icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

sante81
17. nov 2011

maminky prosím vás ma niektorá osvedčeny dobry recept na brokolicovu polievku? pozerala som na nete a je ich tam milion, dakujem

dena
17. nov 2011

sviečková na smotane a knedľa 😉

veve39
17. nov 2011

ja robit takto a velmi nam chuti : na masle oprazim na drobno posekanu 1 cibulu a 2-3 strucky na platky nakrajaneho cesnaku, pridam na ruzicky rozobrate 2 hlavky brokolice (stonky nedavam), 3-4 stredne velke na kocky pokrajane zemiaky, zalejem vodou, pridam 1 kocku bujonu (slepaci, zeleninovy - to je jedno), stipku muskatoveho kvetu, cierneho korenia, sol, prip. vegeta....varim do zmaknutia, pridam dost vela majoranky a zmixujem
nasledne pridam smotaniu na varenie (podla chuti - my nemame radi velmi smotanovu, cize len tak na zjemnenie) a necham prevriet
podavam s krutonmi - oprazenym chlebom, alebo s takym smazenym hraskom co je ako zavarka do polievky
je velmi jednoducha na pripravu a vyborna
@sante81

katy2
17. nov 2011

sosovicova polievka a jablka v zupane

irsina83
17. nov 2011

ja som nalozila kuracie prsia do vinoveho pacu a zemiacky a polievocka zo vcera 😉

haslerka31
17. nov 2011

Paradajkova polievka a pecene zemiaciky-dietka🙂

irsina83
17. nov 2011

@sante81 na tochu oleja das nakrajanu cibulku alebo prorik, umytu brokolicu si nakrajas alebo rozoberies na male ruzicky a 3-4 stredne zemiaky nakrajas na kocky. pridas to do hrnca a zalejes vodou ale iba to takej vysky ako je ta borolocka so zemiakmi a pridas jeden zeleninovy bujon, trosku osolis pripadne das trosku vegetky. ja pouzivam natur vegetu aj bujon. Ked je brokolica a ziemacky makkle tak ich rozmixujem ponornym mixerom ( zemiaky tam idu preto aby bola polievka dostatocne husta a aby sa tam uz nemusela pridavat zatrepka... pridam trochu lieka a sladkej smotany, chcilu prevarim a pridam strucik prelisovaneho cesnaku a odstavim. A na uplny koniec pridam platok masla. a polievocka je mnam 😉 a samozrejme si ju dochutis potom podla chuti 😉

maculik
17. nov 2011

ahojte,
my dnes karfiolova polievka zo vcera a zapekane zemiaky so zeleninou a vajickou, zaliate sl.+kys.smotanou s vajcom. Som zvedava, ake to bude, caka v trube, kym budu doma deti 🙂
a na vecer palacinky, vcera sa nakoniec nekonali, kedze A. mala horucku a aj tak by ich nejedla.

harper
17. nov 2011

U nas je este sosovicova polievka a dnes som robila kelovu omacku

lussy23
17. nov 2011

kurací rezeň a kaša

kralicica
17. nov 2011

my sme sa po nákupe v kauflande rozhodli len pre suchý obedík - teplučký chlieb, plnené papričky so syrom, plnené šampiňóny, šunka, syry, mňama! zajtra ideme na dva dni do Banskej Bysrice k priateľom, takže bude o nás postarané 🙂

bubinko83
17. nov 2011

@kralicica a ake su tie papričky plnene aj šampiony ? Už dlho na to pozeram a neviem ake to je.Aj tie olivy vyzeraju dobre. Aky tam je syr?

kralicica
17. nov 2011

@bubinko83 my sme to tiez nikdy nemali, ale dnes mm hovori, ze skusme. je to skvele. ten syr v paprickach chutil skoro ako bambino, taky taveny nejaky a v sampinonoch skor feta, tvrdsi. cele to bolo take makke lebo je to v naleve, takze je to super aj ako chutovka..

