icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
19. dec 2011

@ellit Tak našla som

Marhuľový koláčik

400 g polohrubej múky, 2 vajcia, 200 g práškového cukru, 1 pohár marhuľového alebo broskyňového kompótu aj so šťavou, 2 ČL sódy bikarbóny

Poleva: 125 g Cery, 70 g kakaa, 210 g práškového cukru, 50 ml vody - dáme do hrnca, keď začne vrieť, zmiernime plameň a ešte ju za stáleho miešania varíme asi 10 minút.

Všetko zmiešať v mixéri, dať na plech, upiecť. Po vychladnutí polieať polevou alebo aj klasickou čokoládovou polevou.

danielaj
19. dec 2011

@ellit je to rýchle, ja teda veľmi veľa pečiem, ale ke´d potrebujem niečo narýchlo, tak robím tento alebo tiež perník 🙂 a tento som robila aj na karneval deckám minulý rok, lebo tam sa tie plnkové moc nehodia a chutil 😉 a robila som ho už aj poliaty citrónovou polevou a tiež bol dobrýýýý

raza
19. dec 2011

dievčence, napíšte mi prosím, čo si myslíte o tých vajíčkach .. ☹ už musím ísť piecť ☹

dida84
19. dec 2011

@bv_alexandra myslím, že je to podobný krém ako tento: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3003
musím sa opýtať maminy... ja ho nemám napísaný...
ale aj tieto môžu byť dobré:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4968
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9595

dida84
19. dec 2011

my dnes dojedáme zo včera... mäsová polievočka a zapekané obrátené rezne so šunkou a syrom v kyslej smotane, zemiaky, ryža a mrkvový šalát... 🙂

crysmile
19. dec 2011

@raza ja by som sa nebala ze tie vajicka budu uz po zaruke.. predsa len budu tepelne upravene a vyrobca pocita s tym ze tyzden hore dole..

crysmile
19. dec 2011

@danielaj diky 🙂

akika722
19. dec 2011

@danielaj tak tie citronove su na svete 😀 dvojita davka 😀 su vyborne,neskor dam foto-možno až zajtra,čakame navštevu,ale moje sa trošku roztiekli 😅 nevadi,oliala som ich ešte čokoladou..mnam 😀

silvialongo
19. dec 2011

@danielaj úžasné koláčiky, písali ste niekde ten recept na cappucino rožky? Napísala by som si ho. Ďakujem 😀

jachin
19. dec 2011

Vajíčková polievka, granadír.

lyongirl
19. dec 2011

@hobit nemyslela som tvoju, ale tiež môže byť super 🙂, opisujem si ju 🙂
@danielaj nie som si istá, ale asi myslím tvoju, ďakujem a značím si 🙂

kibuk
19. dec 2011

@ellit ja by som upiekla uz tu dost spominanych ježkov 🙂 ja som ich dnes robila a su mnamkove a aj na oko krasne

danielaj
19. dec 2011

@silvialongo , ďakujem pekne, 😉 páči sa http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44631 🙂

titkovamiriam
19. dec 2011

@riana12 pol citrona 😉 alebo aj viac kto ma rad kyselsie 😉

titkovamiriam
19. dec 2011

@raza ak tie vajcia budu spracovane teplom nevadi 🙂

inak dnes nestiham bleeee-mam akurat posledný tyzden a som v praci-tak som dnes nevarila-dojedame, ale som lepila macacie oci,a zarobila na druhu kokosovu roladu,prva zmizla 🙂

lyongirl
19. dec 2011

baby a čo máte v pláne variť tento týždeň? Lebo včera som bola na nákupe, že na celý týždeň a zisťujem, že mi kopa vecí ešte chýba, deti mám choré, tak som si chcela nakúpiť popredu a pravdu povediac nechce sa mi chodiť do obchodu v tomto predvianočnom šialenstve a napadajú ma samé veci z kur. masa a cestovín, rizoto, granadír, vysmážaná pečienka 😀.
Jediné, čo ma napadlo iné je vysmažiť baklažán, alebo tento recept chcem skúsiť:
http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketa-v-syre-...

