icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nadhera
24. dec 2011

odchadzame k babke na 3dni - takze nevarim !!!!!!! 😀 😀 😀 😀 😀

lucikatn
24. dec 2011

Na obed bude "údená" kapustnica (uvariť kyslú kapustu - keď je mäkká pridať na kocky nakrájané údené tofu a 2-3 sušené slivky - prevariť a hotovo) a na večeru bude kyslomliečna šampiňónová polievka (uvariť zemiaky - keď su mäkké pridať konzervu šampiňónov aj s nálevom + smotana na varenie a trošku octu alebo citrónovej šťavy - prevariť a dochutiť) ďalej losos podľa tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25812 lebo my majonézový šalát nejedávame no a samozrejme oblátky s medom

Kočky prajem Vám všetkým prekrásne Vianoce ( i keď sú upršané)!

sima.p
24. dec 2011

Neviem, či sto to tu písali alebo nie, ale mám pangasa pred prípravou rozmraziť alebo nie? A ako ho zvyknete pripravovať?

sima.p
24. dec 2011

A u nás je zvyk: oblátky s medom a cesnakom, šošovicová biela polievka, vyprážaný kapor a zemiakový šalát - aj majonézový aj bez majonézy. U nás nie je zvyk kapustnica, tá sa u nás jedáva na silvestra...

sima.p
24. dec 2011

@sima.p a ja budem aj pangasa robiť..

gumimaci
24. dec 2011

kapaustnica uz je hotova, a majonezovy salat a pstruhy na masle.
Pekne Vianoce prajem 🙂

gumimaci
24. dec 2011

@sima.p asi mas filety z pangasa, ja ich rozmrazujem. ale tak aby bol este velmi chladny, ze ked ho pripravujem aby sa netrhal.

nikolca
24. dec 2011

@sima.p ja ho namačam aj do mlieka,no vlastne všetky ryby,u sestry som jedla rybu nenamočenu do mlieka a neviem prečo mne ta ryba smrdela 😉

danielaj
24. dec 2011

krásny sviatočný dník 😉 u nás je zvykom naobed nie kapustnica, ale hríbová omáčka so sušenými slivkami, robím manželom ulovenú šťuku len tak na panvici na masle s cesnakom, zemiačky k tomu, večer oblátky s medom, hriate, vyprážaná šťuka a kapor, zemiakový šalát 🙂

šťastné a veselé 😵 😵 😵 😵 😵 😵

danielaj
24. dec 2011

@sima.p aj u nás je zvykom kapustnica na Silvestra 😉

kralicica
24. dec 2011

no čo by sme tak varili? predsa bobaľky s makom, kapustnica, kapor so šalátom a koláčiky 🙂 všetko okrem kapra je hotové takže vegeeeet, idem sa vyvaliť 🙂

vera1132
24. dec 2011

tak šošovicová polievočka hotová, ryza tiež, ryba obalená, mama dokončuje šalat. už len vysmažit, a vianoce môžu začať 🙂

Včeraj sme boli ešte v obchode, a mama kupila morku - a ta sa robi kedy?? 🙂

libka1
24. dec 2011

u nas obed makove bobalky a rybacia polievka, vecera hribova polievka, kapra sme tento rok nahradili grilovanym lososom aby sme malej nemuseli kosti vyberat, zemiakovy salat, oplatky s medom a cesnakom

Prajeme vsetkym krasne Vianoce! 😵

romea
24. dec 2011

Krásne Vianoce prajeme - u nás bude dnes tradične kapustnica so sušenými slivkami a troškou domácej klobásky, kapor plus filé a majonézový šalát (pre mňa zemiačiky varené), oblátky s medom, vianočná štóla a samozrejme medovníky. Ale z detstva sme mávali také československé Vianoce, kapustnica, rybacia polievka, kapor, kuba (české jedlo, zapekané krúpy s hubami), šošovica na masle (aby boli peniažky)...Všetko je už pripravené, akurát smažíme rybičky a uvidíme ako to zvládne naša skoro 5 mesačná princezná 🙂))

bambi2
24. dec 2011

ja rozmysla este ci urobit makove sulance a sosovicovu polievku so susenymi slivkami... salat sa uz dokoncuje, rezne urobi manzo vecer a cucoriedkovu tortu... mnam 😝 😝 😝 u nas sa prezieranie nepozna tak neviem ci to ma vyznam varit.. ale asi ano.. ja si dam z kazdeho rozku trosku 😀

