Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
včera som robila len špagety s domácou omáčkou a nastrúhaným syrom
dnes urobím koložvársku kapustu a zemiakovú kašu k nej
Pre deti detskú sviečkovú: Potrebujeme:
kúsok kuracích pŕs, mrkvu, kúsok petržlenu, kúsok póru, ružičku karfiolu, lyžicu hrášku, lyžicu oleja, lyžicu bieleho jogurtu
Ako na to:
Na oleji opečieme prsia v celku, pridáme pór a ostatnú zeleninu pokrájanú na drobné kúsky, podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Mäso vyberieme, zeleninu rozmixujeme, pridáme jogurt a primiešame na drobno pokrájané mäso. Podávame s cestovinou. Vhodné od 8. mesiaca.
A pre nás poriadnu sviečkovú
ešte máme kapustnicu a urobím morčacie špízy(na špajdle napichám morčacie mäsko,cibulu,zemiak a slaninu a dám do mini grilu)
baby čo robite na Silvestra????
nechcem nič ťažke na žaludok-po Vianciach 😒 ale zas niečo dobre 😀 a aby mohli zobkať aj deti
ahojte, my robime na Silvestra tradicne BORŠČ 🙂 nejake tie ocka, chlebicky, kolaciky 😵
dnes kapustovú polievku z hlávkovej kapusty, pečiem šťuky, zemiakové pyré 😉
dnes len rýchlovka - osmažené kuracie mäsko a švacla som tam trochu leča - no a príloha je ryža ktorá mi ostala z predchádzajúcich dní. Bude aj na zajtra a na sobotu idem robiť "Novoročnú kapustnicu" (s údeným mäsom) a k mäsku urobím zemiakový šalát s cibuľkou (na kyslo) - rok ukončíme a aj začneme trochu nezdravo 😀 a pre malého bude jeho obľúbená polievočka - vývar s kopou zeleninky
dnes len jednoducho rezance s tvarohom 🙂
Dnes francuzske zemiaky a hraskova polievka s krupicovymi haluskami.
cestovinky tagliatelle s brokolicou, cesnakom a parmezanom. mnam. uz sa tesiim 🙂
my mavame na silvestra len od vymyslu sveta jednohubky a chlebicky a zakusky vecer... zjedla by som kapustnicu, alebo to pecene maso, ale bez kapusty je to o nicom 🙄 ale maleho kojim a to by asi nepredychal a uprdkal by sa 😅
dnešné varenie je na mm.niečo kuchtí z kuracích prs.a od včera máme ešte kelovú polievku
my na Silvestra kapustnicu s mäskom a hríbami, a asi nejakú rybku zase, manžel ich nachytal tento rok veľmi veľa, tak potrebujem uvoľniť aspoň jeden mrazák 😉 navečer urobím šalát z krabích tyčiniek, nejaké jednohubky, a upečiem nejaké slané-pizza rožteky a cesnakové rožteky asi 🙂
ja sa na silvestra chystam tiez urobit kapustnicu a nalozim masko do nejakej,asi vajickovej,marinady so zemiakmi (mozno salatom zase) a upeciem tycinky z listkoveho cesta a este cesnakove kolieska so syrom,natierku z krabich tyciniek a druhu z avokada,ak pridu nasi tak aj nejake misy oblozene,udene masko,syry,zelenina a tak 🙂
baby, ako robite cigansku pecienku tak, aby na nej horcica nezhorela? Dik
No tak to som zvedavá aj ja lebo nikdy sa mi nepodaria tie ciganske vyschnu mi a nemám ich makke... :( Baby poradte nám... : / Ďakujem A
A na silvestra robim mini šunkové rožteky so syrom, chlebíčky a asi pagáčiky ešte, no a nemožme vynechat jednohubky čo robime spolu s dcérkou!!! Milujem ked mi takto pomáha... : )
my sme dnes mali rajčinovú omáčku, knedľu a mäsko. zajtra veru netuším 😒
CHCEM ROBIŤ DVOJFAREBNE KOCKY ALE NEMÁM SUŠENÉ MLIEKO,MÔŽEM POUŽIŤ SOJOVI NÁPOJ? PROSÍM PORAĎTE MY
Robili sme japonske goyza tasticky plnene zeleninou a koktejlovymi krevetami. Mnam!
350g koktejlovych kreviet nasekanych nadrobno
250g cinskej kapusty nasekanej uplne nadrobno
1PL nasekanej zelenej cibulky
1CL nastruhaneho dumbieru
2CL sake
1CL sol
1CL sezamovy olej
1CL maizeny
cca 20 goyza placiek (to je len muka, voda, sol, vyvalkat) daju sa kupit aj v cinskom obchode ako wonton obaly
olej na panvicu
ingrediencie dobre, ale jemne pomiesame a masou plnime placky, asi 1polievkova lyzica je plnka do jednej placky.
Prelozime a spojime ako nase pirohy.
Rozhorucime olej na panvici a dame ich prazit kym nie su zlatohnede z jednej strany. Potom plamen uplne stisime na minimum a prilejeme asi pol hrnceka vody. Dodusime tesne zakryte.
Podavame s goyza omackou, kt. si mozeme pripravit aj doma, jeden diel sojovej omacky, jeden diel ryzoveho octu a trochu sezamovych semiacok.
Ja ten sos kupujem hotovy.

dojedame este salat, k tomu fasirky, polievku spravim asi paradajkovu