Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zeleninova polievka a meteník mnam 😝
kapustnik..kapustovy kolac...na liptove meteník 🙂
baby ako mam uvarit pre maleho tekvicovu (z oranzovej tekvice)polievocku na sladko?
ahojte
nerobievate niekto vianočny punč? Nejaky dobry overeny recptik. Dakujem
tak u nas dnes bola paradajkova polievka so syrom, sekana /pecena v srncom chrbte/ a zemiakova kasa 🙂
spagety 😀 😀 😀
@bubinko83 ahoj, ja som robila podla tohto receptu a bol mnamky
Aničkin silvestrovský punč
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
7 dl ovocného čaju, 7 dl červeného vína, 1 dl umu (alebo koňaku...), 1 pohárik pečeného čaju, kto nemá dá nadrobno nakrájané jablko a pomaranč, mandľové lupienky, 5 ks hrebíčka a kúsok celej škorice
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento výborný punč mám od svojej kamarátky, robila som ho aj na vianočnom večierku v práci a mal úspech. Chceli sme si ho vziať na silvestrovský výstup na Marhát ako minulý rok, ale počasie nám znemožnilo túru uskutočniť, takže prechádzka v prírode dnes nebola, ale punč musí byť.
Takže tri vrecúška ovocného čaju ( ja som dala Teekane) zalejeme vriacou vodou, necháme chvíľku postáť a potom prilejeme červené víno, dáme variť a pridáme hrebíčky a celú škoricu.Keď víno začne peniť, odstavím, prilejeme um (koňak), pridáme buď pečený čaj, alebo jablko a pomaranč pokrájané na malé kúsky + mandľové lupienky. Podľa chuti dosladíme.
hovadzie platky,knedla a pradajkova omacka,upiekla som "zaklad" na princezky,plnit budem tesne pred vianocami
kuraci perkelt s haluskami
kuracia pečienka a na večeru budú pečené klobásky
@gumkacik CAPPUCCINO ROžKY
50g cappuccino klasik
300-400g hl.muka
100g mlete orechy
100g pr.cukor
štipka soli
200g maslo
čokolada
cera
cappuccino rozpustime v 50ml vriacej vody,nechame vychladnuť.Muku zmiešame zo zvyškom+s tym cappucciom..urobime cesto a nechame na noc v chladničke-ja som nechala hodinku 😅
do formičky dame foliu,tvarujeme rožky,dame na papier na pečenie -rožky už urobene a pečieme na 160° 10-12min 😉
@gumkacik ahoj, tu je link na tie rožteky, ja som ho dávala, 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44631
@akika722 to akoze urobi sa kava? A aka formicka?
@luciferova nooo..kava..take huste kapuccinno..a formička taka na rožteky..moja mamka ich ma tak od nej som mala..neviem či sa da kupiť
@titkovamiriam tie orechove tycinky vyzerajú velmi dobre,prosim si receptik,máme dost orechov

tak zatial 😀