icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuziq
8. feb 2012

dnes mi pride brasko na tyzdennu navstevu, takze varim pre troch chlapov 😀
Dnes bravcove na hrasku s ryzou, polievku este neviem

lucadra
8. feb 2012

Ja som dnes lenivá a idem robiť len rybie prsty so zemiakovým pyré. Viac ma nehne, dnes nič nerobím. Ani neupratujem 😀 😀
Na desiatu bola bábovka a na olovrant si dáme rožok, šunka, jablko a večera krupicová kaša alebo puding.

Baby je tu niekto, kto plánuje na týždeň, čo bude variť?
Zaujímalo by ma, či sa dá ten plán dodržať a či je to dobré mať naplánované varenie.
Ja som to tak mala minulý týždeň, napísala som si, čo chcem ako hlavné jedlá, sumu ktorú chcem minúť a celkom mi to vychádzalo. Koľko dopredu uvažujete o varení?

lucadra
8. feb 2012

@zuziq Ahoj, my sme to mali včera, no aj s mrkvou a jednou uhorkou v tom a so zemiakovým pyré. Ryžu som aktuálne doma nemala, tak boli dobré aj zemiaky.
😀 😀 😀

danielaj
8. feb 2012

@titkovamiriam my sme sa dohodli? ja už mám palacinky tiež urobené 😉 a zima nezima - musíme do obchodu 😒

danielaj
8. feb 2012

@janulabj nemáš za čo, rada poradím, ak viem 🙂

peggi
8. feb 2012

Ahojte. Pridávam tip na dnesné menu - cícerová polievka,zapekané cestoviny s brokolicou, jablkové lievance + pre hladného manžela mäsko na šampiňónoch a kukurici od včera s ryžou.

mandarinka34
8. feb 2012

kuraciu polievku na masle a bolonske spagety 🙂

titkovamiriam
8. feb 2012

@lucadra
ja vacsinou mam plan aj sa ho drzim 😉 rozmyslam o nom v nedelu-podla toho co nakupim v metre vo velkom a podla zasob v mrazaku a v špajzke-tento tyzden som doma preto robim take piplacky,lebo mozem potom v klude este nieco spravit aj na veceru 🙂
zajtra:polievka urcite ostane z dneska,hovadzie na hribkoch ryza
piatok:faulova polievka,osuch,granatir
sobota:kuracie stehna na skorici-jordanske kura 😉
nedela:svieckova na smotane,knedla

klauduska
8. feb 2012

ja dnes sunkafleky a polievku asi nejaku mliecnu.... 😉

mariana0915
8. feb 2012

babulky potrebujem radu ☹
idem robiť prvy krat koložvarsku kapustua neviem kolko ryžy mam do nej dať tolko kolko je mleteho masa či ako??? 😠 😠 😠

mojkamirka
8. feb 2012

dnes porova polievka, francuzaky

nelustek
8. feb 2012

dajte nejaky receptik na nejaku vybornu zeleninkovu polievocku.

kvojtanikova
8. feb 2012

ahojte aj ja mam otazku - chcela by som robit lasagne, ale kedze som to este v zivote nerobila, tak neviem - to mam tie platy najprv uvarit alebo davat do pekaca surove? A co ide ako prva vrstva? Maso? Pripadne, ak mate aj nejaky overeny recpet, budem rada ak poslete. Dakujem.

mojkamirka
8. feb 2012

@nelustek ja som robila vcera tuto a bola mnam mnam http://www.varenie.sk/recept/rychla-porova-poli...

mojkamirka
8. feb 2012

@kvojtanikova lasagne su moja srdcovka 🙂 na obale cestovin mas napisane či ich treba varit alebo nie, ak nie kludne ich môžes dat aj surové na pekác, neboj urobia sa. Ja to vrstvím takto, cesto, besamelova omacka, kecup, bolonska omacka, cesto, kecup, bolonska, besamelova, cesto, besamelova, postruhaný syr ( trosku ho pomiesam s besamelovou)

bolonsku omacku robím takto, poprazim si cilubku na drobno, na malické kusocky mrkvicku, potom pridám mleté mäso, ked sa zatiahne zalejem to paradajkovým pyré, vodu, nechám bublat asi hodinu, ked treba dolejem vody, mala by sa ti urobit omáčka ako na spagety, okorením mleté čierne, sol, vegetu, ak na zaciatok pridás slaninku tak opatrne so solou a pred koncom dolejem 1 dcl mlieka. je to super aj na spagety

