Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@kralicica nadhera!!!! 🙂
ked je rec o spenate tak ja robim spenatove palacinky podla tohto super receptu,je to lepsie ako lasagne 😉 :
http://baranek.blog.sme.sk/c/53099/Varime-s-med...
a lasagne tieto
http://varecha.pravda.sk/recepty/lasagne-so-spe...
otazocka: ako sa robi taka klasicka stava ku masku? (bravcove) vzdy to mam akesi suche
@tortelinka myslis maso na stave,ci ake ?ja robim klasika na masti/oleji/ cibulka,rasca,opeciem masko a zalejem,dochutim podla toho ako ho chcem mat.
@titkovamiriam ano, take klasicke ako v jedalni, nejako sa to zahusti, ci iba zaliat vodou?
@tortelinka fu to neviem,urcite to zahustuju škrobom alebo mukou.vacsinou maso peču v rure a potom zahustuju vypek-asi...
@natalii6 my mame radi vela tvarohu, tak okolo 400g, podla toho ci kupim vazeny alebo v kelimkoch....no a cukor davam podla chuti, najprv dam vanilkovy cukor a nejake 3 PL krystal.cukru, vymiesam, ak sa mi zda malo sladke, tak este prisypujem...presne ti povedat neviem...
@titkovamiriam takze staci iba voda?
@tortelinka voda pod maso ,koreniny a potom bud zahusti alebo nie ako mas rada 😉
@titkovamiriam vdaka 🙂
v nedeľu robila šošovicovú polievku a čevabčiči ,spravila ale zemiakovú kašu k ním a čalamádu dali k tomu...spravila čalamádu nový recept ,tak ju jeme ku všetkému 🙂
dnes madarský guláš ,ale nedali k tomu knedlu ,ale halušky spravené z múky a vajíčka,ale bol super ...tento :
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7270
@petruska86 dakujem ja som len chcela vediet priblizne ze kolko coho 😉
Kalerabova polievka a langoše.
zo vcera cesnakova kremova s krutonmi a budem robit bolognske lasagne...
Kapustnica pre chlapoc a pre mna a malu spravim hovadzie dusene so zeleninou a asi zemiakovu kasu.
u nás dnes pizza - jedna naslano (šunka, syr, šampiňóny kukurica, feferóny) pre muža a druhá na slano-sladko (šunka, syr, ananás) pre mňa.
dnes co chladnicka dala 😉 zapekana cestovina z mrazenou zeleninkou,salamkou a trochou mliecka v ktorom som rozslahala vajicka a na vrch pojde syr 🙂 a zeleninova polievka
@adelaida33 dobréééé 😉
u nás ????
zapekaná cestovina od včera a dnes iba paradajkovú polievku s písmenkami a nastrúhaným syrom 🙂 a chystám sa na moravské koláče...
dnes dojedáme hŕstkovú polievku od včera, robím kuracie soté+halušky, čalamáda, uhorka 🙂
my dnes bez polievky a zo včera máme kuracie soté s brokolicou a smotanou a ryžu. baby poraďte mi niečo z ricotty, mám jje asi kilo doma. len nie žemlovku prosím.
ja dnes upeciem kuracie stehna s ryzou, ladovy salat s balkanskym syrom a po dlhej dobe sa chystamupiect chlebik v DP 😀
rascova polievka a zeleninove rizoto 🙂
zo vcera dojedame tofu fasirky, v rure sa pecu kysnute buchty a idem robit pismenkovu (rajcinovu) polievku

@lubica69 raz som to robila z klasicky uvareného špenátu, a bolo to riedke. Vajka som dala do špenátu. Ak nemáte radi bezšamel, skús smotanu s hladkou múkou, aby to vlastne tie lasagne spolu so špenátom zlepilo. Podobne, resp. rovnako sa robia aj zeleninové a bologneské, akurát tam namiesto špenátu ide zelenina, alebo mleté mäso s paradajkovou omáčkou. Na tie zeleninové sa niekedy chystám, najviac sa u nás robia aj tak mäsové, doma mi moc chlapi nechcú špenát, ale toto zjedia 🙂