tinuskaha
19. dec 2011

@titkovamiriam mozes mi prosim ta dat link (ak je)na tu kokosovu roladu??dakujem krasne

titkovamiriam
19. dec 2011

este ju nemam napisanu ale:
3balicky piskot rozmrvit,pridat 260 pr.cukru,3lyžice kakaa,10-12l.mlieka a 3-4l.rumu/ja som dala 2 deci 😀 😀 /spraviť cesto a na hodinu dať do chladničky.Plnka:150g kokosu,150masla,5-6 l.pr.cukru.vypracivať na hladku hmotu.
potom kakaove cesto rozvalat ,natriet kokosovym,zrolovat,poliat cokoladou ,posypat kokosom 🙂 a dobre velmi dobre odložit v chladnicke 🙂 recept je inak z nove času z toho velkeho ,je tam aj super recept na rumove gulicky a turecky med-no to už nerobím aj tak pojde rucicka mojej vahy nad 100kg 😀 😀 😀 😀

titkovamiriam
19. dec 2011

A baby ktoré mate po ruke metro maju tam teraz ,,bufet,,z chladenými rybami-mám užasneho lososa 🙂 uplna basen 🙂 a maju tam od mušiel cez chobotnice a vsetky mozne ryby aj nemozne príšerky 🙂

raza
19. dec 2011

no, dievčence, tak moje oriešky-neoriešky dopadli úúúplne na prd 😠 😠 😠 hodinu som umývala storočné formičky, plnila no a potom tie svine nešli vyklopiť 🙄
ale trieskala som s tým riadne, nechcela som to vzdať, no z asi 30tich orieškov som 15 nebybrala...
tak som to ostatné cesto urobila ako také rohlíčky, no vyzerá to samozrejme strašne 😖
ako taká koza... som si aj zanadávala riadne.. a to som chcela robiť koláčik, lebo ten musí fajne odležať, ale už som stratla chuť 😠

crysmile
19. dec 2011

@raza nemala si dlhsie nastruhane orechy?

ellit
19. dec 2011

aha, no aby som bola aj k teme, tak dneska sme mali zemiakove pyre a k tomu kuracie masko na masle, vecera sa pokusim za chvilu langose 🙂
zajtra mam prichystane halusky a telacie masko na stave.....a streda to isti spenatik, stvrtok studena vecera a piatok sladke, bud zemlovka, palacinky a paradajkova polievka. Rada by som miesto spenatiku spravila kelovy privarok, ale musim najst recept 🙂

raza
19. dec 2011

@crysmile nie, dnes som mlela.. 😒

crysmile
19. dec 2011

@raza mohlo to byt aj starymi formickami, alebo ak si ich nedobre ususila, tak sa mohli prilepit.. inak neviem.. ale mne raz takto sa prilepili medvedie tlapky, lebo tam isiel puding..

ellit
19. dec 2011

a vianocne sa netrapim tento rok....mame len medovnicky, linecke kvetinky spojene lekvarom, macacie oci, vanilkove rohlicky, a este chcem skusit take jemne slane pecivo a ak sa stihne tak urobim este nieco s kokosom 🙂
tento rok dost peciem do skolky, teda aj zajtra...takze to ma stoji vela casu ale aj radosti 🙂))
A kedze tu budu svokrovci, prinesie svokra makovnik, orechovnik a suhajdy 🙂

titkovamiriam
19. dec 2011

@raza a vymazala si poriadne formicky olejom?

titkovamiriam
19. dec 2011

a idem este natoto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11492#dis... pači sa mi tá plnka aj poleva 🙂

eva7780
19. dec 2011

@raza mozno si ich nemala dost suche,ja mam formicky hadam aj 20 rocne,ak nie viac a pekne mi idu vyklopit,ja ked ich umyvam hodim ich do vyhriatej uz vypnutej rury nech dobre vyschnu 😉a formicky vobec nevymazavam

eva7780
19. dec 2011

@titkovamiriam ja idem nieco podobne-princezky,kolaciky uz mam upecene,naplnim asi v stvrtok aby to vydrzalo

abriela
19. dec 2011