icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

penny13
25. aug 2010

@zrzulka - sú to také placky. Zemiakové.

zucha
25. aug 2010

vcera som robila fasirku a kedze z nej ostalo, tak rychlo k tomu zemiakovy privarok 😉

katarina.banska
25. aug 2010

my sme mali svieckovu, ale s cestovinou.. 🙂

stanusa
25. aug 2010

fazulovy privarok s klobasou, alebo sekanou

kibuk
25. aug 2010

zajtra pankušky-šišky prianie mojo synatora k meninkam 🙂 a polievočka neviem

lilix
26. aug 2010

@miracko džuvač, či džuveč..
ja to presne varit neviem. to vari iba svokra, s ktorou nebyvam v jednej domacnosti. mozem si od nej vypytat recept ak niekto chce. ale podla mna sa to da aj vygooglit. ona pochadza z bulharska, to je ich jedlo.
ide tam fazula, taka ta obrovska, aj mala, zemiaky, zelerove listy, vypada, ze tam je paprika, neviem to uz ani rozlisit, lebo je to jedna husta kasa. 😀 ide tam aj masko, akekolvek, dnes tam mame jahnacie. ale dava aj kuracie, ci bravcove. a este ryza. neviem ci nie aj baklazan, alebo cuketa.

zrzulka
26. aug 2010

my dnes co duuuuuum dal alias francuzke zemiaky 😀 a polievka drozdova....
....mam cukety tri malicke poradne co s nimi, nejaky fajny receptik nech si mozem vybrat... vdaka

zrzulka
26. aug 2010

@zucha aj ja to tak robim ked mam fasirky tak supnem k nim zemiakovy privarok.... 😀 si mi narobila chute teeeeeeeeeeda

zrzulka
26. aug 2010

inak co sa tyka mrazenia ja som tiez kedysi mrazila(ked som este chodila do prace a nevarila kazdy den), teraz uz nie, je mi jednoduhsie uvarit vzdy cerstve jedlo... aj nam to viacej chuti tak uz nemrazim... ale tiez vyvary uplne v pohode tak ako zucha bez zeleniny, gulase, kapustnica, sosovica... dokonca som istu dobu mrazila aj zakusky a nebolo to na nich poznat. ale napriklad zamrazene pecivo ci chlieb to nam nechuti... i ked viem ze mnohi si mrazia aj rozky a polky ci stvrtky chleba...

edusik
26. aug 2010

@lilix juuj, u nás sa nikdy nič nemrazilo tak sa pomaličky učíííím. A uvarená kukurica ostane aj zamrazená sladká? lebo zamrazila som surovú na skúšku po týždni som vytiahlab a šťavnatá ostala ale bez chuti...

edusik
26. aug 2010

@zrzulka chlebíka mrazíme, kupujeme v Maďarsku ten 3kg, a je super... ináč náš nie, len toastový na rýchle raňajky zapečené s nutellou. A ako bombónik: mrazila som aj MM ale nikdy som ho malej potom nedala, stále som ho rozmrazila a nakoniec zistila, že nikam nejdeme a je po ruke "čerstvé" hihihi

lilix
26. aug 2010

@edusik noo popravde to si nepamatam, ale ja mam pocit, ze mi taku sladku ani nepestujeme. ta co si kupim na jarmoku, ci hodoch je uplne ina, lepsia. tato nasa je asi prepelana. taka skor ako krmna.

edusik
26. aug 2010

@lilix hmmm, my pestujeme len 2.rok a len na chuť, a kým ma napadlo vyskúšať zamraziť, tak to bola posledná dávka... tak na rok skúsim zamraziť uvarenú a uvidím

standa82
26. aug 2010

Dnes bude zapražená mrveničková polievka so zeleninou a halušky s kapustou

zrzulka
26. aug 2010

@edusik tak mm som mrazila aj ja pri prvom babetku ale teraz uz nemrazim ani neodstriekavam, presne ako ty nikdy som ho potom malej nedala lebo som z toho nemala dobry pocit... mlieka je furt dost,naco mrazit? pride mi to zbytocne...

