Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
u nas na obed tarhoňa + bravčové na spôsob jemného guláša. Na večeru parené buchty - kúpené 😅
tiez mame bravcove na sposob gulasa a k tomu zemiakova knedla 😉
ja dnes perkel kurací a už polievku rezancovú...v sobotu väčšinou varím na víkend a v nedeľu mám pokoj
My sme mali na obed cesnakovu polievku. Druhe boli perkelt a halusky a k tomu uhorkovy salat. Uz vsetci odfukuju. Ako dezert mame maminine kysnute kolace. Prave ich moja dcera tlaci 😵 😵 😵
babulík aj ja akurát rozmýšľam nad nejakými buchtami ,že by si dala
robíš inak perkelt asi ,keď máte ku tomu uhorkový šalát
cesnakovú polievku sme mali včera...my ju máme veľmi radi
Podlesníky a polievku na kyslo.
Za nás dnes varila reštika 😀 Večera - hašé a zemiaky. Plnená cuketa s mäsom, šampionikmi.
rychlovka, vajickova polievka a rezance tvarohove 🙂
@dusanab kupila som zemiakove cesto a tak urobila tu knedlu. S tym by sa mi uz fakt nechcelo babrat a este k tomu som ju doma nikdy sama nerobila.
Ale aj kym som sa odvazila robit domace bryndzove halusky, tak som najskor robievala z kupovaneho cesta. Tam som sa naucila, aka ma byt konzistencia a az potom som si trufla na vlastne. 😅
my sme dnes upatlali s mamou luskovu kyslu polievku a 2 pizze... prave sme ich dojedli... mnam 😉
dnes bol na obed gordon, ja som dojedala plnenu papriku 😀 vecer grilovane parocky..
a zajtra robime svieckovu (prvykrat v zivote, drzte palce 😀 )
@dusanab je to zemiakove cesto na knedle a knedliky a sulance. A su z toho lepsie knedle, ako ked ich moja mama robi sama doma 😀 Urobi sa to podla navodu s vodou a vajickom, necha postat 3 minuty a vari sa potom 15 minut 😉 Teda aspon to cesto, co som mala teraz, tak bolo. Je to rychle, prakticke a naozaj chutne. Deti na veceru chceli len knedlu do ruk a stacilo im
u nas na večeru boli zapekane chlebiky so syrom,pochut,smotanou,vajičkom a na panvici osmahnuta cibulka,parok a salama navrstvene na chlebe a zapečene v rure na 200 stupnov tak 15minut ale sme sa napraskali 🙂 🙂
a dnes som spravila detom maškrtu kokosove gulky 🙂 vyborneee 😉
zajtra na obed kuracia polievočka a stroganov s kuracieho maska,ryža+hranolky 🙂
- cuketová polievka so šampionmi a krutónmi. Prívarok s fazuľových luskov a pečená fašírka.
kalerábová polievka s krupicou a pečené kurča s ryžou + kompót
dnes sa mi nechcelo špekulovať a stáť hodiny pri hrncoch 😅
my na obed maso na kyslo ako ste tu niektora pisala s haluskami a na veceru bude polievka zo vcera 🙂
narychlo sme zbuchali kuracie prsia so syrovou omackou zo sacku :D napodiv to chuti celkom dobre ... a zo vcera luskovica 🙂
maskova polievka,kuracie syrove nugety-mnam 🙂 s varenymi zemiakmi a petrzlenovou vnatkou a mafinky ako dezert😉
mali sme od vcera obed 😉 , takze uz len tento kolacik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18981&use... - vrelo doporucujem (bola kombinacia hrusiek a jablk) a ako pecivko som robila uzle. Povodne to mali byt kaiserky 😀
pozeram, ze dnes Vase rodiny "frcali" na kurencoch 😅
dnes polievocka rezancova a francuzke zemiaky 🙂 štavnate
polievka z cervenej sosovice, zemiakove placky z novych zemiackov (domacich, cez vikend vykopanych) a cukety
(pondelok byva vacsinou "dojedaci den", ale nie u nas, my dojedame v nedelu zo soboty 😀 )
tiež dojedáme zo včera- dorábam len cuketovú polievku.
polievka na kyslo s bielej fazulky a granadir

dnes grilujeme a opekáme na záhrade...treba využiť možno posledné krásne dni - takže dnes nevarím 😉 ....