icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

adelaida33
14. nov 2011

dnes to, čo malo byť včera: kurací vývar so zeleninou a rezančekmi
kuracie rezne v cestíčku, zemiaková kaša, hruškový kompót

chrobulka
14. nov 2011

@tortelinka - kupila som rostenku vysoku, cca 600 g kus som najprv napacovala do oleja olivoveho a horcice, cely kus masa som napatlala tym a zabalila do alobalu a nechala odlezat v chladnicke takmer 2 dni (bez soli a korenia). potom som ho vybrala na rozpalenej panvici sprudka (uz prisolene a okorenene) cca 2-3 minutky opiekla z kazdej strany, potom som to vlozila do jenskeho skla (zapekacieho pekaca) a dopiekla v rure cca 25-30 minut na 180 stupnoch prikryte! po vybrati som nakrajala na tenucke platky (vnutri bolo masko ruzove...). podavala s varenymi zemiakmi s maslom a vypekom... velky uspech to u nas malo. dobru chut 😉

jajuska1411
14. nov 2011

zemiakove placky bublaninu a smotanove dolky uz aj na zajtra kedze zajtra nebude cas varit

jajuska1411
14. nov 2011

@vrabciatko cawko este otazka ten kolac si dala na obycajny plech lebo ona ho tam mala v tej zapekacej mise a tu ja nemam 😖

vrabciatko
14. nov 2011

@jajuska1411 obyčajný menší plech cca 20x30 cm aby to bolo vyššie

titkovamiriam
14. nov 2011

gulašova polievka,šulance 🙂

tinuskaha
14. nov 2011

dojedame zo vcera🙂

nelinka0401
14. nov 2011

@luy dakujem.skúsim ho 🙂

luy
14. nov 2011

@chrobulka super len u nás neprejde vnútri červené mäsko ☹

eva7780
14. nov 2011

dojedáme zo včera 😵 😵 😵

chrobulka
14. nov 2011

@luy my maso zatial len dospelaci pozierame... ale podla mna, keby ho nechas dlhsie, tak nebude cervene... v kazdom pripade bolo super 😉
btw. akurat som do chladnicky strcila coko-keksovy zazrak 😉 pridala som aj gumenych medvedov posekanych... uvidim, co z toho bude...
a stale neviem, co dnes na veceru ☹ potrebovala by som nieco rychle a lahke... na obed este dojem veci zo vcera...

luy
14. nov 2011

@chrobulka no tak ja cukríky nemusím tak napíš čo z toho vzniklo ale predpokladám že domáca študentská pečať!urob grenadír?francúzke?alebo chceš mäsové niečo?

lucikatn
14. nov 2011

dnes dojedame cibulovo-porovu polievku a pecene tofu so syrom a ako chutovku som robila mrkvove satocky plnene slivkovym lekvarom

chrobulka
14. nov 2011

@luy - hej, asi nieco take ako studentska, uvidime. ale nedala som piskoty ale bebe kekse...
a praveze fancuzske sme mali minuly tyzden, grenadir je jedine jedlo, ktore sa u nas "nenosi" (ani ja, ani chlap ho nemusime), skor premyslam nejak privarkovo, alebo len hutnejsiu polievku, len problem je u nas, ze stale dojim a vylucuje to dost zeleniny a strukoviny teda... ktore mi nesmierne chybaju. a takuuu kapustnicu by som si dala, ze az, ale nemienim riskovat, ze mi baby nebudu dva dni spat a budu len vrestat... takze tak...

danielaj
14. nov 2011

slepačia polievka zo včera, dusený zajac, vyprážané kuracie prsia, ryža, kompót a poobede asi urobím muffinky 😉

veronicka1901
14. nov 2011

My tiez slepacia polievka zo vcera, rizoto a cucoriedkove muffiny.