mimikuku
26. aug 2010

ahojte baby..potrbujem poradit ak by ste niektora mala nejaky napad budem vdacna...vcera sa moj drahy rozhodol spravit na veceru rybaciu pomazanku - sardinky, maslo, cibulka,horcica - lenze tam dal riadnu kopu orientalnej horcice.......... 😝 ........co si kupil v obchode tak to mal....takze je to extra orientalne.........tato pomazanka mi stoji v chladnicke a je mi luto to vyhodit..nemate nejaky napad co s tym?...........alebo mi vazne nic neostane len vyhodit to?..........dakujem

petusko
26. aug 2010

@mimikuku neviem ci to pomoze, ale my do tuniakovej natierky davame syr v crievku. ale neviem ako chuti orientalna horcica, tak ani neviem, ci to nejako zmeni chut k lepsiemu.

mimikuku
26. aug 2010

@petusko je straaaaaaaaasne stiplavaaaaaaaaaa ☹.........ale je to celkom fajn napad mozno to zredukuje tu stiplavosst

lilix
26. aug 2010

@mimikuku moj daval do takychto pomazanok nastruhane jablcko. skus, bud alebo.
inak to my doverne pozname, ze si niecim chceme vylepsit pomazanku a je to nejedle. hehehe 😀 😀

mimikuku
26. aug 2010

...........nastruhane jablcko? to som este nepocula... 😲 .zaujimaveeeee
no tento týzden uz druhy kiks............k parkom sme kupili stiplavy kecup a vcera na pomazanku orientalnu horcicu 🙄

petusko
26. aug 2010

jaj, tak ak je to moc stiplave, tak asi len dat dalsie dve konzervy sardiniek, kopu masla a natierky bude aj pre armadu 😀 😅 neviem teda, co by pomohlo, ja stiplave nemam rada, takze ouzivam minimum takych prisad, ale mm je tiez expert na experimenty. aj teraz vari gulas a uz tam plava vselico, som zvedava na vysledok 😀

atrami
26. aug 2010

@mimikuku , tiež pridať syr. Alebo lístkové cesto - naplniť- urobiť taštičky. Alebo len rozvalkať natrieť, zrolovať nakrájať na kolieska a upiecť.

mimikuku
26. aug 2010

@atrami fiiiha ale to uz bude ako aj so syrom?....a tak takych slimakov spravit?

atrami
26. aug 2010

@mimikuku , možeš dať aj syr, alebo nechať tak. Vyskúšaj najprv pridať syr a keď to bude k jedeniu, nechaj tak a papajte a keď to bude ešte štípoš, tak to daj na to lístkové cesto a urob slimáčikov.

mimikuku
26. aug 2010

@atrami ....dakujem ti za radu ale je to taka riedka dzabka...tak neviem ako z toho sravit hustejsie to asi 2 syriky co myslis?

lilix
26. aug 2010

@mimikuku pocuj moja rozdel tu pomazanku na dve, tri casti, a do kazdej daj co ti ktora radi a potom napis, co bolo najlepsie.. 😀

mimikuku
26. aug 2010

@lilix ta ty si srandistka...ale napad nieje zlyyyyyyyyyyyyyyyy...... aspon by som mala tri v jednom...veceru - pomazanka , slimaky....mnamkotka pomimo..a ranajky.....

atrami
26. aug 2010

@mimikuku , no vidíš @lilix dobre poradila.Budeš mať aspoňa navarené na pár dní. Ach do hája Ty si z KE, takže ochutnávka asi nebude 😖 😖 😖

mimikuku
26. aug 2010

@atrami poslem na dobierku..............🙂...........na par dni co si u nas sa to zje v jeden den budem rada ak nieco na ranajky ostane ..ja mam doma troch pazrosov 🙂

atrami
26. aug 2010

@mimikuku , no moja máš čo robiť ja mám 4. žrútov.