raza
24. dec 2011

tak u nás sú to oplátky s medom a cesnak (fuj 😝 to poctivo rešpektujem mužov zvyk z domu), kapustnička so slivkami, údeným, mäskom , hríbikmi, klobáskou a nesladeným kondenzovaným mliečkom (tú milujem najviac). rybku robí mm, šalátik sme už aj patrične koštovali, robila som ho včera, aj kapustnicu.
Prajem vám krásne sviatky, pohodu a oddych v kruhu svojich najmilších 😵

raza
24. dec 2011

dievčence, ak ste ešte niektorá tu: lososa mám pripraviť ako? len osoliť, okoreniť, pokvapkať citrónom a osmahnúť na masle???

sasikas
24. dec 2011

@raza ja robim presne ako pises, len peciem ho v rure a na vrch poukladam kusok masla...ale kludne aj na panvici....

gianni
24. dec 2011

@raza ja idem tiež robiť lososa a len tak ako píšeš

tosomja
24. dec 2011

Dnes? ... nič ...dnes sa len je, napcháva a prejedá 😀 bleeee 🙂
Ideme k mame na večeru - klasika (ceremoniál pred večerou - oblátky s medom, jablko...), kapustnica (s klobásou, kyslou smotanou), filé, zemiakový šalát s jogurtom, krabí šalát s majonézou (pre mňa namiesto zemiakovej kaše).
Pre malú slepačiu polievku, zemiaky, ryba na masle...
Potom koláče, pohoda 🙂
všetkým šťastné a veselé 🙂

tin007
24. dec 2011

Ahojte, dnes mame fazulovu omacku s domacou klobaskou a susenymi slivkami, dalej udene kare so slovenskym zemiakovym salatom a na zajtra budu lasagne. Ako "zakusky" mame medovniky a tycinky z listkoveho cesta.

bbtina
24. dec 2011

@raza ja ho robim takto ale uzavreteho v alobale a trosku kvoli arome podlejem vinkom. Hovori sa ze ryba ma plavat 3x a to vo vode,v masle a vo vine😉

happy8051
24. dec 2011

oplatky s medom, orechy,jablcka,cesna..kapustnica s klovaskou a hribami, zemiakovy salat, vyprazany kapor, pre malu zemiakova kasa a pamgas na masle... kolciky, sacher torta, bnan v cokolade, pagace...

vivusika
24. dec 2011

na obed bola šošovicová polievka od včera a večera klasika - oblátky s medom, kapustnica, majonézový šalát aj cibuľový šalát, vyprážaný kapor a filé a samozrejme koláčiky 😀 všetko je už nachystané, len ryby ešte čakajú na vypraženie ale máme posunutú večeru, tatko príde z práce okolo ôsmej, takže sa momentálne idem s deťmi a kávičkou vyvaliť k telke 🙂

lussy23
24. dec 2011

Aj ja Vám prajem Veselé Vianoce a šťastný Nový rok.

janulabj
24. dec 2011

U nás oblatka s medom,kapustnik(koláč z kysn.cesta s podusenou kapustou),juška,kapustnica,bobalky s malom a zem.šalát a ryba....toť štedra večera 🙂y

riana12
25. dec 2011

u nas vcera oblatka s medom, zeleninova polievka (nejedavame kapustnicu), ako rybku sme mali filety z hejka obaleneho v muke s paprikou a koreninami, pre priatela zemiakovy salat, pre mna iba zemiakovu kasu, ja salat nelubim...
a po veceri sa k nam pridali rodicia, takze k pohosteniu som prichystala gastanovu tortu (zatisie si nevsimajte, to som fotila pre kamaratku cely postup 😀 😅):

happy8051
25. dec 2011

dnesne ranajky: husacia pecienka nastudeno s chlebom a zeleninou (byva raz do roka), mala dostala sunkovo syrovy toast. Na obed mamin uzasny slepaci vyvar s rezancami, pecena hus, knedla a kapusta, sacher torta. na veceru vcerajsi salat kapor alebo kto co chce z chladnicky ktora je na prasknutie plna 🙂

gianni
25. dec 2011

no dnes máme všetko zo včera 😉

pancake
25. dec 2011

@gianni človeče aj my 😀