icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

libka1
29. dec 2011

dojedame este salat, k tomu fasirky, polievku spravim asi paradajkovu

adelaida33
29. dec 2011

včera som robila len špagety s domácou omáčkou a nastrúhaným syrom
dnes urobím koložvársku kapustu a zemiakovú kašu k nej

luy
29. dec 2011

Pre deti detskú sviečkovú: Potrebujeme:
kúsok kuracích pŕs, mrkvu, kúsok petržlenu, kúsok póru, ružičku karfiolu, lyžicu hrášku, lyžicu oleja, lyžicu bieleho jogurtu
Ako na to:
Na oleji opečieme prsia v celku, pridáme pór a ostatnú zeleninu pokrájanú na drobné kúsky, podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Mäso vyberieme, zeleninu rozmixujeme, pridáme jogurt a primiešame na drobno pokrájané mäso. Podávame s cestovinou. Vhodné od 8. mesiaca.

A pre nás poriadnu sviečkovú

gianni
29. dec 2011

ešte máme kapustnicu a urobím morčacie špízy(na špajdle napichám morčacie mäsko,cibulu,zemiak a slaninu a dám do mini grilu)

akika722
29. dec 2011

baby čo robite na Silvestra????
nechcem nič ťažke na žaludok-po Vianciach 😒 ale zas niečo dobre 😀 a aby mohli zobkať aj deti

sebi123
29. dec 2011

ahojte, my robime na Silvestra tradicne BORŠČ 🙂 nejake tie ocka, chlebicky, kolaciky 😵

nadhera
29. dec 2011

@eva7780 taky tak 🙂 nastruham jablcka,sup do cesta a decka sa palacinkam potesia 😉

danielaj
29. dec 2011

@lussy23 aj ja dávam do šalátu kyslú smotanu namiesto majonézy už roky a je to fakt výborné, ani ja nechápem, načo je tam majonéza 😅 smotana je omnoho lepšia 😉

danielaj
29. dec 2011

dnes kapustovú polievku z hlávkovej kapusty, pečiem šťuky, zemiakové pyré 😉

eva7780
29. dec 2011

@akika722 my robime na silvestra pečené maso,knedlu a kapustu

bubinko83
29. dec 2011

@danielaj aj moja mamina dava do šalatu kyslu smotanu,ale aj trošku majonezy.A je vždy vyborny 🙂 Ja to nerobim doma šalat,lebo to nechce ani muž ani synček.

lucikatn
29. dec 2011

dnes len rýchlovka - osmažené kuracie mäsko a švacla som tam trochu leča - no a príloha je ryža ktorá mi ostala z predchádzajúcich dní. Bude aj na zajtra a na sobotu idem robiť "Novoročnú kapustnicu" (s údeným mäsom) a k mäsku urobím zemiakový šalát s cibuľkou (na kyslo) - rok ukončíme a aj začneme trochu nezdravo 😀 a pre malého bude jeho obľúbená polievočka - vývar s kopou zeleninky

kibuk
29. dec 2011

dnes len jednoducho rezance s tvarohom 🙂

mimi21mimi
29. dec 2011

Dnes francuzske zemiaky a hraskova polievka s krupicovymi haluskami.

polarnicka
29. dec 2011

cestovinky tagliatelle s brokolicou, cesnakom a parmezanom. mnam. uz sa tesiim 🙂

libka1
29. dec 2011

my mavame na silvestra len od vymyslu sveta jednohubky a chlebicky a zakusky vecer... zjedla by som kapustnicu, alebo to pecene maso, ale bez kapusty je to o nicom 🙄 ale maleho kojim a to by asi nepredychal a uprdkal by sa 😅

nelinka0401
29. dec 2011

dnešné varenie je na mm.niečo kuchtí z kuracích prs.a od včera máme ešte kelovú polievku

