icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

titkovamiriam
8. feb 2012

Ja davam iba sol,vegetu nepozivam,samozrejme cierne korenie,troska papriky moze byt no ja nedavam-smotanu na slahanie,mne ta na varenie nechuti a mozes dat aj zemiak alebo aj syr-syrokrem 🙂 ,popripade zeleninove vnatky 🙂

adros
8. feb 2012

@titkovamiriam ďakujem, tak zajtra skúsime 🙂

titkovamiriam
8. feb 2012

@adros takto mozes kremove robit zo vsetkej zeleniny-uvarit ,rozmixovat a bud so smotanou alebo aj bez 🙂 s opecenym chlebom,rozkom.....

katinkaaa7
8. feb 2012

@adros ja robievam takúto:
1 karfiol, 1 cibuľa, 200 g zemiakov, 4 polievkové lyžice masla, 150 g smotany na varenie, 1 čajová lyžička soli, 1 kocka zeleninového bujónu, 2 rožky
Na masle speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme zemiaky pokrájané na menšie kúsky a karfiol. Dusíme pod odchýlenou pokrievkou asi 5 minút. Zalejeme asi 1 litrom vody a vhodíme bujón. Mierne povaríme asi 15 minút. Potom rozmixujeme. Do rozmixovaného vmiešame smotanu a soľ s koreninami. Necháme povariť asi 5 minút. Za ten čas pokrájame rožky na kolieska široké 1 cm a položíme ich na papierom vyložený plech. Zapečieme ich vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 5 minút. Podávame polievku v tanieri a do stredu taniera položíme po tri kolieska rožka 🙂

danielaj
8. feb 2012

@titkovamiriam presne tento chren robievam aj ja 😉 vraj v chladničke vydrží rok, ja som minulú zimu narobila asi 15 pohárikov od výživy a už pozerám do chladničky, že mám posladný pohárik, naozaj vydržal viac ako rok a je stále ako čerstvý a ostrý až až 😉
@katinkaaa7 je výborný tento koláčik, ja robievam aj z hocijakým iným pudingom - karamelový, mandľový, jahodový, čokoládový, prípadne cesto tmavé, puding inej farby, aby to bolo aj pekné farebné a vždy je výborný 😉

zymga
8. feb 2012

baby poradte mi ako sa robi cesto na klasicke sisky s dzemom?Dakujem velmi pekne

zebra41
8. feb 2012

rizoto s hubami

janusa_
8. feb 2012

Nakoniec som aj dnes varila- aspon kremovu brokolicovu polievku

eva7780
9. feb 2012

dnes tarhonove rizoto

kibuk
9. feb 2012

zeleninova polievka, zeleninove rizoto a ovocne knedlicky podla @danielaj 🙂

vivusika
9. feb 2012

gulášová polievka, slivkové knedle a šúľance s grankom 🙂

libka1
9. feb 2012

sosovicova polievka s hribami, spagety s bolonskou omackou zo sojoveho masa a upeciem nejaky mnamajs chleba, akurat hladam recept

firstbaby
9. feb 2012

u nas dnes rascova polievka s vajickom a harula s kyslym mliekom 😉

sisanka
9. feb 2012

takze dnes idem robit pirohy 😀 prvykrat v zivote...som zvedava ako dopadnu ale mam tu kyslu kapustu a plny mrazak domaceho udeneho masa a slaninky tak to chcem zuzitkovat...a budu dve verzie...na slano plnene kapustou a k tomu udene maso ktore uvarim vo fazulovej polievke a z ak ostane cesto tak aj na sladko-sulance s orechami 😀 baby drzte palce....a hlavne aby tym mojim chlapom chutilo 😅

salma22
9. feb 2012

hraskova a spenatova polievocka

danielaj
9. feb 2012

dnes dojeme polievku so strúhanou zeleninou a haluškami, pôvodne som ju včera robila pre malú, ale akosi veľa som jej urobila, tak bude na dnes pre všetkých, robím zemiakový prívarok a varené vajíčko+upečiem čerstvý chlebík v pekárničke, a ešte koláčik Kontesin chlebíček http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25914 🙂 snáď bude dobrý, keď ho tak vychvaľujú 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26459 😉

drobik1
9. feb 2012

ahojte..tak dnes mame kapustny den 😀 😀 polievka z kyslej kapusty a pecene zemiaky s kapustou a mäskom...🙂 dezert dnes mame fanky a pernik od svokry:-P

raza
9. feb 2012

my dnes segedín od včera a asi ešte urobím aj rožkové pirohy 😉
a ešte sa pochválim, včera som si kúpila pekárničkuuuu!! 😀 hi, teším sa 😀 ale ešte som v tom nikdy nerobila, myslíte, že sa v nej dá urobiť niečo aj z klasickej múky?? aby som ju mohla hneď dnes vyskúšať 😉

raza
9. feb 2012

@sisanka mňam, tak toto musí chutiť aj chlapom 😀

akika722
9. feb 2012

zajtra-cestoviny a smotanovo-syrova omačka / kuracie mäsko,šampiňóny a kukurička / 😵 -to bude na piatok a sobotu
a poradte niečo bezmäsite na nedeluuuu 😒

mv1
9. feb 2012

tak já idem robiť osie hniezda a slané juhoslovanské koléče /alebo ako sa to volá/ 🙂

romea
9. feb 2012

My dnes cestoviny so spenatovou omackou a syrom plus hrstkova polievka

januschka10
9. feb 2012

ja musim ist nakupit, chladnicka je takmer prazdna 😲 Ale nemam vobec napady na varenie.

januschka10
9. feb 2012

@eva7780 ahoj, co davas do toho tarhonoveho rizota? robis to ako klasicke? nas maly miluje tarhonu, tak by som mu to tak urobila. ja to robievam len ako prilohu k masu na stave.

mojkamirka
9. feb 2012

polievka z pekinskej kapusty a palacinky z pekinskej kapusty, ( idem robit pokusy 😀 )

smejkoh
9. feb 2012

stručkova fazulkova polievka, druhe varena klobaska s rajcinovou omackou a zemiakmi

lucadra
9. feb 2012

Dnes kuracie stehná( vykostené) pečené v trúbe, ryža, šalát alebo jablkový kompot k tomu, ešte neviem, ešte mám čas asi hodinku na rozmyslenie. A zeleninová polievka.

akika722
9. feb 2012

@januschka10 ja do neho pridavam aj pretlak 😉 mala som niekde recept len ho neviem najsť 😔 ide tam kuraice mäsko,zeleninka ako do rizota a pretlak..mnam,moje deti ho maju velmi radi 😉