lucka1987
8. feb 2012

@kvojtanikova no ja ich vzdy varim.. aj ke dje napisane ze netreba.. raz som ich nevarila a boli akeis divne 🙄 takze ich vzdy len namacam do vriacej vody na cca 10 sekund . a prvu vrstvu davam maso.. robim take mlete osmazene na cibulke a zaliate cervenym vinom.. dlho som ich nerobila tak si to moc nepamatam.. no a potom zas lasagnu a besamel, a zas natrem maso.. striedam ako ma napadne.. hlavne aby boli riadne naplnene, a na vrch posledny platok lasagne, mozarelu, besamel, a oregano.. pripadne este postruham trochu syra ak mam

lucka1987
8. feb 2012

inak ja dnes idem urobit pizzu , kremovu polievku brokolicovu, a spagety..

katinkaaa7
8. feb 2012

tak obedík hotový:špenát so zemiakmi a vajíčkom a polievka paradajková 😝

montinka
8. feb 2012

@mariana0915 ja som minule urobila pol sacku ale bolo malo. tak neviem ci ti poradim. vsak radsej sprav viac a to co ti ostane,odlozis a urobis rizoto alebo nieco. 😉

montinka
8. feb 2012

@montinka zalezi aj od toho ma aky velky plech alebo pekac to ides robit.

ewana73
8. feb 2012

@titkovamiriam mohla by som ta poprosit ako robis to hovädzie na hriboch?mäsko robis nakrajane na kusky alebo na platky? ale najviac by ma zaujimala ta omacka,lebo ta sa mi akosi nedari . dakujem 🙂

titkovamiriam
8. feb 2012

Na masti spenim cibulu-na kilo masa aj tri velke aby vznikla taka poriadna masa/ako na gulas/ pridam koreniny nakrajane masko na platky,podlejem a dam varit.Hribky pridam ak varim v klasika hrnci tak po hodinke ak v kuchte tak po pol hodinke a dovarím.Zahustím klasika mukou zhnednutou na masti 😉

lucadra
8. feb 2012

@titkovamiriam Ďakujem pekne za odpoveď. a nestava sa ti niekedy, že nedodržíš plán a prehodíš si jedlá, alebo ti niečo ostane napr. aj na dva dni, ak by si varila čisto len na jeden den? čo v takom prípade? Ja som si nevedela vtedy pomôcť a celý môj plán mi stroskotal, tak som už len varila to čo som si napísala na týžden no nie presne v tie dni ale hociktorý deň.

lucadra
8. feb 2012

@titkovamiriam Alebo u mna ten horší prípad, že v ten den čo by som mala uvariť vôbec nemám na to chuť a je mi zle pri pomyslení na to a zbiehaju sa mi sliny na úplne niečo iné. Vtedy by som sa najradšej vyfackala, že čo vymýšlam 😀 😀 😀 😀

titkovamiriam
8. feb 2012

@lucadra ale jasne ze stane,malokedy mi ostane na druhy den a ked tak ja zamrazim a hotovo a aj ked nahodou kupim nieco certsve a lacne tak si jedlo prehodim alebo vynecham 🙂

kvojtanikova
8. feb 2012

@lucka1987
@mojkamirka dakujem, skusim teda skombinovat vase recepty a uvidime, co z toho vznikne🙂

lucadra
8. feb 2012

@titkovamiriam Ok, obrovské dakujem 🙂 :-*

titkovamiriam
8. feb 2012

@lucadra tak uvaris podla seba a hotovo 😉

akika722
8. feb 2012

@lucadra ja planujem tak 3dni vopred 😅 rozpočitam si kedy ma manžel dennu,kedy nočnu a varim podla toho*jedlo si nosi do prace..tak ak ma dennu-tak mäso,ak nočnu-tak bez mäsa 😀

lucka1987
8. feb 2012

@kvojtanikova myslim ze na lasagnach sa nema co pokazit.. daj tam co ti chuti. ajedoducho syr cestoviny, mleta maso, paradajkovy pretlak ci iny vyrobok z paradajok, oregano .. tak to dobru chut urcite zaisti 😉