icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

romea
29. nov 2011

@lubica69 raz som to robila z klasicky uvareného špenátu, a bolo to riedke. Vajka som dala do špenátu. Ak nemáte radi bezšamel, skús smotanu s hladkou múkou, aby to vlastne tie lasagne spolu so špenátom zlepilo. Podobne, resp. rovnako sa robia aj zeleninové a bologneské, akurát tam namiesto špenátu ide zelenina, alebo mleté mäso s paradajkovou omáčkou. Na tie zeleninové sa niekedy chystám, najviac sa u nás robia aj tak mäsové, doma mi moc chlapi nechcú špenát, ale toto zjedia 🙂

lubica69
29. nov 2011

@romea a tie vajka v tom špenáte aj povaríš nech to riadne zhustne?

kralicica
29. nov 2011
titkovamiriam
29. nov 2011

@kralicica nadhera!!!! 🙂

mrkvakatka
29. nov 2011

síce nie je to jedlo ale hvĺavne v zime dosť často varievam rozne ovocné džúsy, tento je klasika ja som dala, 2 pomaranče ošúpané s troškou šupky, 1 velká mrkva, sitronová šťava a cukor podľa chuti, nič viac...

titkovamiriam
29. nov 2011

ked je rec o spenate tak ja robim spenatove palacinky podla tohto super receptu,je to lepsie ako lasagne 😉 :
http://baranek.blog.sme.sk/c/53099/Varime-s-med...
a lasagne tieto
http://varecha.pravda.sk/recepty/lasagne-so-spe...

tortelinka
29. nov 2011

otazocka: ako sa robi taka klasicka stava ku masku? (bravcove) vzdy to mam akesi suche

mimikett
29. nov 2011

@kralicica veru krasa 🙂 🙂 🙂 , aj sa na nieco podobne chystam, len s tym mojim mrnatkom je to teraz tazke...

titkovamiriam
29. nov 2011

@tortelinka myslis maso na stave,ci ake ?ja robim klasika na masti/oleji/ cibulka,rasca,opeciem masko a zalejem,dochutim podla toho ako ho chcem mat.

tortelinka
29. nov 2011

@titkovamiriam ano, take klasicke ako v jedalni, nejako sa to zahusti, ci iba zaliat vodou?

titkovamiriam
29. nov 2011

@tortelinka fu to neviem,urcite to zahustuju škrobom alebo mukou.vacsinou maso peču v rure a potom zahustuju vypek-asi...

petruska86
29. nov 2011

@natalii6 my mame radi vela tvarohu, tak okolo 400g, podla toho ci kupim vazeny alebo v kelimkoch....no a cukor davam podla chuti, najprv dam vanilkovy cukor a nejake 3 PL krystal.cukru, vymiesam, ak sa mi zda malo sladke, tak este prisypujem...presne ti povedat neviem...

tortelinka
29. nov 2011

@titkovamiriam takze staci iba voda?

titkovamiriam
29. nov 2011

@tortelinka voda pod maso ,koreniny a potom bud zahusti alebo nie ako mas rada 😉

tortelinka
29. nov 2011

@titkovamiriam vdaka 🙂

adulikka
29. nov 2011

v nedeľu robila šošovicovú polievku a čevabčiči ,spravila ale zemiakovú kašu k ním a čalamádu dali k tomu...spravila čalamádu nový recept ,tak ju jeme ku všetkému 🙂
dnes madarský guláš ,ale nedali k tomu knedlu ,ale halušky spravené z múky a vajíčka,ale bol super ...tento :
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7270

natalii6
30. nov 2011

@petruska86 dakujem ja som len chcela vediet priblizne ze kolko coho 😉

lydia22
30. nov 2011

Kalerabova polievka a langoše.

chrobulka
30. nov 2011

zo vcera cesnakova kremova s krutonmi a budem robit bolognske lasagne...

mimi21mimi
30. nov 2011

Kapustnica pre chlapoc a pre mna a malu spravim hovadzie dusene so zeleninou a asi zemiakovu kasu.

adelaida33
30. nov 2011

u nás dnes pizza - jedna naslano (šunka, syr, šampiňóny kukurica, feferóny) pre muža a druhá na slano-sladko (šunka, syr, ananás) pre mňa.

kibuk
30. nov 2011

dnes co chladnicka dala 😉 zapekana cestovina z mrazenou zeleninkou,salamkou a trochou mliecka v ktorom som rozslahala vajicka a na vrch pojde syr 🙂 a zeleninova polievka

majina.b
30. nov 2011

@adelaida33 dobréééé 😉

u nás ????

majina.b
30. nov 2011

@kralicica sestra piekla medovníkovy adv. veniec a nepodaril sa jej 😖

šikovnica hodnotím na 1*

vivusika
30. nov 2011

zapekaná cestovina od včera a dnes iba paradajkovú polievku s písmenkami a nastrúhaným syrom 🙂 a chystám sa na moravské koláče...

danielaj
30. nov 2011

dnes dojedáme hŕstkovú polievku od včera, robím kuracie soté+halušky, čalamáda, uhorka 🙂

kralicica
30. nov 2011

my dnes bez polievky a zo včera máme kuracie soté s brokolicou a smotanou a ryžu. baby poraďte mi niečo z ricotty, mám jje asi kilo doma. len nie žemlovku prosím.

sisanka
30. nov 2011

ja dnes upeciem kuracie stehna s ryzou, ladovy salat s balkanskym syrom a po dlhej dobe sa chystamupiect chlebik v DP 😀

titkovamiriam
30. nov 2011

rascova polievka a zeleninove rizoto 🙂

lucikatn
30. nov 2011

zo vcera dojedame tofu fasirky, v rure sa pecu kysnute buchty a idem robit pismenkovu (rajcinovu) polievku