icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mata71
19. dec 2011

dojedame zo vcera pecene kura,ryza,hovadzia polievka,broskynovy kompot
a mame spagety a omacku zo soboty,,,,,
vcera upecene 3davky rozky vanilkove,a 3 davky maslove kolecka s cukrom,,,,a pekne som to schovala aby zostalo,,, 😵

zajaciq
19. dec 2011

kolozvarska kapusta , dufam, ze sa mi podari nejako pomliet morcacie prsia 😀

lyongirl
19. dec 2011

ahojte mamičky, mám taký pocit, že tu niekto dával recept na vlastnú tatarku bez vajíčka, alebo sa mi to len zdá? Neviete náhodou recept, aj by som si polistovala dozadu, ale mám doma všetky deti a nestíham ☹
Na obed bude kurací perkelt 🙂 a dojedať sa budú boloňské cestoviny...

hobit
19. dec 2011

@lyongirl ahoj, asi nemyslis tuto, ale j robim len biely jogurt, lyzicka horcice, postruhana zavarana uhorka a postruhana cibula a je super 🙂

li_la
19. dec 2011

@abriela Inak ja som robila trošku iný recept, išiel tam hroznový cukor a kurkuma.

lussy23
19. dec 2011

@jajusa čo je to strapaté rezne?

jajusa
19. dec 2011

lussy23
strapaté rezne www.mimibazar.sk/recept.php?id=828

danielaj
19. dec 2011

@lyongirl ja som písala recept na tatarku, len neviem, či myslíš ten môj, 😅 do mixéra dať šálku studeného mlieka, pustiť mixér a pomaličky prilievať olej, až to bude husté, ja si potom nadrobno nasekám uhorky, čevenú sterilizovanú kápiu, cibuľu, cesnak, zmiešam s tou zmesou z mixéra, osolím, okorením, pridám horčicu, prípadne nejaké bylinky, čo kto má rád a zvyknem ešte zjemniť kyslou smotanou, všetko dávam od oka 😉

danielaj
19. dec 2011

ja som dnes upiekla mačie oči, rožteky s punčovou náplňou a úžasné koláčiky s kúskami čokolády, orieškov, hrozienok, ktoré mám od mojej kolegynky a už asi 5 rokov sú naše najobľúbenejšie 😝 foto pridám neskôr 😉

raza
19. dec 2011

@titkovamiriam ďakujem veľmi pekne, toto určite vyskúšam, mm miluje rezne, no nebavý ma pri vysmážaní stáť hodinu 😝 a aspoň to ani nebude mastné. 😉

a ozaj, chcem sa ešte spýtať: je tu niekto, kto pekáva tie klasické plnené oriešky? ja by som to chcela skúsiť, no keďže nemám formičky, chcela som to skúsiť tak, že by som vykrojila kolieska, ktoré po upečení naplním karamelovou plnkou a potom obalím v čokoláde... myslíte, že to bude dobré aj tak? alebo mi viete odporúčiť nejaký náhradný recept?

a ešte jedna asi trochu blbá otázka: mám ešte dosť vajec, ale záruka je len do 23. 12. myslíte, že ich môžem použiť aj tak? lebo pečivo bude nezjedené určite dlhšie, ako do 23ho .. 😅 nerada by som na sviatky salmonelu 😝 😝

crysmile
19. dec 2011

@danielaj hod recept na tie macacie oci, prosim 😉 a aj na tie druhe kolaciky?

ellit
19. dec 2011

Babulky, ja viem, ze je cas pecenia a mate toho naozaj furu, ale prosim o pomoc 🙂 Dneska mi ucitelky povedali, ci by som nespravila detickam na zajtrajsiu besiedkur nejaky kolac. Uz som robila strudle na vianocne trhy, kde sa robila zbierka na skolku, druha mamina spravila mafiny a ja mam teraz nieco vymyslat.....myslite, ze by chutilo malym detickam ten pernikovy kolac poliaty cokoladou? su to trojrocne deticky a bude ich tam cca 20 dokopy. ak mate akykolvek napad, budem velmi rada. Piect mozem zajtra do obeda, musi byt o 17:00 naservirovany...takze nic zlozite 🙂 Dakujeeeeeeeeeeeeem

danielaj
19. dec 2011

@crysmile idem ti to napísať 😉 len to trošku potrvá, lebo to mám napísané v mojich super zošitoch a kým to prepíšem sem do PC 😀

raza
19. dec 2011

@ellit podla mňa je perníkový koláčik poliaty čokoládou veľmi dobrý nápad. deti ho poznajú, každý ho má rád.