solinkarka
17. nov 2011

my dnes vyprazany syr, varene zemiaky s pazitkou a tatarka 😉

danielaj
17. nov 2011

@titkovamiriam už začínaš piecť na Vianoce? Ja začínam až týždeň pred Vianocami. a vidím, že je ešte niekto tak posadnutý pečením ako ja, u nás troška menej, pečiem vždy 25 druhov, ale ešte nemám všetko premyslené 😉 väčšinou suché ale musí byť asi 5 druhov aj zakuskov 😝

titkovamiriam
17. nov 2011

@danielaj ja zacinam medovnikami,tie musia odstat,a linecke,lisove,vsetko suche co sa bude plnit,vanilkove rozky,medvedie tlapky...potom mam trosku pauzu a robim ostatne,posledne nepecene,slane a kokosky,lebo musim cakat na bielky z vianocky a makovnika-orechovnika 😀

danielaj
17. nov 2011

@titkovamiriam ja začínam tradične vanilkovými rožtekmi, tie musia byť prvé 😅 a medovníčky robím také, ktoré nemusia odstáť sú hneď mäkké 😝 , tiež linecké, tento rok budem robiť linecké karamelové, medvedie tlapky, košíčky, tie plním karamelovou plnkou až tesne pred Vianocami, duté rožteky, pardubické perníčky, tie vydržia aj pol roka mäkučké, štedrák...atď, tieto robievam vždy+ ďalšie ešte musím premyslieť 😉

eva7780
17. nov 2011

@danielaj mozes sem napisat recept na tie karamelove linecke 😉 aj na pardubicke pernicky.dik
ja pekavam medovniky okolo mikulasa a potom ostatne pomalicky

nikita308
17. nov 2011

@danielaj aj ja by som poprosila recepty na tie medovníčky (hneď mäkké), linecké karamelové, potom na tú karamelovú plnku a pardubické perníčky... ďakujem... 🙂

pattinka
17. nov 2011

@crysmile Ahoj, môžem Ťa poprosiť o ten receptik na acidkovy kolač s tvarohovo-smotanovou plnkou? Už som ho zháňala, no stále ho nemám ☹ Ďakujeeem 🙂

crysmile
17. nov 2011

@pattinka http://varecha.pravda.sk/recepty/acidkovy-kolac... tento som robila, ale dala som nie 2 šálky cukru ale 1,5 šálky a este tri hrste nasekanych orechov a tri hrste musli chrumkavých s brusnicami... vrch, teda plnku som urobila tak, ze som vyslahala jednu slahacku s cukrom vanilkovym a stuzovacom a vmiesala do toho vanickovy tvaroh, ocukrila podla chuti a pridala kakao.. robievam aj tak, ze roztopim mliecnu cokoladu vo vodnom kupeli - 200g a zmiesam s dvomi kyslymi smotanami cca 400g

crysmile
17. nov 2011

@pattinka jaaj a este ma napadlo, nerobila som to podla receptu, ale nahadzala vsetko spolu.. nieze to budes pracne slahat 🙂

pattinka
17. nov 2011

@crysmile ĎAKUJÉÉÉM 🙂 😵

pattinka
17. nov 2011

@crysmile budem ho piecť v nedeľu pre manželových rodičov a sestru - ideme k nim, tak som rada, že konečne mám ten recept a takto Tebou vylepšený musí byť super 😉 dúfam, že sa mi podarí 😉 🙂 😅

crysmile
17. nov 2011

@pattinka urcite sa podari, je velmi jemny a chutny, taky stavnaty a ked das do neho orechy, tak bude aj taky chrumkavy... ale ja som nedavala hrozienka, toho by tam bolo zas vela..

abriela
17. nov 2011

@crysmile mne sa tento kolacik nepodari este ani raz. Neviem ako ho piect.

crysmile
17. nov 2011

@abriela a ako si ho piekla? ostal ti tazky? aky hrncek si pouzila?

pattinka
17. nov 2011

@crysmile dúfam, že máš pravdu - veľmi mi totiž záleží na tom, aby sa mi podaril 😉 a dám asi trošku tých orechov a trošku hrozienok tak pol na pol po jednej hrsti, lebo mám málo orechov, tak dúfam, že ho nepokazím takto 😕

crysmile
17. nov 2011

@pattinka urcite nepokazis, aj takto som minule piekla, tiez za hrst toho a za hrst sultaniek..

abriela
17. nov 2011

@crysmile peciem ho roky, na roznych rurach ale nidky to nnieje ono. Tyk ajednoduchy kolac a ja ho neviem. Nemyslim si, ze je problem v surovinach. Naposledy som pouzila 2dcl pohar a kolac som dala na maly plech. Piekla som ho na 180C asi 15 minut a potom na 170 asi 25. Tak nejak som to niekde nasla, nepodaril sa. Da sa zjest, ale nieje taky lahky, nadychyna - ale taky nedopeceny 😝