Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
vcera bol na obed losos so zemiacikmi- varila moja laska 😉 a dnes klasicky kuracinkovy vyvar so slizikmi a morcacie prsia plnene susenymi paradajkami a neudenou parenicou so syrovo-olivovou omackou a ryzka.
ja robievam tieto palacinky a su tiez fantasticke, uzasne nadychane, jemnucke... mnam 😝
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=997
u nas dnes polievka zo zelenej fazulky na kyslo, kuracie sote so sampinonmi a zeleninou a k tomu ryza 😉
buchty na pare so slivkovým lekvárom, spraženým maslom a grankom
my dnes budeme mat polievku z bielej fazulky so zeleninou a jelenie masko na prirodno s ryzou a kyslou uhorkou 😝
ja dnes nevarím, dojedáme zo včera a neviem, či nezostane aj na zajtra 😝 keď sme toho toľko mali 😉
šošovicová polievka a dolky s lekvárom, už kysnú 😉
@jarunka111 jej aj my máme šošovicovu polievku🙂
my mame od vcera kur. polievku a kur. stehienka pecene na zemiakoch v remoske
poradite nejaky dobry recept z udenej bravčovej krkovičky?
My dnes guláš na želanie môjho chlapa... 🙂
dnes idem na rodičká, takže budú špagety.
babulky poradte, mam v mrazaku file platky , na panvi prirodne se mi nechce, obalovat uz vuebc ne, tak snad neco zapecene?poradite?
@strihalka ja robim velmi rada pangasa tak ze ho osolim, ovegetujem, cervena paprika. Nakrajam 4 struciky cesnaku jednu cibulu opecem na oleji zlahka a na tom opecem pangasa iba na chvilku. Potom dam na plech takeho osmahuteho zastruham riadne syrom a to co ostane s toho vypeku cesnakovo cibuloveho nalejem na to. Dam zapiect na 20 minut a je to vyborne. K tomu zemiakova kasa a salat pripadne uharok.
Dojedame zo vcera,pecie sa pizza a na veceru budu cestoviny s omackou 4 druhy syra (Vitana) 😀 😀 😀
prosim vas, neporadite mi? som zaciatocnicka uplna...varim teraz prvykrat v zivote slepaciu polievku... dala som varit sliepku a bujon.... co dalej? 🙂
ako dlho sa to ma varit a kedy k tmu mozem pridat tu korenovu zeleninu? a inak nedala som dole kožu z tej sliepky, mala som? mam to vybrat a dat dole kožu? prepacte za hlupe otazky, ale vy ste skusene kucharky a ja som uplny laik 🙂
dakujem
kuracia polievka zo vcera a robiť budem len kuraciu fasirku so zemiakovym pyre a kompot 🙂
zajtra sosovicova polievka a netusim co este 🙂
@teleranka ja bych tu kuzi tam urcite nechala aj z te mas dobry vyvar....zeleninu celer mrkev petrzel tam daj aj ted uz, zase kvuli vyvaru, at se ti ta chut natahnu do vyvaru, az budes mit slipku mekou, tak stahni hrnec z ohne a slipku vyndej a ober masko a zeleninku nakrajej....korenini vyndej a vsechny pochutinky zpatky do vyvaru a na konci na poslednich pet minut dej nudle, teda pokud bude s nudlema:-d
klidne se zeptej, kdyz budu vedet, povim 😀
@teleranka ahoj,ja ak varim kuraciu sčasti kožu dam dole 😅 tak 50:50 😅 mne osobne vadi ak tam plava vela mastneho 😅
korenovu zeleninu možeš dať hned /mrkva,petržlen,zeler,ja hodim aj cibulu-potom vyberam a vyhadzujem 😅 ,čierne korenie,davam aj nove korenie-2-3ks a ja davam vegetu 😉
ked sa mäsko uvari uplne do mäkka polievka je hotova-aaaaaaaaaaaaaaaaaaale nevar ju na velkom ohni inač bude "mutna" nebude pekna 😉
zvlašť varim cestoviny,-niťovky-tenučke rezance 😉
@teleranka no ja jdu do obchodu pro pecivo a uvidim co mi cvrkne do nosu, jinak ja dneska budu delat taku zeleninovu zahustenou, vynikajici, vcera jsem se k tomu nedokopala tak dnes uz urcite
a jeste ze vcera brambory a dusena mrkve a volske oko 😀..na vecer co najdem ted v obchode, nebo zapecne file s zeleninou a smetanou

Dnes sme mali taku jednoduchu (zaroven zdlhavu) veceru. Jednohubky roznych druhov 🙂. A chutilo 🙂