icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuzana12345
23. aug 2010

bryndzove halusky 😝 😝

daniz
23. aug 2010

U nás v sobotu pečené jelitka + zemiaky + čalamáda, Nedeľa - zeleninková -so záhradky-polievka, pečené kurča s tarhoňou a uhorkový šalát, na večeru na čo kto mal chuť.... 😅 . Zostalo kus kuraťa, rozmýšľam čo s ním ☹ ☹ ☹ .

zrzulka
23. aug 2010

....dnes som si ulahcila life keze poobede mam jedno stretko tak som spravila hovadzi vyvar 😀 k masku chrenovu omacku a knedla (kupovana v Lidli 😀 ) aj tak sa da :O)

zrzulka
23. aug 2010

este sa chcem opytat ... kupila som mladucky zeler do polievky aj s listami. cast z tychto listov som dala varit do vyvaru ... daju sa zelerove listy vyuzit este aj inak? co s nimi robite????

zuzkalenka
23. aug 2010

@zrzulka ja si zelerovú vňať nakrájam nadrobno a dám do mrazničky zamraziť a potom keď robím napr. zemiaky tak ju použijem alebo do polievky a tak 😉

zrzulka
23. aug 2010

@zuzkalenka ja som ju tiez dala do mrazaku zbytok ale taku nepokrajanu .. ja ju v podstate pouzivam do polievky ako v celku lebo moj muz nema rad vnate... on akurat tak pazitku znesie ale ani petrzlenovu nie. tak aspon nemusim lovit male kusky. zo zemiakmi som este nevarila. vyskusam. vdaka za tip

zuzkalenka
23. aug 2010

@zrzulka 🙂 ak ma ešte niečo napadne tak dám vedieť pekný deň

zucha
23. aug 2010

@zrzulka ja som nasla tento recept s tou vnatou http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15849

standa82
24. aug 2010

Dnes bude šošovicová polievka a langoše. 😉

petusko
24. aug 2010

mam na prazdninach sestrine deti, takze na zelanie kuracie kridla na kyslo s kolienkami 🙂 a varim viac, aby bolo aj na zajtra, nech nemusim stale pri hrncoch stat. polievka je zeleninova s krupicovymi haluskami od vcera 🙂
a na veceru dnes budu domace parene buchty 🙂

lilix
24. aug 2010

@daniz nam ked zostane z nejakeho maska, napr. kura, tak spenime cibulku, potom pridame nakrajane masko, nech sa prepecie a vajicka. je to ako maskova prazenica. mnaam. 😉

lyongirl
24. aug 2010

ahojte, my máme dnes šošovicovú polievku/poslala svokra/ a ja robím špenátik 🙂

skybaby
24. aug 2010

u nas dnes bude ryzovy nakyp 😉

lilix
24. aug 2010

ja mam granadir. vecer na zajtra do prace varime lasagne z lidlu 😵

zuzana12345
24. aug 2010

@lilix napodobne 🙂

lilix
24. aug 2010

@zuzana12345 co napodobne ten granadir, ci lasagne?

zuzana12345
24. aug 2010

granadir

salma22
24. aug 2010

dame si dnes kuraci perkelt s kolienkami

azuz
24. aug 2010

ja dnes mrkvovu polievku s ryzou robim a granadir 🙂

happy8051
24. aug 2010

u nas dnes cuketovy gulas 🙂 mnam 🙂

jasminet
24. aug 2010

@happy8051 ako ho robis? mame kopu cukiet a uz neviem co s nimi... 😅

zucha
24. aug 2010

@jasminet ja som s cukety urobila akoby calamadu 😉

atrami
24. aug 2010

@zucha , dáš recept? Ja už neviem čo s nimi?

dusanab
24. aug 2010

a my mame spenat s vajickom a zemiakovou kasou, teda krpec ma spenat, ja ho nerada

zucha
24. aug 2010

@atrami nieco na tento sposob http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11992
Ale dala som cukinu, papriku zelenu a cervenu, mrkvu a malu cibulu. Osolila a osladila som podla chuti a deko som tam len vsypala, tak ako pisala ta pani. Ale naozaj vsetko od oka a vyslo mi to do troch malych flasiek. Sterilizovala som to od prevretia asi 10-13 minut. Neviem, co z toho bude, robila som take nieco prvy krat a aj to len kvoli tomu, lebo cez kojenie nebudem moct jest kapustu a toto by mohlo byt dobre

happy8051
24. aug 2010

@jasminet a chces variantu s masom ci bez? velky rozdiel v tom nie je... treba urobit cibulovy zaklad, podusit rajsiny, cervenu a zelenu papriku, cerstve sampinony a cuketu pokrajanu na kocky.. zaliat vyvarom z polievky alebo bujonom povarit... pridat cestovinu varenu takeho mensieho druhu, alebo nadrobno najrajane zemiaky, ochutit korenim, vegetou, mletou paprikou, rascou.
do masoveho variantu davam nakoniec par minut pred dovarenim na kocky nakrajanu sekanu, alebo parok

elixia
24. aug 2010

Baby poradte, ake jedla su dobre na zmrazenie? Chystam sa nieco nachystat,aspon na par dni, aby po porode sme sa nemuseli s varenim 'zatazovat' 🙂 Nejake masko na stave, segedinsky...ale tam sa moja fantazia skoncila 🙂

lilix
24. aug 2010

@elixia my sme mrazili lekvarove pyrohy. ale hole. potom len das na chvilu do vriacej vody a pridas co lubite. mak, orechy, tvaroh.. 😉
do mraznicky davame aj obalovane veci. ako rezne, syr, fasirovu "hmotu" ked rozmrazime urobime gulky a vysmazime. 😉

miracko
24. aug 2010

Caute,
včera sedliacke fondue
a dnes slivkové gule 😀