Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@titkovamiriam ďakujem, tak zajtra skúsime 🙂
@adros takto mozes kremove robit zo vsetkej zeleniny-uvarit ,rozmixovat a bud so smotanou alebo aj bez 🙂 s opecenym chlebom,rozkom.....
@adros ja robievam takúto:
1 karfiol, 1 cibuľa, 200 g zemiakov, 4 polievkové lyžice masla, 150 g smotany na varenie, 1 čajová lyžička soli, 1 kocka zeleninového bujónu, 2 rožky
Na masle speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme zemiaky pokrájané na menšie kúsky a karfiol. Dusíme pod odchýlenou pokrievkou asi 5 minút. Zalejeme asi 1 litrom vody a vhodíme bujón. Mierne povaríme asi 15 minút. Potom rozmixujeme. Do rozmixovaného vmiešame smotanu a soľ s koreninami. Necháme povariť asi 5 minút. Za ten čas pokrájame rožky na kolieska široké 1 cm a položíme ich na papierom vyložený plech. Zapečieme ich vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 5 minút. Podávame polievku v tanieri a do stredu taniera položíme po tri kolieska rožka 🙂
@titkovamiriam presne tento chren robievam aj ja 😉 vraj v chladničke vydrží rok, ja som minulú zimu narobila asi 15 pohárikov od výživy a už pozerám do chladničky, že mám posladný pohárik, naozaj vydržal viac ako rok a je stále ako čerstvý a ostrý až až 😉
@katinkaaa7 je výborný tento koláčik, ja robievam aj z hocijakým iným pudingom - karamelový, mandľový, jahodový, čokoládový, prípadne cesto tmavé, puding inej farby, aby to bolo aj pekné farebné a vždy je výborný 😉
baby poradte mi ako sa robi cesto na klasicke sisky s dzemom?Dakujem velmi pekne
rizoto s hubami
Nakoniec som aj dnes varila- aspon kremovu brokolicovu polievku
dnes tarhonove rizoto
gulášová polievka, slivkové knedle a šúľance s grankom 🙂
sosovicova polievka s hribami, spagety s bolonskou omackou zo sojoveho masa a upeciem nejaky mnamajs chleba, akurat hladam recept
u nas dnes rascova polievka s vajickom a harula s kyslym mliekom 😉
takze dnes idem robit pirohy 😀 prvykrat v zivote...som zvedava ako dopadnu ale mam tu kyslu kapustu a plny mrazak domaceho udeneho masa a slaninky tak to chcem zuzitkovat...a budu dve verzie...na slano plnene kapustou a k tomu udene maso ktore uvarim vo fazulovej polievke a z ak ostane cesto tak aj na sladko-sulance s orechami 😀 baby drzte palce....a hlavne aby tym mojim chlapom chutilo 😅
hraskova a spenatova polievocka
dnes dojeme polievku so strúhanou zeleninou a haluškami, pôvodne som ju včera robila pre malú, ale akosi veľa som jej urobila, tak bude na dnes pre všetkých, robím zemiakový prívarok a varené vajíčko+upečiem čerstvý chlebík v pekárničke, a ešte koláčik Kontesin chlebíček http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25914 🙂 snáď bude dobrý, keď ho tak vychvaľujú 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26459 😉
ahojte..tak dnes mame kapustny den 😀 😀 polievka z kyslej kapusty a pecene zemiaky s kapustou a mäskom...🙂 dezert dnes mame fanky a pernik od svokry:-P
my dnes segedín od včera a asi ešte urobím aj rožkové pirohy 😉
a ešte sa pochválim, včera som si kúpila pekárničkuuuu!! 😀 hi, teším sa 😀 ale ešte som v tom nikdy nerobila, myslíte, že sa v nej dá urobiť niečo aj z klasickej múky?? aby som ju mohla hneď dnes vyskúšať 😉
zajtra-cestoviny a smotanovo-syrova omačka / kuracie mäsko,šampiňóny a kukurička / 😵 -to bude na piatok a sobotu
a poradte niečo bezmäsite na nedeluuuu 😒
tak já idem robiť osie hniezda a slané juhoslovanské koléče /alebo ako sa to volá/ 🙂
My dnes cestoviny so spenatovou omackou a syrom plus hrstkova polievka
ja musim ist nakupit, chladnicka je takmer prazdna 😲 Ale nemam vobec napady na varenie.
@eva7780 ahoj, co davas do toho tarhonoveho rizota? robis to ako klasicke? nas maly miluje tarhonu, tak by som mu to tak urobila. ja to robievam len ako prilohu k masu na stave.
polievka z pekinskej kapusty a palacinky z pekinskej kapusty, ( idem robit pokusy 😀 )
stručkova fazulkova polievka, druhe varena klobaska s rajcinovou omackou a zemiakmi
Dnes kuracie stehná( vykostené) pečené v trúbe, ryža, šalát alebo jablkový kompot k tomu, ešte neviem, ešte mám čas asi hodinku na rozmyslenie. A zeleninová polievka.
@januschka10 ja do neho pridavam aj pretlak 😉 mala som niekde recept len ho neviem najsť 😔 ide tam kuraice mäsko,zeleninka ako do rizota a pretlak..mnam,moje deti ho maju velmi radi 😉

Ja davam iba sol,vegetu nepozivam,samozrejme cierne korenie,troska papriky moze byt no ja nedavam-smotanu na slahanie,mne ta na varenie nechuti a mozes dat aj zemiak alebo aj syr-syrokrem 🙂 ,popripade zeleninove vnatky 🙂