icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mariangela
16. dec 2011

no šikovná si poriadne...ja by som chcela poprosiť recept na tie citrónové klbká...vyzerajú úžasne....upiekla by som ich....

akika722
16. dec 2011

@danielaj
@mariangela aj ja poprosim recept 😅

jance333
16. dec 2011

@tinav mozem sa opytat, tie linecke bez zltkov su podobne lineckym ako zvykli mat v cukrarnach? take maksie?

tinav
16. dec 2011

@jance333 áno na druhý deň sú mäkké, ja ich zvyknem po upečení dať do dózy a vložiť k nim obyčajný chlieb aby zmäkli. Z toho cesta robím aj sušienky cez lis a sú výborné.

jance333
16. dec 2011

@tinav dakujem krasne. linecke som uz sice piekla,ale nejako sa nam podozrivo minaju,tak ked budem stihat a dopekat, skusim podla teba 🙂

tinav
16. dec 2011

@jance333 aj u nás sa míňajú no nejak nestíham popri mänšom synovi má 9 mesiacov a začal chodiť 🙂 🙂 robila som z 3 dávok no mám pocit že zostala necelá jedna dávka, starší syn stále degustuje a ja som sa čudovala preč stále chodí do pivnice 😀 😀 😀

mojkamirka
16. dec 2011

baby mam na vás prosbu, vy ste tu také pekárky kuchárky super. Mám detské susené mlieko so spotrebou do konca roka ako sa dá zužitkovať? napr na nejaké vianocné dobroty moc dakujem

damiankad
16. dec 2011

@mojkamirka skú kávové zrnká..do nich ide marcipán...ja som dávala sušené mlieko detské ked som iné nemala a boli mňám...alebo čierno biele kocky...tam tiež do marcipánu 😉 🙂

perlaoceanu
16. dec 2011

ahojte, mate niekto odskusany recept na muffiny. Chcela by som ich vyskusat, no potrebujem recept, aby sa to podarilo 🙂

pifina
16. dec 2011

@mojkamirka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9835 je to strasne dobre, len sa to trochu tazko kraja, ale mozno som mala len tvrdu cokoladu 😅

mojkamirka
16. dec 2011

ja robím tieto a su super jemnucké, mäkke aj na druhý den, dobre sa oddeluju od papierových kosíkov, víde to tak na 12 mufinov takých nižších
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32957

tinav
16. dec 2011

@perlaoceanu 250g polohr.múky, 1 dcl oleja, 130g práš.cukru, 2 vajíčka, pol práš. do pečiva, 5-6 pol. lyžíc mlieka, rum, 100g čok. kúskov. Ako náplň používam ovocie alebo džem. Všetko okrem čok.kúskov sa mieša ručne, kúsky dávam na koniec. Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 asi 20min. Z jednej dávky vyjde presne 12 kúskov. Sú výborné.

sima.p
16. dec 2011

@tinav aj ja tak robím linecké od minulého roku, ked taký recept hovorila v dámskom magazíne origoš prof. cukrárka, teda ona nie margarín ale maslo, ale inak ten istý pomer a bez žltkov a všeličoho iného, ale mne sa viac páčia s margarínom, príp. pol na pol, a sú fakt super. A tento rok som robila aj recept z MMB: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42378 ale nerobila som ich lisom ale klasicky vygúľala a vykrajovala a sú tuším ešte lepšie...

mimi21mimi
16. dec 2011

@zabka4 Ja viem, co mam varit malej, ale ked robim langose, tak jej ich predsa nedam.... a co sa tyka smotany, polievku so smotanou jedava uz davno...

lucia375
16. dec 2011

Ja som dnes urobila prvé vianočné pečivo - vanilkové rožky, voňavé a chutné. Zajtra možno medovníčky alebo linecké koláčiky. 🙂

jarunka111
16. dec 2011

zeleninová polievka s krupicovými haluškami, bravčovo-hovädzie na prírodno so stopkatým zelerom so slovenskou ryžou 😉

iinuska
16. dec 2011

rizoto

vivusika
16. dec 2011

držková polievka, rezance s makom 😝

najjulinka
16. dec 2011

zeleninová polievka (por, mrkva, petržlen, ružičkový kel, zeler), zemiaky a kuracie gulky (kupený polotovar) + šalat (paradajky + cibula a každý si k šalatu pridá čo chce - či len tak alebo s jogurtom bielym, s tatarkou, smotanou) 😉

nikus5
16. dec 2011

lekvárové a tvarohové pirohy 🙂

vivusika
16. dec 2011

@perlaoceanu my máme najradšej perníkové, čiže polovičný recept na perník + vždy dovnútra polámem nejakú čokošku poväčšine zajace alebo mikulášov 😀

tosomja
16. dec 2011

@danielaj že sa vám to chce 🙂 Neposlali by ste aj mne recept na kapucino rožky?

Dnes kôprová omáčka, hovädzie, knedľa

ellit
16. dec 2011

@tosomja dneska idem k tebe na obed 🙂 velkaaa mnamka
ja si to sice pamatam len zo skolskej druziny, lebo moja mama take nerobila, takze to bohuzial robit neviem 😢

vivusika
16. dec 2011

@danielaj šikuľka 🙂 tie capuccino rožteky som tento rok robila prvý raz a sú fakt vynikajúce 😉

zabka4
16. dec 2011

@mimi21mimi prepac nechcela som sa ta dotknut

sonka_d
16. dec 2011

@zajaciq Ja dávam 400g múky, 200g masla a 150g cukru, 1 vajko a trochu kypr.prášku, štipku soli..úspech zaručený 🙂

perlaoceanu
16. dec 2011

@tinav a cesto vlievas priamo do vymastenej formy na muffiny alebo tam davas papierovy kosicek?

egyptanka
16. dec 2011

ja som este vcera varila na dnes cesnakovu polievku a svieckovu s knedlou.

tosomja
16. dec 2011

@ellit mňa to učila mama, ale je tu taký istý recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15411 pridávam ešte ocot na dochutenie, ale nie vždy treba, tak isto robím aj chrenovú omáčku, je mňamóózna, len nemám doma chren, nechcelo sa mi behať do obchodu 🙂
Nie je to nič zložité, skús 😀

ellit
16. dec 2011

@tosomja super dakujem za recept. Urcite skusim, moj manzel omacky nenavidi vraj, koli skolskej jedalni 🙂 ale ja verim, ze sa prekona, inak bude hladny 🙂