icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

aduskatt
11. nov 2011

@rolak no predsa s chlebikom a cibulou a horcicou🙂)))

aduskatt
11. nov 2011

@lucikatn skvely napad🙂 este som nepocula, ale stoji za vyskusanie

sisanka
11. nov 2011

@luy jj trosku mi to pripominalo burizony 😀 nabuduce to urobim z dvojitej davky 😀

luy
11. nov 2011

@sisanka vieš čo všetko sa zjedlo,mnam

lussy23
11. nov 2011

@lucikatn o takom niečom som ešte nepočula, ale vyzerá to chutne, iste vyskúšam. 🙂

My sme boli dnes pol dňa preč. na večeru máme kebab a na zajtra ostala ešte cestovina. V nedeľu budú bryndzové halušky.

iinuska
11. nov 2011

stroganov, zeleninova polievka

luy
11. nov 2011

@sisanka ale chutilo?a z dvojitej dávky lebo bolo malo,alebo bolo riedke?

sisanka
11. nov 2011

@luy bolo malo 😀 😀 😀 😀 som to robila do tortovej formy a dost to bolo tenucke tak nabuduce dvakrat tolko a bude akurat....my sme to este nezjedli ale zas som si chutky narobila tak si dam este ku telke 😀

dada1212
11. nov 2011

dnes vyprážaný pangasius s opekanými zemiakmi a tatárskou, zajtra jablkový koláč a možno ešte langoše

fialkaa
11. nov 2011

dievacata , nemate nejaky tip na dobru natierku? robievam sardinkovu , tuniakovu alebo tvarohovu s cesnakom, ale chce to zmenu.

kacka27
11. nov 2011

koprovu omacku,zemiaky a k tomu volske oko a zajtra bude http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20079

anulienka166
11. nov 2011

@fialkaa ja tiez robim iba tie, a k tomu vajickovu, a tvarohovu s cibulkou , a na taky sposob sa da aj brynzova...tiez by to chcelo zmenu.. 😉

kacka27
11. nov 2011

@fialkaa zalezi od toho co mate radi, vajickovu, cesnakovu, z cottage cheesu, bryndzova 🙂

fialkaa
11. nov 2011

@anulienka166, @kacka27 zjeme vsetko, aj klince, ale nemam ziadny napad. zato mam nejaku nivu v chladnicke, tak mozno nieco s nivou

kacka27
11. nov 2011

@fialkaa Nivovych je strasne vela druhov ,zadaj do googlu a vyber si,mozno mas este aj ine suroviny, ktore by sa mohli pridat 🙂

gianni
11. nov 2011

dnes boli kuracie nugetky s cesnakovým dipom,ale ja som si obalila v sezame bo struhanku velmi nemôžem a zajtra ideme k mame tak zajtra nevarím

tortelinka
11. nov 2011

@fialkaa ja robievam zo strukovin (uvarit, rozmixovat s cibulou, cesnakom, mrkvou a sol, korenie , olivovy olej)

luy
12. nov 2011

Dnes bude kuracia polievočka a urobím zabíjačkové klobásky pečené,zemiak. kašu a kyslú kapustu k tomu

luy
12. nov 2011

@gianni ja sa chystám dnes to isté na večeru lebo klobások na obed mám len 4 lusky

nadhera
12. nov 2011

polievka karfilova a karfiolove placky,zemiakova kasa,salat. 🙂

tinuskaha
12. nov 2011

kuraci vyvar uz je na sporaku,cesto na juhoslovanske slane kolaciky zamiesene,a zo vcera dojeme ryzovy nakyp a na veceru pizzaaaaa 😀

lucikatn
12. nov 2011

@fialkaa urob vajickovu natierku s nivou - je to fantasticka kombinacia (cibula, uvarene vajicka na tvrdo, tatarska omacka, mck, sol, horcica a niva)

adelaida33
12. nov 2011

šošovicová polievka zo včera
ryžový nákyp

firstbaby
12. nov 2011

nevarim, mala je od vecera u nasich a ja sa chystam doobeda, takze rodicia varia...🙂

gianni
12. nov 2011

@luy majonézu k dipu som vyskúšala domácu,ale bola redšia,neva sme si namáčali do nej mäsko,ale priatel velmi nemusí tieto mäsá na plechu pre neho je to suché,ale zjedol,nemal na výber 🙂

titkovamiriam
12. nov 2011

Dnes to u nas v kuchyni fičííí:robím masovu polievku,z masa bude pomazanka na chlebicky.robim zivansku na dva plechy ,este vcera som upiekla jablkovy kolac s dvoma polevami.budem robit jednohu,bky-jablkovo syrove,a syrovo olivove a jablko na makovke,chlebicky-klasika natierka sunka zelenina 😀 😀 ..tak letim...foto snad zajtra 😲 a pekný vikend!!!

babullka1
12. nov 2011

Ja dnes varim len udenu krkovicku a kasu.

petusko
12. nov 2011

u nas dnes grilovane kur. prsia, zemiaky, zeleninovy salat, polievka asi zajacia.
a idem piect torticku s mascarpone kremom a malinami, zajtra ideme na oslavu 🙂 (cize nedelny obed opäť nevarim 😀 )

luy
12. nov 2011

Cesto: 300 g múky, 50 ml mlieka, 30 g masla, 2 vajcia, soľ.
Plnka: 2 vajcia, 400 g zemiakov, 30 g masla, 1 lyžica strúhanky, 6 strúčikov cesnaku, petržlenová vňať, majorán, mleté čierne korenie.

Múku preosejeme, pridáme vajcia, roztopené maslo, mlieko, soľ a vypracujeme cesto. Prikryjeme ho obrúskom a necháme pol hodiny stáť.
Medzitým si pripravíme plnku. Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté olúpeme a prepasírujeme. Pridáme vajcia, strúhanku, najemno nasekanú petržlenovú vňať, majorán a mleté čierne korenie. Cesto natenko rozvaľkáme. Nakrájame ho na väčšie štvorce. Do stredu každého štvorca uložíme malú kôpku plnky. Konce cesta preložíme cez plnku a v strede spojíme. Plnené taštičky uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierkovanou naberačkou.