Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@kralicica http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=22562, ja som to ako die´ta milovala, babička nám to často robievala, keď sme k nej prišli, potom to sem-tam urobila aj mama, musím to tiež vyskúšať deťom urobiť, si mi pripomenula moje detstvo, hlavne tie babkine dobroty, na ktoré sa nezabúda 😉
@sumienka242 mňam, ja som domáce musli už dávno nerobila, musím spraviť 😉 bože len tu slintám, hneď ako začnem čítať 😉
@danielaj
ja osobne kupované műsli vôbec nemusím. lenže mám veľa sušených brusníc a nevedela som ako ich využiť, tak ma napadlo műsli. robila som ho 1x, ale musím povedať že je super. zdravé, úplne lacné, a hlavne domáce 😉
ja aj moja staršia dcéra milujeme brusnice, ja som sa ich naučila jesť kvôli tomu, že mávam často zápaly močových ciest a brusnice ma veľakrát vyliečili, ke´d bol zápal ešte len v začiatkoch 😉 tento rok si chcem zasadi´t do záhrady, aby som mala vlastné 😉
@januschka10 haha, ja som ho robila prvykrat,tak neviem aj ci ten moj...mm skonstatoval,ze este par pokusov bude treba 🙂 ale zjedol ho.....
dievcence my sme mali vcera karfiolovy nakyp,dneska pecena krkovicka na cibuli s ryzou a parenou zeleninkou na veceru som muzikovi chcela parene buchty ale vobec sa mi nepodarili ☹ mate nejaky zarucene dobry recept nejaky od starych mam? lebo ja si pamatam ze moja stara mama nedavala do cesta ani olej ani maslo a ja len take recepty som nasla ... ĎAKUJEM!! 😵
zajtra spravim fanky ved su fasiangy 🙂
@trdielko149 ja do kysnuteho cesta davam trochu oleja,nie vela ,fanky aj ja chcem urobit zajtra 😉
@trdielko149 ja davam tiez olej ,alebo roztopene maslo,to väcsinou do kolacov...
@sumienka242 taketo musli som este neskusala,ale zvyknem robit domace"ranajkove tycinky" z knizky od Nigelly Lawson- vlocky, kokos, brusnice alebo hrozienka, semienka-slnecnicove, sezamove, tekvicove, arasidy nesolene a konzerva kondenzovaneho mlieka..suchu zmes zmiesame a pridame ohriate kondenzovane mlieko a rozotrieme na plech,pritlacime a pecieme 1 hodinu...pokrajame na tycinky...su lepsie ako kupovane a strasne rychlo sa zjedia 🙂
pridavam moju druhu knihu,ale recepty su v nej drahsie a nie na bezne varenie,ale su vyborne 😉
@danielaj fakt si robila tu cviklu?, ako? len si ju umyla a dala do alobalu?kolko si to piekla?
baby nerobila ste ten kolačik niektora??chcem vedieť aky je či sa nerozteka..vdaka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39763
baby poradte čo mam zajtra variť vytiahla som bravčové rezne ale neviem čo s toho( klasické rezne nechcem) dakujem za inšpiráciu...🙂
@katka159 skus na slivkach, osmahnem salotku (pripadne cibulu), na toosolene bravcove rezne, pridam susene slivky, dve tri lyzice slivkoveho lekvaru, zalejem cervenym vinom (ked to robim aj pre malu tak vyvarom) a necham dusit do makka. Ked chces mat hladku omacku tak to rozmixuj, ale mne tam tie slivky nevadia. Podavam s ryzou.
Jaaaaaj a nezabudni pred naliatim vina do omacky ochutnat ci nahodou nie je pokazene 🙂
@trdielko149 parene buchty robim pomerne casto, ale ja davam od oka muku aj vsetko, odhadometricky asi 250g hubej muky zmiesam s 250g polohrubej muky, drozdie /polu kocky fala alebo vivo/ rozdrobim do tepleho, osladeneho mlieka-asi 2 PL cukru, mlieka asi 3,5-4dcl, daj menej a mlieko dolejes aj potom ak by bolo cesto velmi huste, ked kvasok vykysne sup s nim do muky, dalej 1 čajova lyzicka soli a jedno vajíčko. Oleja veľa nedávam. Keď tak si ním natriam ruky keď miesim cesto aby sa mi nelepilo na ruky a keď je uz dost premiesene dam trosku oleja aj na konci tak pol deci a cesto sa pekne oddeluje aj od misky. Nakysnut, rozvalkat, pokrajat, naplnit a parit 10 minut. Plnim slivkovym lekvarom.
@nelinka0401 ahoj, ja robím takto: brokolicu dám variť max do pol litra vody so zeleninovým bujónom. Keď zmäkne rozmixujem a pridám pol litra smotany na varenie. Dávam čierne a biele mleté korenie, 1/2 KL karí, vegetu alebo soľ, trošku papriky. Na koniec do taniera veľa petržlenovej vňate. Nezahusťujem ničím, už mám v oku koľko vody keď je menšia alebo väčšia brokolica). Keď potrebuješ toho viac cca 2 L tak rozmixuj v nej aj uvarené zemiaky a prípadne pridaj aj solamyl. 😵
tak ste ma nainfikovali, spravim dnes brokolicovu polievku 😀 a nech to mame teda cele do zelena este spenat s vajickom a zemiakmi 😉
Ja robim brokolicovu na rozne sposoby to teraz som si zamilovala tu z telerana:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45762
a robim este:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35055
alebo si spravim syrove knedlicky a dam aj syr do polievky,alebo klasika brokolica-mrkva-krupicove knedlicky 😉
@katka159 ahoj urob obratene rezne.naklepane plataky posyp vegetou daj do prezli potom do vajicka a trosku opec z kazdej strany.potom vloz do zapek.misky a prekladaj ich cibulkou na platky a kys.uhorkami-tiez na platky.zalej slah.smotanou(ja davam 2 viac stavy) a pec do makka.podavam to s ryzou.je to velmi chutne a je to aj rychlo hotove. 🙂
@erni nie, ja som cviklu robila ináč, našla som kdesi na MMB recept, ošúpala som ju, pokrájala som ju na také menšie kúsky, dala do misy z jenského skla, pokvapkala olivovým olejom, posolila, dala som troška čierneho korenia, veľa cesnaku, a tymián, málinko podliala vodou a dala som to piecť a veľká mňaka 😉
dnes sekana vyprazana a zemiaky, zaprazena polievka s vajickom 🙂
dnes kelová polievka s párkou , zemiakmi a palacinky s nutelou 😉
brokolicova polievka a hovedzia pecienka a ryza
my zas varime brokolicovu bez smotany, t.j. na oleji spenim cibulku a cesnak, pridam brokolicu, cca 30 sekund oprazam, zalejem vyvarom, podla potreby osolim a pridam pohanku. varim, kym nezmakne pohanka, co je velmi skoro.
paradajková polievka, pečené kuracie stehná, ryža a nejaký kompót zo špajzky

na raňajky alebo večeru DOMÁCE MűSLI
ovsené vločky, slnečnicové semienka, sezamové semienka tmavé, kakao zmiešať a zaliať zmesou (voda, roztopené maslo, med), zapiecť, ku koncu pečenia pridať pomleté oriešky a po upečení som ja dala sušené brusnice