Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes panenka v syrovom cesticku a zemiakova kasa 🙂
dnes sme dojedali z nedele a zajtra dukátové buchtičky a kelovú polievočku 😉
zajtra pohankova polievka a palacinky 😉
@titkovamiriam napíš alebo daj link, prosím ta, na pohánkovú polievku. dík.
@adelaida33 dam link,som si na nu spomenula ked som bola na mmb a mala som tam odkaz 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35138
@titkovamiriam polievka vyzerá ozaj chutne 🙂 a rozhodla som sa, že zajtra budeme mať to isté: pohánkovú polievku a palacinky 😉 😉 😉 . ešte raz dík.
@adelaida33 super!!! vymenime si 😉
ahojte, chystam sa robit sushi, len neviem, kde kupit uplne cerstvu rybu (losos, tuniak...). dakujem za rady 🙂
ja dnes hrachovú polievku a dojedlo sa konečne rizoto .. 🙂
dnes idem variť hráškovú polievku,a druhé paprikáškrumply /paprikované zemiaky/.Jedlo je od mojej mamky,varievalo sa na chatách keď nebol čas vyvárať.Klobásku alebo párok na oleji s cibulkou podusit,do toho vmiešat sldku papriku,a do toho idu zemiaky na mesiačiky.Zaliat vodou /trošku/ a varit,do toho sol,vegeta,peper a varím do zmäknutia zemiakov,ked su mäkké rozrobím muku vo vode /trošku / a vlejem dnu a zahusti,a hotovo,rýchle ,chutné 😉
dnes langose 😉
@titkovamiriam a s čím spravíš palacinky? ja asi s tvarohom a slivkovým lekvárom.
u nas dnes zeleninova polievocka a bravcove sote na kukurici a sampinonoch s ryzou, slecne bez hribikov 😉
vajičkova polievka,pečene zemiaky a vypražany syr,,,
jaa dnes sosovicovu polievku s kruplickami!🙂) MNAAAAM🙂))
@miluska.h Nasi znami vzdy kupuje cerstve ryby na sushi v Metre, tak skus tam 🙂
@adelaida33 ja tiež tvaroh,vajcia,hrozienka...jahodovy dzem a navrch slahacka granko
Od stvrtka som na očr tak to bude vareníčko 😀
U nás dnes rajčinová polievka so syrom a krupicové rezance... Konečne bezmäsité 😉
takže cukinovú polievočku, zapekanú rybu so špenátom a zemiaky...
dnes kuracie zavitky so spenatom a mozzarelou, ryza, salat a babovka
dnes polievocka este kuracia a zemiaciky s rybkou na jednom plechu 🙂
my dnes pyré a dusenú rybku, taká rýchlovka, lebo nič nestíham a polievku vymyslím a budem variť neskôr...
dnes som varila rýchle a jednoduché slivkové knedle
5 rožkov rozmočiť v mlieku, pridat 1 vajce, trochu cukru, lyžicu roztopeného masla, soli, a cca 0,5 kg poloh. múky, všetko je to tak od oka aby bolo cesto dosť pevné ale zas nie moc tuhé aby sa dalo zlepiť do guľky , a ovocie akékoľvek, ja mám najradšej, broskyňové a jahodové, teraz som robila len slivkové, nahádzať do vriacej vody a keď začnú plávať na vrchu tak povarit 5-7 minutiek
fazulova polievka, halusky s vajcom 🙂

ja som dnes varila tú krémovú tekvicovú polievku s tekvicovými semiačkami, bola výborná, ostalo aj na zajtra a k tomu granadír so šampiňónmi