Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
tak zmena planu,,poečena sekana bola teraz,,polievka je hotova aideme na vylet do Piestan,a po ceste za najeme v nejakom kaštieli,,,,,,,,,je krasne tak využijeme pekny den,manzel ma dovolenku,,,,jupi,,
gulášová polievka od včera, zapekaná brokolica, varené zemiaky, jablkový koláčik 😉
Rizoto
ryzovy nakyp a zeleninova polievka
babicka priniesla zemlovku a kapustnicu a ja mam od vcera kelovu polievku a pecene kurca s ryzou.... 😉
frankfurtská polievka a francúzske zemiaky, teraz som si všimla, že všetko na F 🙂
huspenina a palacinky a na zajtra zemiaková kaša a jogurtové kuracie rezne 😵
u nas to bude asi losos peceny s bylinkami a zemiakove pyre. 🙂
vcera na veceru cina (len kuracie maso, paprika a korenie) s ryzou... ostalo trosku na dnes, no bude treba vecer varit opat, tak rozmyslam, co to bude? 😅
francuzke zemiaky a vajickova polievka, mozno na veceru urobim slivkove knedle, este uvidim ako sa mi bude chciet 😉
lahka mrkvova polievka s cestovinou a vyprazany syr + zemiakova kasa a na veceru chlebove placky 🙂
😝 dnes boduju francuzske zemiaky, aj u nas su 😀 polievka boršč (polotovar)
ostalo mi dost ryze tak urobim ryzove fasirky so zeleninovym salatom a cez vikend bude zapecene tofu s nivou a zemiakove pyre
@lucikatn ahoja ako sa prosim ta robia ryzové fašírky? prvýkrát pocujem o takom niečom
hodila som do rury kura a ryza 😀
@mojkamirka ked mi ostane uvarena ryza tak ju zmiesam s osmazenou cibulkou, pridam vajicka, trosku struhanky, struhany syr (ked nemam syr tak bez neho ale my sme hrozne syrovi tak ho davam vsade), cesnak a koreniny so solou podla chuti. Davam aj huby alebo zeleninu nakrajanu na drobno - co mas doma. Ked chces mozes pridat aj maso alebo salamu.... Vytvarujem gulky a obalim v struhanke. Dam na plech na papier potrety troskou oleja a upeciem. No ked vam nevadia vysmazane jedla tak to kludne vysmaz na oleji. 😀
paradajková polievka so zeleninkou a čevabčiči neviem s čím.,lebo zemiaky zásobovač zabudol kúpiť 🙂
@lucikatn mnam 🙂
u nas zemiačiková polievka za chvílu budu aj slivkové gule s tvarohom
bryndzove a zemiačkové pirohy mňam 🙂 kedze je ich ako pre regiment vojska budu aj zajtra + spravim zemiackovu polievku zajtra,vcera som robila susienky cez lis tak je aj napecene ... a v nedelu pecena kacica,domaca knedla,lokse,kapusticka + nedelna polievocka klasicka a orechovy rez 😉
spenatik s vajickom na tvrdo a polievocka z kyslej kapusticky so zemiakmi 😎
na večeru pre nás dospelákov čína a pre mojich chrústikov kuracie prsia v cestíčku 😉 ako príloha nejaká zeleninka...
Segedin 🙂

šošovicová polievka so zeleninou a ovsenými vločkami
makové parené buchty (z obchodu 😝 )