Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ja som teraz večer robila fajnovú mäsovú polievku 🙂 a zajtra budem robiť penne so syrovou omáčkou do ktorej švacnem kuracie prsia a brokolicu (mm to ešte netuší tak dúfam že to bude jesť 😀 😝 )
My dnes brokolicova kremova polievka servirovana so syrom, rizoto s bravcovym maskom a zemlovka. 😵
my dnes ideme mame a tuším piekla kura s ryžou, ja som si včera naplnila palacinky špenátom, niekto tu dával recept, tak som sa nakazila a zoberiem to mame a len to tam zapečieme...polievka neviem aká je..., ale kázala som si slížikovú 🙂
my dnes bryndzaky a ninka ma este paradajkovu polievku zo vcera..
zajtra klasika polievka - kuracia , a asi spanieslke vtacky .. s tarhonou .. alebo nieco s maskom a tarhonou .. asi .. hehhhe
kuracia polievka s pecenovymi knedlickami,kuraci paprikas s cestovinami-vianocne pecenie strojcekve a lisove pecivo 🙂
My dnes budeme mat mrkvovu kremovu polievku a pecene kuriatko s ryzou. Zaroven zaciname s vianocnym pecenim - cesto na medovnicky uz caka od vcera v chladnicke 😉
dnes este sa dojeda gulas a halusky s bryndzou mnam 🙂
u nas dnes kuraci vyvar s cestovinou a bryndzove halusky s kyslym mliekom 🙂
ned:slepacia polievka,fasirky,zemiaky,zavarane višne
pon: dojedame
ut:orechove rezance,polievka sa dojedla
st. kelovy privarok s parkom,chlebik,
stv: dojedame privarok ,vajickova polievka
pia:granadir,rajčinovo paprikovy salat
sob: ideme na trhy je tam zabijacka,tak dame si nieco dobre,,hurky, 😵
zajtra nedela: segedinsky gulaš,
pondelok dojeme segedin
polievka nebude mamina vari huspeninu v nedelu tak nam prinesie taniere a mi jej dame segedin,, 😵
ešte stále máme polievočku z predchádzajúcich dní - kelovú a práve sa mi v hrnci robí kuracie soté na leče a čer.fazuli s ryžou, zajtra ešte spravíme koláčik, gaštanový rez
receptík na inšpiráciu, idem to robiť prvý krát, tak som zvedavá
http://varecha.pravda.sk/recepty/gastanove-rezy...
Dnes asi nic, zo vcera mam pecenu krkovicku, ryzu a uhorkovy salat. Skor sa idem inspirovat, co na nedelu, rozmyslam, ze urobim lasagne (mam v mrazaku kilo mleteho hovadzieho).
slepačia polievka s rezancami, granadír 🙂
Dievčence, pridávam recept na úúžasný koláčik. Aj tieto vianoce ho budem robiť. koláčik musí pred podávaním odstáť v chladničke aspoň 3 dni. celkovo však vydrží aj 3 týždne, čo je podla mňa super
🙂 Medovník trochu inak
Cesto:
300g pr. cukru
1lyžička sódy
5lyžíc medu
3vajcia
400g hladkej múky
Krém1:
200g masla
1 skaramelizované salko
Krém 2:
1 skaramelizované salko
1 horká čokoláda (čím viac percentná, tým lepšie)
125g masla
Posyp:
1hrsť sekaných orechov
kakao, alebo granko
PRÍPRAVA
1. Suroviny na cesto dáme do misky a zmiešame varechou. Rozdelíme na tri časti. Každú rozotrieme v tenkej vrstve na plech vyloženým papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej trúby. Pečieme krátko, ide to dosť rýchlo.
2. Krém 1 pripravíme vymiešaním masla so salkom. Natrieme na vychladnutý plát. Krém 2 pripravíme- rozpustíme nad parou čokoládu, dáme dole zo sporáka, primiešame salco a túto hmotu postupne zašlahávame do vyšľahaného masla. Natrieme na ďalší plát. trochu si odložíme na potretie vrchu. Priklopíme opatrne posledným korpusom. Ten natrieme zvyšným krémom a posypeme sekanými orechami a kakaom.
Medovník vydrží aj 3 týždne.
my dojedame tarhonu s maskom na stave s cibulkou a porom,polievka kelova ale zajtra coooo???to zas bude rozmyslania 😀
pečie sa to fakt krátko, neviem presne, ale len pár minút, asi tak 7..
a salko ponoríš celé do vody a varíš asi tak 2 hodiny. 😉
dnes čína a zemiačiky
zeleninova polievka s krupicovymi haluskami a zivanska.
ahojte. Prosím vás, potrebujem súrne poradiť. ak tu je niekto, kto robieva domáce rezance, alebo slíže.. myslíte, že to bude prúser, keď hladkú múku zmiešam s polohrubou??? vždy som robievala len z hladkej, ale mám jej málo a strááášne sa mi nechce ísť do obchodu 🙄 🙄
dojedali sme kuraci perkelt a robila som šišky a cesto na vianocne kolaciky,ktore budem piect zajtra
dievčence poraďte nejaký overený recept na španielske vtáčky. jedla som to naposledy ako decko, no rada skúšam niečo nové 😉
@raza no vezmes napr. hovadziu rostenku, vyklepes z oboch stran, osolis, okorenis, potries plnotucnou horcicou a do vnutra pridas pasik kyslej uhorky, 1/4vajicka (po dlzke),pasik klobasky. zabalis na "vtaka" a sup do kuchty, na spodok na oleji cibulka so slaninou trebars, opiect z kazdej strany a potom zaliat vodou a dusit, az kym masko nie je makke. 😉
@raza http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37238 absolutna klasika z hovadzieho alebo bravcove http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35645 a keby si chcela skusit nieco uplne ine http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23933
Dnes varí mm, pretože ja musím ležať...Polievočka fazuľová a druhé jedlo kurací perkelt s cestovinkami...mňam...
ahojte baby
chcem sa opytat, ci niektoora nemate recept na kapustovy salat, nie s majonezou, ktory podavaju v restauraciach alebo jedalnach ako prilohu k masu, alez cerstvej kapusty, je velmi vyborny, dik moc

@lucinenka001
ja postruham mrkvu, petrzlen (alebo pastrnak) osmahnem na oleji, zaleem vodu, pridam na male kusky pokrajane zemiaky (nie vela, len na chut), pridam rascu, sol ... ked je zelenina polomakka tak pridam za dve hrste oplachnutych krupov a varim kym nie su makke.
a ja zhanam recept na pizza stangle.