Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes som pre malú robila rascovu polievočku,má teplotu a bolí ju bruško:
na olivovom oleji v hrnci popražím mletý kmín,postrúhanú mrkvu na tenko /ako syr na špagety/,trošku mletej sladkej papriky,zalejem vodou,ked prevrie,dovnútra dám žltko z vajca /malá je alergik na bielko tak preto len žltko/,ked to celé zvrie,odstavím zo sporáka,ked zčína chladnúť zahustím ryžovou kašou od nestlé nemliečnou,pred podaním vhodím sucháre nadrobené,alebo opekaný chlebík na sucho
pre nášho ocka segedín a pre mna a deti zapekane cestoviny so špenátom-to na zajtra 😉
dnes paradajkova polievka so syrom a druhe sekana s paprikou a zemiakova kasa.
Inac do masa do sekanej som dala len zltka a bielka vyslahala a pridala k masu a cela sekana je ovela nadychanejsia.
biela polievka z kyslej kapusty a špagety pomodoro
Jaaaaj a potrebujem helfnut ... mam v chaldnicke hlavku kapusty a neviem co z nej. Nejaky tip na druhy chod?
@egyptanka my mame strasne radi napr. holubky - plnene kapustne listy mletym masom, alebo taku cinu s kapustou - akekolvek maso hodit na rezance na cibulku, pridat kapustu na rezance, podusit, zaliat vodou a viac sojovej omacky ( podla chuti, aby sa to zas neprehnalo ale ma ju tam byt citit) Papame to s ryzou. Potom ma napadaju kapustne fliacky ci halusky, rajcinova kapusta - bud ako polievka alebo zahustit a podavat ako privarok. Alebo z nej urobit ako prilohu kapustovy salat ci kapustniky
@egyptanka kapustne flacky 😉
ahojte. Kúpili sme prvýkrát avokádo a dnes sme si urobili taký avokádový deň. Pečivo s avokadovou pomazánkou, teraz sa budú robiť pečené zemiaky s avokádovým dipom, k tom umalý rezník a na večeru dezert - avokádo, banán a puding.
A od zajtra už podľa plánu: zajtra-piatok- pangasius v rúre a k tomu šošovicový šalát
Sobota - pondelok(príp. utorok) perkelt(ten vždy jeme tak 4 dni 😀 )
Streda - štvrtok - šišky a paradajková polievka
Piatok vyskúšame pečenú cviklu
Sobota - nedeľa zapekané rezne
Dnes som citala recept na cannelloni alle verdure, uz si pripravujem zeleninu, budem to robit zajtra. Dnes slepacia polievka a spenatove halusky.
@zebra41 mnam..hned by som si dala.
a inak kočky dnes som robila tie vaječné placky a decká sa idú zabiť za tým, staršia prišla zo školy, tam mala aj obed a hneď si naložila 5 ks+ zemiaky k tomu a malá na obed spráskala 2 ks a keď sa zobudila pýtala si ešte raz, tak mala na olovrant to isté, čo na obed 😅 ja už som ju kedysi robila, ale nechutila nám, dnes som robila podľa tohto receptu a bola mňam http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42026, len som si to vylepšila, ja som pridala aj strúhaný syr a zemiaky som nastrúhala surový, nechcelo sa mi variť, k tomu špenát, zemiaky a robila som aj tú pečenú cviklu, no niečo úžasné, mňam 😉
rozhodla som sa, že si teraz večer navarím na zajtra, tak sa mi varí šošovicová polievka a budem robiť francúzske zemiaky (narobili ste mi tu chuť 🙂 )
baby ako sa robi to vtacie mieko? mam na to chut ale nikdy som to nerobila
spenatova polievka a chlebikove kocky, stroganov /zajtra ryza a hranolky/ a este kuraci perkelt /cestovina zajtra/. a nemusim 3dni varit. Jupi!!!! decka nie su doma a ja mam obedy v praci , takze vsetko je pre draheho. 😉
Grilovany halibut (dostat myslim v Tescu) s broskynovo-paprikovou salsou
Rano si urobime marinadu
4PL olivovy olej
4PL citronova stava
popaprikovat, posolit, pokorenit
Najjednoduchsie je to dat do plastoveho sacku, vlozit tam rybu, dobre to v rukach povalat, zabalit a nechat v chladnicke.
Na obed rybu normalne ugrilovat, alebo upiect na alobale v rure.
Salsa:
1 1/3 hrcneka broskyn (moze byt aj kompot) na kocky
1 hrncek cervenej papriky na kocky (to je jedna ta hrubostenna paprika strednej velkosti)
1/3 cibulky nasekanej nadrobno
1/3 hrnceka rukoly
ja davam aj 1 cajovu lyzicku cerstveho oregana
1/2 cili papricky nasekat, alebo 1/3 baranieho rohu
1strucik cesnaku nasekat
trosku soli
Vsetko dat do mixera a len take dve tri kratke otocky aby sa to zmiesalo ale posekalo len jemne.
Stale to musi mat kusy.
Nechat odstat hodinu.
Ako sa naservuje halibut na tanier, ta salsa sa velkou lyzicou da na kazdy tanier, na rybu.
Podavame najlepsie s divou ryzou.

@mimmka30 ahoj, daj prosim link na tie pizza rozky. dakujem