Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
pre milovníčky mafin 😉
http://www.mamincinyrecepty.cz/kynute/kynute-mu...
ahojte ženy, dnes sme mali s Marekom variacu premiéru 🙂 tentokrát sme urobili vyprážaný syr a moja babka spravila cenaskovú polievku, chceli sme jej pomôcť, ale vraj mám radšej ja varenie nechať tak 😀
Kurací vývar, špenátové palacinky 😝
dnes polievka s krúpkami a strúhanou zeleninou, dcéra si rozkázala, vraj takú mávajú v škole 😉 , fašírky z bravčového mäsa, varené zemiaky s opraženou cibuľkou, cviklový šalát s chrenom, a idem robiť znova škoricové trojuholníčky, robila som ich cez týždeň a boli neskutočne dobré, po hodine nezostal ani jeden, dnes urobím dvojitú dávku a urobím aj orechové so slivkovým lekvárom a tvarohové 😉
Cesnakova polievka, zemiakovy salat k tomu opeceny parok 🙂,plus som urobila strudlu jablckovo-skoricovu a jablckovo-makovu...
@tyli ako robis to slovenske tiramisu?
@petra1303 tieto, len ja som posypala škoricovým cukrom a na to som dala ešte sekané orechy a bolo to úžasné, fakt výborné cesto, robila som už všelijaké, ale toto cesto je super 😝len nedávaj 1 Čl soli, ako píšu, ale menej , asi pol ČL, lebo to bolo také slanšie, ale výborné 😉
fazuľovú polievku s rezancami 🙂
zeleninova polievka, rezne, zemiakovy salat, makovo- jablkova a tvarohovo- jablkova strudla 😝
Takže u nás je zmena. perkelt bude až zajtra a dnes budú podlesníčky - zemiakové placky
hrstková polievka s údeným rebrom+zemiakové pagáčiky 🙂
Tento recept pripomína tortu a pritom príprava trvá iba 60 minút, no šikovné gazdinky ju zvládnu aj za menej. Mňamku zvládnete vždy pretože nepotrebujete trúbu.
Budeme potrebovať:
Na palacinky: 250 g hladkej múky, 2 vajcia, 500 ml mlieka, štipka soli, 1 lyžica citrónovej kôry, 1 vanilkový cukor, štipka škorice a olej na smaženie
Pudingová náplň: 1 vanilkový puding, 500 ml mlieka, 2 lyžice cukru
Postup:
Z prísad pripravíme hladké cesto z ktorého usmažíme na oleji klasické palacinky a necháme ich vychladnúť. Zatiaľ čo palacinky chladnú, pripravíme podľa návodu na obale puding. Potom vezmeme stredne veľkú tortovú formu, na dno rozložíme 2 – 3 palacinky a zalejeme ich tenšou vrstvou pudingu. Na ňu opäť naukladáme palacinky a celý postup takto opakujeme pokiaľ sa neminie puding. Celé to necháme v chladničke stuhnúť. Hotové krájame ako klasickú tortu.
@sima.p Ja tak robím v podstate všetko, čo má byť pôvodne vyprážané 😀
Fašírky dávam tiež len na plech a do rúry, nevyprážam ich v oleji. Zeleninové karbonátky, ryby, zeleninu... asi fakt všetko 🙂 Mne to viac chutí, keď z toho netečie olej a nie je to prepálené a mastné, také ja nemusím 😒

@luy to je remoska, ak nie hod´link 😉