Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
sviečková na smotane a knedľa 😉
ja robit takto a velmi nam chuti : na masle oprazim na drobno posekanu 1 cibulu a 2-3 strucky na platky nakrajaneho cesnaku, pridam na ruzicky rozobrate 2 hlavky brokolice (stonky nedavam), 3-4 stredne velke na kocky pokrajane zemiaky, zalejem vodou, pridam 1 kocku bujonu (slepaci, zeleninovy - to je jedno), stipku muskatoveho kvetu, cierneho korenia, sol, prip. vegeta....varim do zmaknutia, pridam dost vela majoranky a zmixujem
nasledne pridam smotaniu na varenie (podla chuti - my nemame radi velmi smotanovu, cize len tak na zjemnenie) a necham prevriet
podavam s krutonmi - oprazenym chlebom, alebo s takym smazenym hraskom co je ako zavarka do polievky
je velmi jednoducha na pripravu a vyborna
@sante81
sosovicova polievka a jablka v zupane
ja som nalozila kuracie prsia do vinoveho pacu a zemiacky a polievocka zo vcera 😉
Paradajkova polievka a pecene zemiaciky-dietka🙂
@sante81 na tochu oleja das nakrajanu cibulku alebo prorik, umytu brokolicu si nakrajas alebo rozoberies na male ruzicky a 3-4 stredne zemiaky nakrajas na kocky. pridas to do hrnca a zalejes vodou ale iba to takej vysky ako je ta borolocka so zemiakmi a pridas jeden zeleninovy bujon, trosku osolis pripadne das trosku vegetky. ja pouzivam natur vegetu aj bujon. Ked je brokolica a ziemacky makkle tak ich rozmixujem ponornym mixerom ( zemiaky tam idu preto aby bola polievka dostatocne husta a aby sa tam uz nemusela pridavat zatrepka... pridam trochu lieka a sladkej smotany, chcilu prevarim a pridam strucik prelisovaneho cesnaku a odstavim. A na uplny koniec pridam platok masla. a polievocka je mnam 😉 a samozrejme si ju dochutis potom podla chuti 😉
ahojte,
my dnes karfiolova polievka zo vcera a zapekane zemiaky so zeleninou a vajickou, zaliate sl.+kys.smotanou s vajcom. Som zvedava, ake to bude, caka v trube, kym budu doma deti 🙂
a na vecer palacinky, vcera sa nakoniec nekonali, kedze A. mala horucku a aj tak by ich nejedla.
U nas je este sosovicova polievka a dnes som robila kelovu omacku
kurací rezeň a kaša
my sme sa po nákupe v kauflande rozhodli len pre suchý obedík - teplučký chlieb, plnené papričky so syrom, plnené šampiňóny, šunka, syry, mňama! zajtra ideme na dva dni do Banskej Bysrice k priateľom, takže bude o nás postarané 🙂
my dnes vyprazany syr, varene zemiaky s pazitkou a tatarka 😉
@titkovamiriam už začínaš piecť na Vianoce? Ja začínam až týždeň pred Vianocami. a vidím, že je ešte niekto tak posadnutý pečením ako ja, u nás troška menej, pečiem vždy 25 druhov, ale ešte nemám všetko premyslené 😉 väčšinou suché ale musí byť asi 5 druhov aj zakuskov 😝
@danielaj ja zacinam medovnikami,tie musia odstat,a linecke,lisove,vsetko suche co sa bude plnit,vanilkove rozky,medvedie tlapky...potom mam trosku pauzu a robim ostatne,posledne nepecene,slane a kokosky,lebo musim cakat na bielky z vianocky a makovnika-orechovnika 😀
@titkovamiriam ja začínam tradične vanilkovými rožtekmi, tie musia byť prvé 😅 a medovníčky robím také, ktoré nemusia odstáť sú hneď mäkké 😝 , tiež linecké, tento rok budem robiť linecké karamelové, medvedie tlapky, košíčky, tie plním karamelovou plnkou až tesne pred Vianocami, duté rožteky, pardubické perníčky, tie vydržia aj pol roka mäkučké, štedrák...atď, tieto robievam vždy+ ďalšie ešte musím premyslieť 😉
@pattinka http://varecha.pravda.sk/recepty/acidkovy-kolac... tento som robila, ale dala som nie 2 šálky cukru ale 1,5 šálky a este tri hrste nasekanych orechov a tri hrste musli chrumkavých s brusnicami... vrch, teda plnku som urobila tak, ze som vyslahala jednu slahacku s cukrom vanilkovym a stuzovacom a vmiesala do toho vanickovy tvaroh, ocukrila podla chuti a pridala kakao.. robievam aj tak, ze roztopim mliecnu cokoladu vo vodnom kupeli - 200g a zmiesam s dvomi kyslymi smotanami cca 400g
@crysmile peciem ho roky, na roznych rurach ale nidky to nnieje ono. Tyk ajednoduchy kolac a ja ho neviem. Nemyslim si, ze je problem v surovinach. Naposledy som pouzila 2dcl pohar a kolac som dala na maly plech. Piekla som ho na 180C asi 15 minut a potom na 170 asi 25. Tak nejak som to niekde nasla, nepodaril sa. Da sa zjest, ale nieje taky lahky, nadychyna - ale taky nedopeceny 😝

maminky prosím vás ma niektorá osvedčeny dobry recept na brokolicovu polievku? pozerala som na nete a je ich tam milion, dakujem