Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
vcera som robila fasirku a kedze z nej ostalo, tak rychlo k tomu zemiakovy privarok 😉
my sme mali svieckovu, ale s cestovinou.. 🙂
fazulovy privarok s klobasou, alebo sekanou
zajtra pankušky-šišky prianie mojo synatora k meninkam 🙂 a polievočka neviem
@miracko džuvač, či džuveč..
ja to presne varit neviem. to vari iba svokra, s ktorou nebyvam v jednej domacnosti. mozem si od nej vypytat recept ak niekto chce. ale podla mna sa to da aj vygooglit. ona pochadza z bulharska, to je ich jedlo.
ide tam fazula, taka ta obrovska, aj mala, zemiaky, zelerove listy, vypada, ze tam je paprika, neviem to uz ani rozlisit, lebo je to jedna husta kasa. 😀 ide tam aj masko, akekolvek, dnes tam mame jahnacie. ale dava aj kuracie, ci bravcove. a este ryza. neviem ci nie aj baklazan, alebo cuketa.
my dnes co duuuuuum dal alias francuzke zemiaky 😀 a polievka drozdova....
....mam cukety tri malicke poradne co s nimi, nejaky fajny receptik nech si mozem vybrat... vdaka
inak co sa tyka mrazenia ja som tiez kedysi mrazila(ked som este chodila do prace a nevarila kazdy den), teraz uz nie, je mi jednoduhsie uvarit vzdy cerstve jedlo... aj nam to viacej chuti tak uz nemrazim... ale tiez vyvary uplne v pohode tak ako zucha bez zeleniny, gulase, kapustnica, sosovica... dokonca som istu dobu mrazila aj zakusky a nebolo to na nich poznat. ale napriklad zamrazene pecivo ci chlieb to nam nechuti... i ked viem ze mnohi si mrazia aj rozky a polky ci stvrtky chleba...
@zrzulka chlebíka mrazíme, kupujeme v Maďarsku ten 3kg, a je super... ináč náš nie, len toastový na rýchle raňajky zapečené s nutellou. A ako bombónik: mrazila som aj MM ale nikdy som ho malej potom nedala, stále som ho rozmrazila a nakoniec zistila, že nikam nejdeme a je po ruke "čerstvé" hihihi
Dnes bude zapražená mrveničková polievka so zeleninou a halušky s kapustou
ahojte baby..potrbujem poradit ak by ste niektora mala nejaky napad budem vdacna...vcera sa moj drahy rozhodol spravit na veceru rybaciu pomazanku - sardinky, maslo, cibulka,horcica - lenze tam dal riadnu kopu orientalnej horcice.......... 😝 ........co si kupil v obchode tak to mal....takze je to extra orientalne.........tato pomazanka mi stoji v chladnicke a je mi luto to vyhodit..nemate nejaky napad co s tym?...........alebo mi vazne nic neostane len vyhodit to?..........dakujem
...........nastruhane jablcko? to som este nepocula... 😲 .zaujimaveeeee
no tento týzden uz druhy kiks............k parkom sme kupili stiplavy kecup a vcera na pomazanku orientalnu horcicu 🙄
jaj, tak ak je to moc stiplave, tak asi len dat dalsie dve konzervy sardiniek, kopu masla a natierky bude aj pre armadu 😀 😅 neviem teda, co by pomohlo, ja stiplave nemam rada, takze ouzivam minimum takych prisad, ale mm je tiez expert na experimenty. aj teraz vari gulas a uz tam plava vselico, som zvedava na vysledok 😀

@zrzulka - sú to také placky. Zemiakové.