csina
14. nov 2011

dievčatá, také zbehlé kuchárky ste tu..mám na vás otázku.. 🙂 ako robíte sviečkovú? teda najmä ma zaujíma, ako robíte mäso..minule som kúpila krásny kus hovädzieho zadného a z toho som robila, len sa mi zdalo akési suché.. teda jasné, že hovädzina je taká suchšia, ale aj tak sa mi to nevidelo.. najprv som si opiekla sprudka zo všetkých strán, potom vo výpeku osmahla zeleninu podliala a dala aj s mäskom dusiť asi 1,5 hodiny.. veľa? mäsko vybrala a mixla zeleninu so smotanou... keď som krájala mäso, tak sa mi normálne akoby mrvilo.. čo som spravila zle? ako robíte vy sviečkovú?

tanula84
14. nov 2011

baby máte recept na "červené" zapekané cestoviny???asi to budú nejaké s mletým mäsom a kečupom,alebo neviem s čím....furt mi muž píli uši,že kedy také spravím 😝 a ja som taký recept nikde nenašla,tak ak niečo máte budem vám vdačná 😀 vdaka

miriamr
14. nov 2011

@csina Ja väčšinou z mäsa najprv spravím hovädzí vývar. Uvarím ho aj so všetkou zeleninou. Potom odoberiem zeleninu + vývar a vymixujem to a spravím z toho omáčku. No a mäsko vyberiem z polievky, nakrájam a vložím do omáčky a nechám to už len spolu zovrieť a odstavím. 😵

katka3012
14. nov 2011

Vcera som robila topenicku s cesnakom ,nato prazenicu a postruhat syr ,mnam 😉 Mozem len odporucit 🙂

evatko
14. nov 2011

@tanula84 nemusi tam byt len ml maso, staci aj na kusky pokrajane. A ja nikde nedavam kecup, ale pretlak, ci rajciny, to by nam Taliani dali (raz na mna jedna Talianka pozerala ci myslimvazne, ze idem pouzit kecup... 😀 ).

miriamr
14. nov 2011

my dnes budeme dojedať od včera: kurací vývar, znojemské mäso so slovenskou ryžou 😵

katka3012
14. nov 2011

A dnes bude taka skor rychla vecera zapekane rozky so syrom a sunkou 😉

lenka0283
14. nov 2011

baby nepoznat nejake dobre pomazanky bez masla..moj manzel odmalicka maslo neznasa...dakujem 🙂

csina
14. nov 2011

@lenka0283 poznám veľa, ale s Ramou..či ani to nie?

tanula84
14. nov 2011

@evatko a napísala by si mi prosím ťa ako to robíš ty?hlavne tú omáčku ktorou zalievaš tie cestoviny.čo všetko tam dávaš?dakujeeeem 🙂

lenka0283
14. nov 2011

@csina bohuzial ani to nie 🙂 maslo doma ani nepouzivam je mu s neho zle :D

tanula84
14. nov 2011

@lenka0283 ja poznám jednu - potrebuješ asi 30dkg tekovského ( alebo iného,hlavne aby bol údený )syra,cesnak a pochúťkovú kyslú smotanu.nastrúhaš syr na drobno,pridáš pretlačený cesnak ( podľa chuti ) a zmiešať so smotanou.je to super aj ja jednohubky.soliť netreba,lebo syr je dosť slaný 🙂

libka1
14. nov 2011

peceny kapor so zemiakmi, zaprazena vajickova polievka zo vcera

martina00707
14. nov 2011

@lenka0283 krabia pomazanka je uplne super
balenie krabích tyčiniek * 1 majonéza * 3-4 trojuholníčky taveného syra * 4 strúčky cesnaku * soľ * mleté čierne korenie

Ak sa Vám chce, varte asi 2-3 minúty od bodu varu krabie tyčinky v slanej vode s trochou citrónovej šťavy. Iba kvôli tomu, aby ste sa zbavili ich rybacej "arómy", ak sa Vám nechce, preskočte tento bod o jeden nižšie.
2. Vychladnuté tyčinky nakrájajte na drobné pásiky.
3. Vlastne na drobulilililinké kulilinčeky.
4. Do misy si dajte niekoľko trojuholníčkov taveného syra,
5. ... nachystajte si niekoľko strúčikov cesnaku. Dala som 4 veľké strúčiky a cesnak sa v nátierke naozaj stratil.
6. Do misy k syru pridajte nakrájané krabie tyčinky, osoľte a pridajte pretlačený cesnak.
7. Pridajte menší pohár majonézy a dobre premiešajte