chuti okoreníme, osolíme a opaprikujeme, potom ju odstavíme z ohňa a vmiešame do nej strúhanku. Hmota nesmie byť ani riedka ani hustá. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, v ktorej vyvaríme halušky.
@veronika1417 @jarunka111
Dobre to dopadlo 😀 Len.. Ja trúba som nedočítala recept do konca 😀 A neprikryla som formu alobalom než som dala do rúry 😀 Tak sa mi ten vrch/spodok trochu spiekol 😀 Ale nevadí 😀
Do kona týždňa to už bude originál 😀
@kokorunecka cooo? to som este taku prikrytu ani ja nerobila 😉 ale ja lubim ked trochu ten vrch - spodok je chrumkavy 😀
@veronika1417 Ja som robila bábovku prvýkrát a našla som taký recept 😀 Ale tak, môjmu havinovi tiež to chrumkavé veľmi chutilo 😀 Tak asi aj nabudúce len pre neho budem odokrytú robiť 😀
@kokorunecka no moj hafan tiez spapa moje nepodarky 😀 le na babovke je to chrumkave predsa mnam teda ak to nie je moc 😉
polievka od vcera a telaci perkelt s cestovinou.
mm rozhodol, že zajtra bude plnená tekvica mletým mäskom a ryžou a navrchu zapečený eidam, MŇÁM - on je supeeer - milujem to jedlo - jeho však viac 😀
mame brsnu chripku 🙄 🤐 cize dnes mrkova polievka s ryzou a asi nic.
Dneska inspiracia z reklami na Tesco-kare na pomarancoch a ryza 😉
u nas dnes zdravo 🙂 spenat a varene zemiaky
brokolicová polievka a granatiersky pochod
@titkovamiriam nie sú tie pomaranče potom horké? Ja som to robila dávnejšie a mám pocit, že sme to ani nedojedli, lebo nám všetko od pomarančov zhorklo 😒
Dnes špenát, zemiaková kaša a cestovinový šalát s kuracím mäskom
dnes nevarim dojedame 😉
Brokolicova polievka s cestovinou a zeleninove rizoto
tento tyzden:
jelenie medajlonky, ryza, pyre, salat, slepacia polievka, pecene buchty
dojedali sme aj v pondelok
gofry, sosovicova polievka, cestoviny s gorgonzolou a kur.maskom
zapekana treska so zeleninou a syrom, zemiaky varene s vnatkou
vecera vcera krupicova kasa,
zajtra bryndzove halusky a vajcove halusky
malinove muffunky
bravcove mesko v rajcinovej omacke,ryza,,,a hlavkovy salat,,,,,polievka zostala zo vcera zeleninova.
kuracie rezne na prirodno s ryzou a polievku vyvar z morcacieho masa 😉
@dena u nas tiez spenat 🙂 @titkovamiriam to som este nepocula,ze kvasnicove halusky,robievam iba pomazanku,musim vyskusat,ako to chuti,je tam tie kvasnice citit ?
Ja už mám vianoce 😀 😀 zemiakový šalát a vyprážané mäsko 😉 😉 a pre drobca zemiačková polievočka s párkom..a ako zákusok som večer robila ,,babkin jablkový koláč,, z receptov varecha 😀 😀 mňamko..rýchly,dobrý a pol plechu už niet 😅 😅 😅
@tosomja nie mne sa este nestalo žeby mi zhorkli mam takyto receptík:
http://varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-kare-...
@erzebet2 ja robím aj takto,u nas drozdie ide aspon mame vsetci krasnu plet 😀 😀 :
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36281
Piekla som babovecku, tuto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5584 Je lahucka, ale hlavne vyyyborna a nezadzabe sa vela riadu 😉
Kuracie sote podla tohto receptu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15559 tiez rychla mnamka 🙂
a syrova polievka
paradajkova kapusta s perkeltom, dojeme vcerajsiu sosovicovu polievku, ceresnovy kolac

@gianni a da sa piest aj uplne v rure,cize bez "predpecenia" na plyne?ci ako to robis,das hurky na vymasteny pekac a zapecies alebo davas zapekat v skle?