danielaj
29. dec 2011

my na Silvestra kapustnicu s mäskom a hríbami, a asi nejakú rybku zase, manžel ich nachytal tento rok veľmi veľa, tak potrebujem uvoľniť aspoň jeden mrazák 😉 navečer urobím šalát z krabích tyčiniek, nejaké jednohubky, a upečiem nejaké slané-pizza rožteky a cesnakové rožteky asi 🙂

sisanka
29. dec 2011

ja sa na silvestra chystam tiez urobit kapustnicu a nalozim masko do nejakej,asi vajickovej,marinady so zemiakmi (mozno salatom zase) a upeciem tycinky z listkoveho cesta a este cesnakove kolieska so syrom,natierku z krabich tyciniek a druhu z avokada,ak pridu nasi tak aj nejake misy oblozene,udene masko,syry,zelenina a tak 🙂

li_la
29. dec 2011

baby, ako robite cigansku pecienku tak, aby na nej horcica nezhorela? Dik

maftika
29. dec 2011

No tak to som zvedavá aj ja lebo nikdy sa mi nepodaria tie ciganske vyschnu mi a nemám ich makke... :( Baby poradte nám... : / Ďakujem A
A na silvestra robim mini šunkové rožteky so syrom, chlebíčky a asi pagáčiky ešte, no a nemožme vynechat jednohubky čo robime spolu s dcérkou!!! Milujem ked mi takto pomáha... : )

lussy23
29. dec 2011

@danielaj presne. A myslím, že takto so smotanou alebo jogurtom to môžeu jesť aj deti. Ak som to správne pochopila, čo sa tu písalo, tam je ťažká a nevhodná tá majonéza,, nie??
@luy ako robíte sviečkovú?

tyli
29. dec 2011

my sme dnes mali rajčinovú omáčku, knedľu a mäsko. zajtra veru netuším 😒

luy
29. dec 2011

@lussy23 recept je tam kde je detský recept ale nám dávam smotanu ,malej jogurt a mäsko sa dá v rúre aj na pekáci urobit

lussy23
29. dec 2011

@luy ďakujem. Takto sme ešte nerobili sviečkovú, takže skúsime aj takto.. 🙂

luy
29. dec 2011

@lussy23 je prispôsobená detom ale chutí

elise
29. dec 2011

@maftika ja naložim vyklepane m§sko na hodinku najskôr do mlieka a potom vytiahnem a dám do pácu (korenie soľ, lyžičk ahorčice, bylinky)takto v páci do druheho dňa a potom hodim na bravčovu masť a z prudka opečiem jedn adruha strana.

joannas
29. dec 2011

CHCEM ROBIŤ DVOJFAREBNE KOCKY ALE NEMÁM SUŠENÉ MLIEKO,MÔŽEM POUŽIŤ SOJOVI NÁPOJ? PROSÍM PORAĎTE MY

elise
29. dec 2011

@joannas myslim že by v tom nemal byť problem ak máš umele dojčenske mlieko tak to použi radšej

briketa
30. dec 2011

Robili sme japonske goyza tasticky plnene zeleninou a koktejlovymi krevetami. Mnam!
350g koktejlovych kreviet nasekanych nadrobno
250g cinskej kapusty nasekanej uplne nadrobno
1PL nasekanej zelenej cibulky
1CL nastruhaneho dumbieru
2CL sake
1CL sol
1CL sezamovy olej
1CL maizeny
cca 20 goyza placiek (to je len muka, voda, sol, vyvalkat) daju sa kupit aj v cinskom obchode ako wonton obaly
olej na panvicu

ingrediencie dobre, ale jemne pomiesame a masou plnime placky, asi 1polievkova lyzica je plnka do jednej placky.
Prelozime a spojime ako nase pirohy.
Rozhorucime olej na panvici a dame ich prazit kym nie su zlatohnede z jednej strany. Potom plamen uplne stisime na minimum a prilejeme asi pol hrnceka vody. Dodusime tesne zakryte.
Podavame s goyza omackou, kt. si mozeme pripravit aj doma, jeden diel sojovej omacky, jeden diel ryzoveho octu a trochu sezamovych semiacok.
Ja ten sos kupujem hotovy.