Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@kvojtanikova
Zomletú kávu zalejeme vriacou vodou. Polovicu cukru upálime do červena, zalejeme precedeným kávovým vývarom, potom prilejeme mlieko, v ktorom sme rozmiešali múku, a uvaríme na hustú kašu. Maslo vymiešame s druhou polovicou cukru a postupne pridávame vychladnutú kašu a vymiešame na penu
½ dl mlieka, ½ dl vody, lyžička kávy, 150 g práškového cukru, 125 g masla, 20 g hladkej múky
alebo:
Smotana na šľahanie (šľahačka) 500 ml
Káva instantná 2 lyžica polievková rovná
Cukor kryštál 60 g
Postup prípravy:
Smotanu zvaríme s kávou a cukrom. Na noc ju uložíme do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme pevnú šľahačku.
@kralicica sice to nie su gulky,ale su vyborne http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18383, akurat, ze cukru som dala len 100g, lebo tiez nemam rada moc sladke a takto to bolo akurat presne. a pouzila som klasicke maslo, lebo margariny mi v takych nepecenych vadia 🙂
varim kapustnicu....ja ju mozem snad cely rok. 🙂 drahy mal WRAPS s kuracinkou a zeleninkou, kapor na podkovicky ma caka v mlieku pripraveny, este teraz hodim na panvicu, ocistim zemiacky a rano ma drahy pripraveny obed. Decka jedia v skolke, nastastie. Uz nemam sil nic vymyslat. Zajtra akcia z firmy, takze naparene buchty z mrazaku to istia. 🙂
@nadhera jeeejda sak to je taka mnaaamka...
normalne obalis v 3jobale ako rezne ked robis.. a ktomu my mavane ryzu alebo hranolky alebo pecene zemiaky.. a este tatarka.. no hotove obzerstvo..
@siwinka1717 tuto super zemlovku mam od byvaleho frajera... 😀
Vymastim janske hranate sklo s maslom,vysypem struhankou. Nakrajam vianocku /alebo kupim uz nakrajanu,niekedy dostat vanilkovu/, pripravim si cca pol litra mlieka, do toho dam vajcio, cukor, trolinku sol, Zlaty klas - rozmiesat. Zemlovku namacam v mlieku a ukladam do janskeho skla, nasleduju nastruhane jablcka bez supky + skoricovy cukor + vanilkovy cukor. Navrch opat namocena v mlieku vianocka. Zalejem zvysok mlieka a dam pomaly zapiect. 😉 Uzasna pochutka.
@babulka123
@bubinko83
wow,ale take drobne pecienky sa daju obalovat? osobne kuraciu pecienku tak zboznujem, ze ja ich jem udusene na cibulke s petrzlenom,osolim a len tak ich jem a jem a jem.... ostatna banda ich nemusi....mne to nevadi 😀 😀 😀
@libka1 ďakujem 🙂 takto robím brokolicovú, aj karfiolovú, samozrejme bez toho syra, a veľmi nám chutia, tak vyskúšame aj cuketu 😉 díky
@sisanka nakrajam kuracie prsia na rezance,dam trosku cier.korenia,posypem hladkou mukou a vmiesam rozslahane vajce,potom hodim na panvicu z troskou oleja,ked je uz maso makke dochutim worchstrovou a sojovou omackou,toto je moje Kung pao,arasidy nedavam,mne v tom nechutia,a este k nemu robim hlavkovy salat voctovom naleve z troskou cukru.
@nadhera no je to piplacka... ale ver mi vysledok stoji za to ... je to hrozna mnamka..
inak tak ako ich lubis ty sme ich dens mali na obed 😀 😀 😀 😀
ku tej zemlovke, my robime asi tak nejako http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13831
@raza 3 šálky polohrub. múka, 1 š kryšt. cukor, 2 vajcia, 250g skoro roztopená here, 1 prášok do pečiva, 1 KL sódy. štipka soli a cca 1-2 šálky príchute čo chceš (brusnice, čokoláda, orechy...), všetko zmiešaj, dávaj kôpky na plech, troška roztlač, a 180 stupnov asi 10 minut, krasne sa roztecu.
@nadhera tak teraz nepol.. uvidis budes si oblizovat prsty aj na druhy den.. heheheh
tak kapucino rozky mam napecene, vdaka za recept kocky. trosku som to vytuningovala 😉 a su vyyyyborneeee a este som tu videla nejakych jezkov dezkov, kto mi na to posle recept?
skus v bille BIO cesnak. ja len ten 🙂
@bubinko83 to bol odkaz pre teba vyssie🙂
u nas bola spenatova polievka a druhe boli moje vymyslene kuracie prsia a k tomu pecene zemiaky.
čerešňové guľky s orechami, kyslá zemiaková polievka s hríbami
hrachová polievka /suchý žltý hrach/ s udeninou a zapekané cestoviny so šunkou,syrom,zeleninou...

@kralicica nadherne kolaciky. pocuj, ako ich skladujes? ja som na Vianoce nikdy nepiekla takto v predstihu. mam kolaciky zatial na balkone v zatvorenych dozach,ale svokra ma stale strasi, ze ci to nesplesniveje 😒