icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

majina.b
19. nov 2011

@luy to je remoska, ak nie hod´link 😉

majina.b
19. nov 2011
katusska1
19. nov 2011

ahojte ženy, dnes sme mali s Marekom variacu premiéru 🙂 tentokrát sme urobili vyprážaný syr a moja babka spravila cenaskovú polievku, chceli sme jej pomôcť, ale vraj mám radšej ja varenie nechať tak 😀

ukana
19. nov 2011

Kurací vývar, špenátové palacinky 😝

danielaj
19. nov 2011

dnes polievka s krúpkami a strúhanou zeleninou, dcéra si rozkázala, vraj takú mávajú v škole 😉 , fašírky z bravčového mäsa, varené zemiaky s opraženou cibuľkou, cviklový šalát s chrenom, a idem robiť znova škoricové trojuholníčky, robila som ich cez týždeň a boli neskutočne dobré, po hodine nezostal ani jeden, dnes urobím dvojitú dávku a urobím aj orechové so slivkovým lekvárom a tvarohové 😉

petra1303
19. nov 2011

Cesnakova polievka, zemiakovy salat k tomu opeceny parok 🙂,plus som urobila strudlu jablckovo-skoricovu a jablckovo-makovu...

tinkerbell
19. nov 2011

@tyli ako robis to slovenske tiramisu?

petra1303
19. nov 2011

@danielaj ake trojuholnicky? Das recept prosim...

danielaj
19. nov 2011

@petra1303 tieto, len ja som posypala škoricovým cukrom a na to som dala ešte sekané orechy a bolo to úžasné, fakt výborné cesto, robila som už všelijaké, ale toto cesto je super 😝len nedávaj 1 Čl soli, ako píšu, ale menej , asi pol ČL, lebo to bolo také slanšie, ale výborné 😉

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16943

dena
19. nov 2011

fazuľovú polievku s rezancami 🙂

petra1303
19. nov 2011

@danielaj Dakujem musim vyskusat vyzeraju super...urobim aj slane 😉

danielaj
19. nov 2011

@petra1303 ja som tiež robila slané, cesnakové aj pizzové a boli super 😉

sima.p
19. nov 2011

@jania023 no hej, trvá to dlho, ale určite je to zdravšia verzia ako vyprážané v klasickej fritéze. Ja vyprážané veci teraz nemôžem vôbec, takže Actifry oceňujem....
@mia258 ako si piekla v trúbe? Vymastila si plech?

iinuska
19. nov 2011

zeleninova polievka, rezne, zemiakovy salat, makovo- jablkova a tvarohovo- jablkova strudla 😝

jania023
19. nov 2011

@lydia22 a davas aj nejake specialne korenie?ci len paprika,cierne korenie?

lussy23
19. nov 2011

Takže u nás je zmena. perkelt bude až zajtra a dnes budú podlesníčky - zemiakové placky

mamka78
19. nov 2011

hrstková polievka s údeným rebrom+zemiakové pagáčiky 🙂

lydia22
19. nov 2011

@jania023 vieš čo nedávam ani papriku ani korenie lebo bryndza je dosť slaná ale každý si môže dať čo mu chutí.

luy
19. nov 2011

Tento recept pripomína tortu a pritom príprava trvá iba 60 minút, no šikovné gazdinky ju zvládnu aj za menej. Mňamku zvládnete vždy pretože nepotrebujete trúbu.

Budeme potrebovať:
Na palacinky: 250 g hladkej múky, 2 vajcia, 500 ml mlieka, štipka soli, 1 lyžica citrónovej kôry, 1 vanilkový cukor, štipka škorice a olej na smaženie
Pudingová náplň: 1 vanilkový puding, 500 ml mlieka, 2 lyžice cukru

Postup:
Z prísad pripravíme hladké cesto z ktorého usmažíme na oleji klasické palacinky a necháme ich vychladnúť. Zatiaľ čo palacinky chladnú, pripravíme podľa návodu na obale puding. Potom vezmeme stredne veľkú tortovú formu, na dno rozložíme 2 – 3 palacinky a zalejeme ich tenšou vrstvou pudingu. Na ňu opäť naukladáme palacinky a celý postup takto opakujeme pokiaľ sa neminie puding. Celé to necháme v chladničke stuhnúť. Hotové krájame ako klasickú tortu.

jania023
19. nov 2011

@lydia22 dakujem 😉

mia258
19. nov 2011

@sima.p Nie, len som na plech položila papier na pečenie a na papier som položila obalený syr. A dala som do rúry, keď bol vrch upečený (taký zlato-hnedý) tak som hotové vybrala 🙂

sima.p
19. nov 2011

@mia258 a pečieš aj iné ako syr (myslím tým namiesto vyprážania)?

mia258
19. nov 2011

@sima.p Ja tak robím v podstate všetko, čo má byť pôvodne vyprážané 😀
Fašírky dávam tiež len na plech a do rúry, nevyprážam ich v oleji. Zeleninové karbonátky, ryby, zeleninu... asi fakt všetko 🙂 Mne to viac chutí, keď z toho netečie olej a nie je to prepálené a mastné, také ja nemusím 😒

sima.p
19. nov 2011

@luy vyzerá to zaujímo, niekedy určite skúsim. A neskúšala si to aj s iným pudingom ako vanilkovým?

sima.p
19. nov 2011

@mia258 no ved ja práve ani nemôžem klasicky vyprážané, tak preto sa pýtam, určite skúsim...

vivusika
19. nov 2011

@mia258 u nás tiež všetko na plechu - fašírky,karfiol... a robím akože ,,vyprážaný syr,, v muffinovej forme - super 🙂

mia258
19. nov 2011

@sima.p skús to, mne takto pripravené jedlo veľmi chutí 😉
@vivusika presne tak aj ja, ja som tak prvý krát robila sójové fašírky, lebo som držala diétu a odvtedy tak robím všetko. osvedčilo sa 😵

vivusika
19. nov 2011

@mia258 u nás kvôli mužovi, má problémy s pankreasom, takže ja varím ako v detských jasliach 😀

mia258
19. nov 2011

@vivusika mne najviac chutí to, čo robím mojej malej 😀

sima.p
19. nov 2011

@vivusika ja zase s pečeňou, takže tiež si môžem dopriať tak akurát ako dojča...