icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

stanislavao
1. feb 2012

@miri.b vdaka. cize nedavate ani to korenie co sa vola "madarsky gulas"? lebo ja mam zapamatanu taku nejaku inu chut z minulosti a takto ako vy ho robim + - aj ja

miri.b
1. feb 2012

@stanislavao nie, ja nepouzivam ziadnu zmes koreni, este ma napadlo, ze niekto dava aj cesnak a mal by sa robit na masti ako spravny gulas, lae to my nie... 🙂

daniz
1. feb 2012

zemiaky na pokyslo + vajíčko + pečivko
zajtra urobím perkelt z kuracích štvrtí + halušky, alebo cestovina - podľa času.

nelinka0401
1. feb 2012

@stanislavao aj ja tak podobne robím ako miri.b a pred dovarením dám ešte trošku maggi 🙂 na chuť

nelinka0401
1. feb 2012

@stanislavao aj ten pretlačený cesnak dávam..pekne to potom vonia

mitka2007
1. feb 2012

cestoviny a masko na kyslej smotane 😝

stanislavao
1. feb 2012
daniz
1. feb 2012

@stanislavao ja robím tak, že na oleji spením cesnak, pridám cibuľu, keď to je orestované vložím mäso-opražím, pridám soľ,papriku,korenie, zalejem vodou a pridám paradajkový pretlak- dusím do mäkka. Potom trochu zahustím zátrepkou -voda + múka a vlejem do guláša má byť taký ani nie hustý, ani nie riedky a pridám podľa množstva 1-2 PL pochúťkovej smotany. Je fantastický vyskúšaj. Každému chutí a hlavne svokre 😉.

majonka79
1. feb 2012

@happy8051 Ahoj, možem poprisť receptík na tú pórovú polievku a syrovú_ 😉 Ďaaakujem.

katinkaaa7
1. feb 2012

dnešný obedík:čínska ostrokyslá polievka a pečené kuracie stehná a cestovinovým šalátom 🙂

stanislavao
1. feb 2012

@daniz a ten cesnak, ked date ako prvy, nezhori vam? nezhorkne?

ewisam
1. feb 2012

My dnes varime prvu mrkvovu kasu a da si aj mama, nech schudne 😀

daniz
1. feb 2012

@stanislavao nie, treba ho len tak jemne dosklovita, potom cibuľku, to je všetko v poho. Keď cesnak zhorí tak zhorkne, tak ako cibuľa. nech sa darí 🙂. Dá tomu vynikajúcu chuť, to je ten originál recept.

erni
1. feb 2012

@miri.b ake maso tam zvyknes davat do gulasu ja pliecko na segedin,ale madarsky nevarievam, tak skor stehno? inak vyskusam,leca mame plno a na tlakovy hrniec ani ja nedam dopustit 🙂
@ellit uhliarske spagety su so smotanou a slaninkou a mozno este vajicko ale to som si neni ista,lebo som ich robila iba raz a je to uz davno a nechutili mi 😝
inak kocky s tym makom je to fakt,ze ma najviac vapniku,tak to by sme mali pravdidelne jest proti osteoporoze a
@janulabj to by bola ina sranda,ze kupovat mak v lekarni 😀
a neviete mi poradit,ako sa kraja kolac so zltkovou polevou,ked je stuhnuty a noz ma byt horuci?

titkovamiriam
1. feb 2012

@stanislavao ja robim zasa ked madarsky tak z hovadzieho,kolko masa tolko cibule,mleta parika,cerstva paprika aj stiplava,2-3 paradajky,sol,cierne korenie,pretlaceny cesnak-zahustim nastruhaným zemiakom 🙂

stanislavao
1. feb 2012

@titkovamiriam vdaka, tak nieco z tychto rad vyskusam. uz sa tesim

miri.b
1. feb 2012

@erni teraz som kupila stehno, ale to preto, ze je v akcii 😀 a maso u nas je viac menej len manzel 🙂

nelinka0401
1. feb 2012

baby máte niektorá dobrý overený recept na krémovú brokolicovú polievku?už som ju robila ale zabudla som ,čo presne tam ide..nezapísala som si to 😉

eva7780
1. feb 2012

rizoto

kralicica
1. feb 2012

dnes je to týždeň, čo som sa vrátila z pôrodnice, takže sa opäť vraciam do formy. muž chodí do práce a jedlo si nosiť musí a navyše aj ja potrebujem jesť 😅 , takže som uvarila: šampiňónový krém (polievka), bravčový vývar s rezancami, mäso z polievky so zem. kašou a parad.omáčkou, ryžový nákyp s jablkami, a piekla som perník. a to všetko trvalo max. dve hodinky a mám zas na pár dní pokoj 🙂 tak veľmi sa teším.

kralicica
1. feb 2012

@nelinka0401 ak chceš takú bez zátrepky, teda bez zahustenia múkou (jednoznačne je lepšia), tak daj len do slanej vody variť brokolicu a rovnaké množstvo zemiakov. nie veľa vody. keď je to rozvarené, rozmixuj ponorným a pridaj sladkú smotanu podľa chuti. samozrejme môžeš ale nemusíš to dochutiť napr. cesnakom, bylinkami a pod. je to easy a rýchle.

nelinka0401
1. feb 2012

@kralicica dakujem.nejako tak som to robila a ešte som tam tuším dávala bambino syr

inffinity
1. feb 2012

Ahojky tak my dnes kureci vyvar s nudlickama a druhe si dame po spani nejakou rychlovku.. nemate nekdo nejaky tip co dum dal? Diky 🙂

erni
1. feb 2012

Mladomanželka pečie štrúdľu a predtým, než pekáč vloží do rúry odreže oba konce.
Manžel sa na to pozerá a pýta sa, prečo tie konce odrezala. Takto som sa to naučila od maminky.
Za mesiac, prídu navštíviť manžekinych rodičov a tam jej muž vidí, ako svokra orezáva konce štrúdle.
Spýta sa prečo: Svokra mu odpovie: Pretože mám malý plech ! 😀

drobik1
1. feb 2012

ahojte my dnes sosovicovu polivku mliecnu a granadir..a inak baby @danielaj a @rastulka dakujem za super recept na ten pernik aj deti si ho chvalili a manzel tak ten povedal ze je super a nema chybu!! 😀 😀

mimmka30
1. feb 2012

ahojte ja som dnes kyslu vajickovu polievku u udeninkou,a kysnute pizzove rozky recept z MMB su super....mnami
🙂

bubo1104
1. feb 2012

zdravím dnes : fazuľová polievka s farebnej fazule, druhé : kurací perkelt s haluškami . Dnes sa napapáme - mňam

zebra41
1. feb 2012

my dnes segedinsky gulas