icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

jance333
15. dec 2011

@kralicica nadherne kolaciky. pocuj, ako ich skladujes? ja som na Vianoce nikdy nepiekla takto v predstihu. mam kolaciky zatial na balkone v zatvorenych dozach,ale svokra ma stale strasi, ze ci to nesplesniveje 😒

titkovamiriam
15. dec 2011

@kvojtanikova
Zomletú kávu zalejeme vriacou vodou. Polovicu cukru upálime do červena, zalejeme precedeným kávovým vývarom, potom prilejeme mlieko, v ktorom sme rozmiešali múku, a uvaríme na hustú kašu. Maslo vymiešame s druhou polovicou cukru a postupne pridávame vychladnutú kašu a vymiešame na penu
½ dl mlieka, ½ dl vody, lyžička kávy, 150 g práškového cukru, 125 g masla, 20 g hladkej múky

alebo:
Smotana na šľahanie (šľahačka) 500 ml
Káva instantná 2 lyžica polievková rovná
Cukor kryštál 60 g
Postup prípravy:
Smotanu zvaríme s kávou a cukrom. Na noc ju uložíme do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme pevnú šľahačku.

jance333
15. dec 2011

@kralicica sice to nie su gulky,ale su vyborne http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18383, akurat, ze cukru som dala len 100g, lebo tiez nemam rada moc sladke a takto to bolo akurat presne. a pouzila som klasicke maslo, lebo margariny mi v takych nepecenych vadia 🙂

nadhera
15. dec 2011

varim kapustnicu....ja ju mozem snad cely rok. 🙂 drahy mal WRAPS s kuracinkou a zeleninkou, kapor na podkovicky ma caka v mlieku pripraveny, este teraz hodim na panvicu, ocistim zemiacky a rano ma drahy pripraveny obed. Decka jedia v skolke, nastastie. Uz nemam sil nic vymyslat. Zajtra akcia z firmy, takze naparene buchty z mrazaku to istia. 🙂

nadhera
15. dec 2011

@dida84 zboznujem kuraciu pecienku...ale vyprazat? este som nepocula, ale prosim , prosim, daj mi receptik. 😉

babulka123
15. dec 2011

@nadhera jeeejda sak to je taka mnaaamka...
normalne obalis v 3jobale ako rezne ked robis.. a ktomu my mavane ryzu alebo hranolky alebo pecene zemiaky.. a este tatarka.. no hotove obzerstvo..

bubinko83
15. dec 2011

@nadhera aj ja vypražam kuraciu pečienku ,normalne jak rezne v trojobale. 🙂 Ale nesolim to vobec,až na tanieri.

nadhera
15. dec 2011

@siwinka1717 tuto super zemlovku mam od byvaleho frajera... 😀
Vymastim janske hranate sklo s maslom,vysypem struhankou. Nakrajam vianocku /alebo kupim uz nakrajanu,niekedy dostat vanilkovu/, pripravim si cca pol litra mlieka, do toho dam vajcio, cukor, trolinku sol, Zlaty klas - rozmiesat. Zemlovku namacam v mlieku a ukladam do janskeho skla, nasleduju nastruhane jablcka bez supky + skoricovy cukor + vanilkovy cukor. Navrch opat namocena v mlieku vianocka. Zalejem zvysok mlieka a dam pomaly zapiect. 😉 Uzasna pochutka.

nadhera
15. dec 2011

@babulka123
@bubinko83
wow,ale take drobne pecienky sa daju obalovat? osobne kuraciu pecienku tak zboznujem, ze ja ich jem udusene na cibulke s petrzlenom,osolim a len tak ich jem a jem a jem.... ostatna banda ich nemusi....mne to nevadi 😀 😀 😀

kittyaoliver
15. dec 2011

@libka1 ďakujem 🙂 takto robím brokolicovú, aj karfiolovú, samozrejme bez toho syra, a veľmi nám chutia, tak vyskúšame aj cuketu 😉 díky

katkarv
15. dec 2011

@sisanka nakrajam kuracie prsia na rezance,dam trosku cier.korenia,posypem hladkou mukou a vmiesam rozslahane vajce,potom hodim na panvicu z troskou oleja,ked je uz maso makke dochutim worchstrovou a sojovou omackou,toto je moje Kung pao,arasidy nedavam,mne v tom nechutia,a este k nemu robim hlavkovy salat voctovom naleve z troskou cukru.

