Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Väčšia časť rodinky:kuracie na spôsob stroganovu v zemiakovej placke ale tak že bude na zajtra,dnes len rezance s tvarohom.Malá zemiaky,mrkva,kuracie vo vodičke .
dnes rajcinova polievka s bylinkami a sirokymi rezancami, pecena maktrla s cesnakom, zemiakovy salat s cibulou
Zeleninový vývar a zeleninové fašírky s bagetou a šalátom 😵
krabí dych a koložvársku kapustu 🙂
idem skusit ludas kasu.
dnes dojedame kuracie sote a upeciem skoricove osie hniezda navecer...
dnes pre mm hlavne trenciansky parok-retro fazula 😉 a detom bud spagety alebo cestovina so syrom a omaslickovane 🙂
zemiakové placky 🙂 🙂 🙂 zo včera zostala vajíčková polievka a maďarský guláš s knedlou aj na zajtra...
dnes tak jednoducho - fazulkovy privarok s vajickom 🙂
dnes zeleninová polievka s haluškami, zapekané cestoviny s kuracím mäsom, špenátom a syrom, poobede nejaký koláčik 😉
chlebove placky
no dnes trošku slávnostné..meninové menu:na obed zeleninová polievka deťom a poobede chlebíčky,grécky šalát s čerstvým pečivom,jednohubky,veterníky a slané pečivko.každímu niečo 🙂 😉
dnes sa mi hrooooooooooooooooooozne nechce 😝 😝 😝 😝 ,no hlad a chutove pohariky su .....
Ahojte 🙂 Po dlhom čase idem zasa čosi skúšať 😀
Tak hádam nevybuchneme 😀
Manžel má cez víkend meniny a dnes príde zo zahr. tak som sa pustila zrobiť mu Marlenku 😀 On to má veľmi rád a tak teda vyskúšam, lebo kúpiť dokáže hocikto, no nie? 🙂
@bronia13
@svetlankat
@lunana
Kočky pár sľúbených odskúšaných receptov do DP:
Pizza chlebík:
250 ml vody, 1 PL Pizza korenia,1 vajce, 1 Čl soli, 2 PL oleja, ja dávam olivový, 400 g hladkej múky, 150 g nahrubo nastrúhaného tvdrého syra, štvrť kocky čerstvého alebo j ČL sušeného droždia
Do DP dáme klasicky najskôr tekutiny, potom suché prísady a na vrch droždie, program si volím podľa toho, ako mám čas, buď rýchly, alebo normal, farba ja obyčajne volím strednú a veľkosť tiež stredná.
Chlebík s vločkami
500 ml vody, 2 PL oleja, 2 PL octu, 350 g hladkej múky, 40 g jemných ovsených vločiek, 1 ČL cukru, 1 PL soli, 1 PL kmínu, 175g špaldovej múky, 175 g ražnej múky, 1,5 ČL sušeného droždia, semienka podľa chuti. Program celozrnný, kôrka stredná, veľkosť 2, semienka pridať klasicky až po signále,
Hrnčekový chlieb
1 hrnčekˇ- 200 ml
2 hrnčeky vody, 2 PL oleja, 1 PL octu, 1 ČL cukru, 2 ČL soli, 2 ČL rasce, 3 hrnčeky hladkej múky, 2 hrnčeky ražnej múky, 1 ČL sušeného droždia
Program klasik, veľkosť veľký, kôrka stredná
Postupne budem pridávať ďalšie 😉
dnes absolútne netuším, čo urobím na večeru asi chlebík s maslom 😀 😀 😀 , už to mám-čo prikážu deti
sobota- zeleninková polievka a karfiolové placky + zemiačky, a upečiem kinder mliečny rez
nedeľa - polievka podľa toho či zostane a segedín s výbornou knedľou.
A cez víkend by som rada konečne upiekla adventné venčeky-konečne veď nedeľa je prvá adventná. 🙂
plnena paprika
@mimikett od oka, čo dom dal, uvarila som si vrtule, medzitým som si nakrájala na kocky kuracie prsia, osmažila som ich na oleji, pridala soľ, mletú papriku, koreniny podľa chuti, korenie na kuracie mäso, napr. nejaké bylinky, pridala som špenát, ja mám zamrazený domáci, obvarený a posekaný v kuchynskom robote, pridala som cesnak, podusila som to, nechala som viac šťavy, ke´d to bude mäkké, pridáš to k uvareným cestovinám, premiešaš, dáš do vymasteného pekáča lebo jenskej misy, zaliala som to kyslou a sladkou smotanou vymiešanou s vajíčkami, dala zapiecť do rúry a ke´d to bolo hotové posypala tvrdým nastrúhanýým syrom 😝
takze dnes masko v alobale so zemiakmi a kedze mm ma v nedelu meniny tak som mu upiekla 3bit 😀 Uz sa neviem dockat kedy poriadne zatuhne v chladnicke aby som ho mohla poobkrajovat 😀 😀 😀
zeleninové rizoto a cesnačka s opekaným chlebíkom 🙂 večer ideme na pizzu
dnes dojedáme paprikáš
zajtra sú na pláne varené zemiaky a pečený pstruh 😉
prekladane zemiaky,,,,,,,vajičkova polievka
Zemiaková polievka s párkami a chlebíkom. :D
vyprazane kuracie pecienky
plnena paprika 😉

paradajkovu polievocku a zo vcera zemiakove placky a palacinky