Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@danielaj aj naši voľakedy zjedli všetko, okrem sladkého a mladší tiež miloval polievky, ale už sa pokazil aj on a tiež zjedol viac, ako starší 😀, ale tie časy sú za nami, celkovo neviem, čím to je, ale strašne zle mi jedia obidvaja, dúfam, že aspoň v škôlke popapajú...starší je taký akurát, ale mladší je samá kostička, mám pocit, že je hrozne chudučký ☹
morcaci vyvar s domacimi rezancami a kuraci stroganov s cestovinou 😉
zeleninova polievka a segedinsky gulas
zemiakové pyré, mäsko a kôprová omáčka 😵
My máme na výber, nakoľko sa o nás naše maminky a babinky postarali, keďže sme ich po trotýždňovej návšteve zase opustili a odišli na východ pokračovať v štúdiu 🙂. Takže to bude buď ryžový nákyp(dokonca v dvoch prevedeniach), kačka s ryžou alebo lasagne. K tomu som ešte uvarila hovädziu polievočku 🙂. Hurá do učenia 🙂
@mia258 Ako robíš tie plnené piškótky prosím? Také s banánom?
@mimi21mimi Tiramisu je naj 🙂. Niekto ho robi zo syrokremu, lebo je to lacnejsie, ale popravde, do tiramisu patri jedine mascarpone a nijaky iny syr. Ak by si mala zaujem, poskytnem recept 😉
@levandullka ja robím tak, že si upečiem klasické piškótové cesto (minimálne 2 pláty). Z plátov potom pohárom vykrojím okrúhle kolieska. Natriem ich šľahačkovým krémom a zlepím. A potom ešte zlepené polejem čokoládou. Ale inak medzi kolieska môžeš dať aj džem, ovocie nakrájané, vrch posypať napr. kokosom atď. 🙂
kuriatko sa pecie 😉 vecer lievance 🙂
dnes,slepačia polievka a madarský guláš s domácou knedlou.ešte nejaký koláčik by to chcelo...ale mne sa táák nechce 😉 😉
dnes rajcinova polievka a pre chlapov rezne v rure bez vyprazania a zemiakova kasa a zo vcera sa nam zvysila Kubanska torta, ktoru som piekla pre svokricku k narodkam
my dnes zeleninkova polievka s haluskami a bravcove na plechu so smotanovo syrovou vrstvou , pecene zemiaciky a smotanova torta { mame poobede navstevu }
@mia258 To znie super, určite vyskúšam hneď ako si nájdem trošku viac času. A ten šľahačkový krém, to si myslela také niečo ako parížsky? Ja som totižto úplný nováčik, tak všetko potrebujem dopodrobna 😀
@levandullka presne, môže to byť parížsky, alebo len klasicky urob doma vlastnú šľahačku. Teda nie tú v spreji ale takú, ktorú si vyšľaháš sama doma. S obidvoma je to super 😉
@mia258 Ďakujem pekne za radu 🙂. Už sa neviem dočkať kedy ich po prvý krát urobím 🙂. Ja si vždy potrebujem varenie uľahčiť a minule som urobila taký falošný parížsky krém, lebo to bol iba taký jednoduchý koláčik, ktorý sa nám zdal suchý, a to tak, že som urobila normálnu šľahačku a potom som do nej primiešala trochu kakaa a práškového cukru 🙂. Tak možno aj takto to vyriešim 🙂
@levandullka s tým sa dá krásne experimentovať, každý si to prispôsobí podľa seba, ako chce. Držím palce nech sa podarí, potom daj vedieť 🙂
@mia258 Ďakujem, určite dám vedieť 🙂
my dnes len tak lightovo - paradajková polievka s údeným syrom a zemiakové placky s cesnakovým dresingom 🙂
kuracia polievocka s rezancami a cíííína, mnamky 🙂
slepačia polievka, pečené kura, zapekané bravčové karé s broskyňou, šunkou a syrom, predtým namočené v kečupovom páci s pizza korením, ryža, zemiaky, domáci kompótik 🙂
Zapečené kurča so šampionmi.
@dyba ako klasicke rezne, naklepes, obalis a dat do rury na peciaci papier, trosku ich pokvapes olejom a pecies cca na 180 nejakych 45min az hodinku 😉 ja takto robim aj kuracie aj bravcove, vynikajuce je napr. dat masko nachvilu do pacu: smotana ( sladka alebo kysla) cesnak, korenie, trosku oleja. Nechat postat aspon hodinku a potom len obalit v zmesi struhanky a drvenych zemiakovych lupienkov ( 1:1) a tiez takto upiect v rure. Vykostene kuracie stehna v tomto obale su uuuplne ze mnam 😵
@zuziq no teda to musíme skúsiť.vyzerá to celkom jednoducho a chutiť to musí skvele.dík za tip.
ešte mám jednu otázku. neviem dobre ochutiť jedlá,kam ide aj cukor,aj soľ.všade píšu podľa chuti,ale ja nemám ani páru,že koľko.napr.rajčinová polievka.veľmi ju máme radi,ale nie je to ono.ak budeš mať čas,napíšeš mi prosím,ako ju robíš ty?a hlavne že koľko cukru a koľko soli.dík
@saska.t mnam na kacicu mam chut uz asi pol roka 🙂
my dnes kung pao s ryzou,salat a hovadzo-kuraci vyvar s rezancami...
dnes kapustova polievka, morcacie rezne v cesticku, zemiakova kasa, kompot.
my dnes varime na zajtra, kedze drobec je u babky a deda - kacaci vyvar, kolozvarska kapusta a zapekana brokolica 😉

pecena kacica, knedla a kapusta 😀 = obzerstvo