babulka123
15. dec 2011

@nadhera no je to piplacka... ale ver mi vysledok stoji za to ... je to hrozna mnamka..

inak tak ako ich lubis ty sme ich dens mali na obed 😀 😀 😀 😀

akika722
15. dec 2011

@kralicica krasne 😉 a obdivujem že sa ti chce vo velkom vypekať v 34tt 😅

bubinko83
15. dec 2011

@nadhera jake drobne? Ved pečienka je z takych akože dvoch časti a ja to cele obalim a vysmažim. 🙂

danielaj
15. dec 2011

@kralicica super koláčiky si napiekla, a tiež obdiv, že sa ti chce, veď už pomaly aby si sa do pôrodnice chystala 😀

veve39
15. dec 2011

@nadhera vyzera vyborne ta zemlovka....vajce len 1 ks?, a cukru kolko asi ? dakujem 🙂

jance333
15. dec 2011

ku tej zemlovke, my robime asi tak nejako http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13831

nadhera
15. dec 2011

@veve39 vajcio davam len jedno a cukru malo, nakolko na vrstvu k jablckam sa dava vanilkovy aj skoricovy cukor.
No ak mate radi sladke.... 😀

kralicica
15. dec 2011

@raza 3 šálky polohrub. múka, 1 š kryšt. cukor, 2 vajcia, 250g skoro roztopená here, 1 prášok do pečiva, 1 KL sódy. štipka soli a cca 1-2 šálky príchute čo chceš (brusnice, čokoláda, orechy...), všetko zmiešaj, dávaj kôpky na plech, troška roztlač, a 180 stupnov asi 10 minut, krasne sa roztecu.

kralicica
15. dec 2011

@jance333 ja to mam v spajzi na policke, kde je trochu chladnejsie, ale nemam strach,. ved niektori pecu aj mesiac dopredu a teraz je uz len tyzden.

nadhera
15. dec 2011

@bubinko83 pre mna je to drobne, lebo stale pecienky pri duseni rozpolim 🙂

babulka123
15. dec 2011

@nadhera tak teraz nepol.. uvidis budes si oblizovat prsty aj na druhy den.. heheheh

luciferova
15. dec 2011

tak kapucino rozky mam napecene, vdaka za recept kocky. trosku som to vytuningovala 😉 a su vyyyyborneeee a este som tu videla nejakych jezkov dezkov, kto mi na to posle recept?

luciferova
15. dec 2011

skus v bille BIO cesnak. ja len ten 🙂

luciferova
15. dec 2011

@bubinko83 to bol odkaz pre teba vyssie🙂

lizatko1009
16. dec 2011

u nas bola spenatova polievka a druhe boli moje vymyslene kuracie prsia a k tomu pecene zemiaky.

libka1
16. dec 2011

čerešňové guľky s orechami, kyslá zemiaková polievka s hríbami

sisanka
16. dec 2011

@katkarv aha dakujem 🙂 som myslela si nemas nejaky recept na ozajstne kung pao lebo sa ho chystam uz dlhsie urobit a neviem ktory recept si vybrat..tak som myslela ze mas nejaky osvedceny,aj s tymi arasidmi 😉

katkarv
16. dec 2011

@sisanka vsak len najprv das na olej arasidy 🙂

kala17
16. dec 2011

hrachová polievka /suchý žltý hrach/ s udeninou a zapekané cestoviny so šunkou,syrom,zeleninou...