Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@gianni len potriet olejom a ugrilovat 🙂 🙂 k tomu salatik,drezing-podla chuti 🙂
@titkovamiriam normálne len na panvici z jednej a druhej strany? a aké korenie sa hodí? či klasika na ryby?
baby, poprosila som o radu. dnes nam svokor doniesol ziveho kapra. podvecer sme ho zabili a vecer ho manzel ocistil a naporcoval. ked ho dam do chladnicky, vydrzi do soboty,ze? 😅
na nete som citala, ze mrazenim maso uplne strati na kvalite. a nechcela by som mat na stedrovecernom stole blatove maso 😢 D.
dnes cesnacka so syrom a opecenymi zemlickami, varene zemiaky, spenat a volske oko 🙂 Mala si konecne pytala aj duplu, po dlhom case.
dnes "decentné" francúzske zemiaky a príloha cvikla 😀
Keďže sa cez víkend budeme prejedať 😀 tak teraz len ľahké rizoto so zeleninkou 😀 😀
@skeptik keby to bolo nebezpecne bol oby to zakazane aj u nas nemyslsi?a ja som v nemecku v pohode zohnala palmarin na pecenie,tak neviem o tom zeby to bolo zakazane
@gianni jasne jedna druha strana a masko bude mnam,korenie moze byt na ryby no ja nedavam vobec nic losos ma vynikajucu chut uplne bez nicoho 🙂
@luly13 ja mam kapra vzdy 1-2 dni na mraze a samozrejme niekedy aj dlhsie,rybu vyberiem zajtra poobede,ona trochu povoli,uz ju mam naporcovanu na podkocvicky a ponorim do mlieka so solou cez noc,maso nikdy nieje blatove to skor ak ryba bola na bahne tak mraz z nej ten tuch vytiahne 😉 potom rybu vyberiem osusim a spravim bud prezenu alebo pecenu 🙂
tak ja dneska robim paradajkovu polievku s ryzou a spagety nic take na rychlo ma nenapada
Mrkvova polievka s ryzou a palacinky 🙂
kuracia polievka z celeho kurata { silnyyyy vyvar lebo mam malu choru tak to snad pomoze} a paradajkova omacka a zemiaky a masko z polievky k tomu ..
@zabka4 ja robievam lososa takto: celu polku ryby si ulozim na plech s alobalom, nan naukladam platky citronu (par kuskov) a platky masla, posypem korenim na ryby, cele to zabalim v tom alobale (taku akoby kapsicku aby neunikala para) a upeciem v rure. Je to zachvilu hotove, nieje to mastne z vyprazania len lahodna chut a zdrave. Krasne sa to oddeluje.....mnaaaaam
zo včera ostali špenátové halušky so syrovou omáčkou a dnes som robila hrachovú polievku zo suchého hrachu a so slaninkou
dnes zeleninova polievka,a fasirky zo zemiakmy
@raza ak si ich este nespracovala, urob si k nim mandlový puding, nechaj vychladnut, prilej k salkam, pol litra rumu a mas hotový domáci bailys, mnam mnam, celé to mixnut a dat do chladničky 😉
dneska vyprážaný syr s hranolkami a piekla som 3 Bit,Viedenský zákusok a Výborné krémové rezy..

naša večera za všetky drobné : včera som dostala chuť na vifonku a samozrejme sa ostatní pridali.....Miške: len cestovina s troškou vegety, Adke: tá si osobitne kázala kúpiť rajčinovú hrnčekovú , Tato: také strašne brutálne štiplavé rezance a ja klasická bravčová vifonka... 🙂