Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
cestoviny s brokolicou a syrovou omackou 😉
Bryndzova polievka a pizza
my sme mali kelovu polievku a zemlovku na obed, vecer si spravime chlebik vo vajicku 🙂
dnes bolli zapekane cestoviny a pečenie,už nevypekam 😎 už mam klud 😎
@raza
@anabelka83 Ďakujem za rady, nakoniec sa podarili 😉
Žienky neviete mi poradiť čo s bravčovou panenkou? Hoďte nejaký fajn recept
Ďakujem
dnes nevarim v robote sme mali husy,lokse,vinko tak som detickam objednala pizzu 😅 😅 😅 😅
@luly13 namoc ho do mlieka,tym starti aj ten pach a jasne ze vydrzi do soboty 🙂
@lunana ja mam jeden vynikajuci svedsky recept,hod tu panenku na trochu oleja olivoveho opec z oboch stranmona je hned hotova je to makucke masko 🙂 🙂 🙂 k tomu urob zemiakove placky,male gulate a slivkovu omacku,najdes na nete 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 je to mnam ,mnam a teraz aj na vianoce to svedi robia 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
takze dnes cina s ryzou a hranolkami a zajtra kuracie nugetky v zemiakovom cesticku a uz sme aj napiekli takze kazdu chvilu mne alebo mm trci zadok z chladnicky a ja som kostovala aj cerstvo vyudenu klobasku co pojde do kapustnice, je sice este makka ale inak mnaaaaaaaaaaaaam....hura do jedenia 😀
dnes som nevarila,podojedali sme,piekla som nebolo casu varit,zajtra asi cestoviny s vajcom,tiez len narychlo 😀 😀
ja som dnes robila po dlhom case Älplermakkaroni, svajciarska spezialita... s veeeeeeela veeeeeeela cibulou, mnam!!!!!! 😝 😝 😝 😝 😝 😝
@bambi2 to znie dobre, das recept?
@luciferova vyzera to takto... http://www.kochtipps.ch/Rezepte/Komplettgericht...
je to jednoduche...
ja davam vsetko odoka.
zemiaky, cestoviny, sunku ale nemusis dat, ide to aj bez nej... smotana sladka, syr, cierne korenie, sol a cibula...
zemiaky osupes, pokrajas na male kocky a uvaris ich v troske vody. das varit cestoviny u nas sa to robi z tychto ruriek ci ako sa to sk vola. do hrnca das smotanu, sunku, korenie, cestoviny, zemiaky uvarene a vsetko zmiesas. osolis a je to.
na panvicu das olej, usmazis na kruhy pokrajanu cibulu, osolis, nechas trosku do zlatista usmazit, ja prilievam trosinku vody a poprasim mukou. a necham trosku dalej smazit... ja ju mam rada taku trosku tmavsiu... cibulu das potom na cestoviny na tanier. a niektori jedia s tym jablkovu vyzivu. ja to milujem s nou!!!!! 😝 😝 😝 😝 inak postup vidis aj na obrazku. je to tam vsetko dobre videt... daj potom vediet ci chutilo ked vyskusas 😉
@bambi2 to znie ako granadir 🙂 taky vylepseny. cestoviny sme mali dnes, ale skusim to najblizsie a uvidime 🙂 dik
@luciferova neni to ono, lebo tam je syr a sunka... a je sa to aj s jablkovou vyzivou... a zemiaky su pokrajane na kocky.. je to uplne ine ako granadir... 😉
sekana, paradajkova omacka, knedla
@bambi2 len podla surovin, ja davam aj slaninku a na vrch syr. ale vidim, ze je to uplne ine, lebo tam ide aj smotana. skusim to 🙂
Zajtra bude narocny den v kuchyni-orechove visnove gule,vianocka,orechovnik-makovnik no tento rok ako osie hniezda 🙂 a šalatiky-majonezovy aj obycajný 🙂 a na obed halusky s vajickom a gulasova polievka a nesmie nic ostat lebo na štedrý den jeme až o 17-tej 🙂
@bambi2 prave si odpisujem recept, ten syr davas az na vrch? a smotanu 33% alebo na varenie? cele sa to len zmiesa, ta smotana sa neprevara?
@luciferova syr sa dava do smotany roztopit. Ja davam normalnu sladku smotanu na slahanie. Vsetko okrem cibule tam ide.. Je to rychle, lacne, chutne.. Ja to milujem ;o)
@bambi2 a ta smotana sa neprevara?
@luciferova nie iba ohreje a hodi sa do nej syr
baby, mate nejaky overeny recept na punc?
@jenie123 ...PUNČ
Variť 5 litrov vody s balíčkom čerešnového čaju(musí byť len čerešnový).Pridať 3 litre červeného vína ,0.75l rumu ,700 g cukru...môže byť aj viac podľa chuti ,dva citróny na kolieska nakrájať aj štyri pomaranče ,klinčeky a celú škoricu .Nechať prevrieť ,vychladnúť ,scediť ...potom len zohriať koľko potrebuješ a na zdravie .Len upozorňujem veľa toho bude . 😀 Ale veľmi dobre zohreje ,ke´d sa príde domov z mrznúcej zimy .
@anabelka83 to znie dobre 🙂 asi to skúsim 🙂 Ďakujem
dnes som šošovicovú polievku ,ktorú sme naučení zajedať zemiakovou plackou ,bude aj na zajtra

dnes spenatova polievka, pstruh na masle a zemiakove rösti. mnnaaaam 😉