ellit
19. dec 2011

@danielaj Mačacie oči zbožňujem 🙂
ja to robim z tychto surovin : 1 vrecko piskot gulatych, 100 g masla, 150 g praskoveho cukru, 1 vanil cukor, 2 žltky, 2 PL rumu, 150g polohrubej muky, štipka prasku do peciva, 5 PL mlieka, sneh z 2 bielkov, trocha kakaa, ríbezlovy džem, čokoladova poleva
POSTUP: zlepime si piskoty džemom, Maslo, cukor, žltky, rum a kakao dobre vymiesame, Pridame sneh, mlieko a muku s praskom do peciva. Do vymastenej a mukou vysypanej formy nalejeme cast cesta. Na cesto poukladame piskoty v dvoch radoch. Navrch nalejeme opatrne zvysok cesta a pecieme 🙂

ellit
19. dec 2011

ale velmi rada si porovnam z inym receptom na macacie oci.....tento mam z minulorocneho casopisu a velmi chutil, ale vzdy sa mozem naucit este lepsi 🙂

ellit
19. dec 2011

@raza premyslam, ze niektore maminky davaju do cesta postruhane jablcko. Je to chutnejsie?

crysmile
19. dec 2011

@danielaj jeej, dakujem 🙂

ellit
19. dec 2011

@danielaj a tie uzasne kolaciky ak niesu tajne 🙂))

nercia
19. dec 2011

picovníky z lístkového cesta

danielaj
19. dec 2011

@crysmile
Mačie oči

25 dkg tuku - Hera alebo Palmarin, 12 dkg pr. cukru, citrónová kôra, 1 vanilkový cukor, 3 žĺtky, 35 dkg hladkej múky, trocha prášku do pečiva, všetko zmiesi´t, dať na 30 minút do chladničky, vykrajovať jedno plné koliesko a jedno s dierkou, upiecť, po vychladnutí zlepiť s džemom, ja si ten džem zohrejem, ostane taký lesklý potom. nakoniec popráš práškovým cukrom, alebo ozdob čokoládovou polevou.

Úžasné koláčiky s kúskami čokolády, orieškov a hrozienok

500 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, štipka soli, 1 Hera alebo Palmarin, 2 vajcia, 1 balenie ochutených alebo obyčajných ovsených vločiek - 200 g, ja dávam musli, kde sú zmiešané aj ovocie, hrozienka, prípadne oriešky, aké mám práve doma, 1 čokoláda na varenie - posekať na kúsky, 1 balík hrozienok, 1 balík lieskových orieškov, alebo mandlí, prípadne sekaných orechov,

Všetko spolu zmiešať, robi´t guľky, ktoré potom pomocou vidličky roytlačím na plechu na takú placku, ja robím veľkosť asi ako fidorka, upeicť. 😝

danielaj
19. dec 2011

@ellit jááj, to je iný recept, ale už som robila aj tieto, čo píšeš, mňam 😉 toto sú klasické linecké koláčiky zlepené džemom, u nás sa im hovorí mačie oči 😅

ellit
19. dec 2011

@danielaj ahaaa, no kukam ze co to mam ja 🙂) ale urcite vyskusam aj tie tvoje.

danielaj
19. dec 2011

@ellit úžasné koláčiky o príspevok nižšie, a tajné nie sú, budem rada, ak budú chútiť aj ostatným maminkám 🙂

ellit
19. dec 2011

@ellit ja som najprv myslela, ze tu boli na mysli ten klasicky rez, co po prekrojeni vyzera ako macacie oci 🙂))

raza
19. dec 2011

@ellit tak to neviem, ja to ani nepekávam, lebo mm to moc neľúbi, ale ja áno. noo, jabĺčko by v tom mohlo byť fajn, také šťavnaté 😵

danielaj
19. dec 2011

@ellit ja mám jeden koláčik, kde do cesta ide celý kompót aj so šťavou, ja dávam marhuľový alebo broskyňový, je to mňamka, taký šťavnatý, pohľadám a napíšem ti recept. 😵

ellit
19. dec 2011

@danielaj to by bolo uzasne. Ja viem, ze deti maju urcite radi perniky a cokoladu. Len teraz je vianocny cas a doma maju plno pernikovej vone 🙂

ellit
19. dec 2011

@raza moj drahy to tiez nechce ani len ochutnat, ale ja zmaknem sama cely, takze nemam problem. A uz aj starsi syncek to papa

ellit
19. dec 2011

Budete sa mi smiat, ale dneska som spravila svoje prve cesto, ktore obsahuje kvasnice. Ja som doteraz nenabrala odvahu robit kysnute cesta, ale moja tehotenska pazravost po langosoch mi inak nedovolila 🙂 Tak na stare kolena sa aj ja ucim.