Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
paradajková polievka s písmenkami, segedínsky guláš s knedľou a koláč orgazmus 🙂
u nas dnes kelova polievka a halusky s tvarohom a kyslym mliekom 😉
my dnes pecene zemiaky v rure v supke s domacou udenou klobaskou a slaninkou, zdrave co???? 😀
fazulová polievka s párkom a tvarohové gulky, a mm aby mal aspon provizorne uspokojené mäsové poháriky chuťové tak na večeru párky
my dnes dojedame cinu stale a urobili sme fazulovu polievku so smotanovymi posusikmi...no a dnes kedze je Valentin tak deme na veceru na divinove medailonky s domacou knedlou a prirodnou omackou a dezert budu palcinky s nutelou,lesnym ovocim,broskynami a slahackou...svokra strazi deti no som zvedava ci to s nou vydrzia 😀 😀
baby aký je rozdiel medzi koláčovou múkou a klasickou,sú tie koláče iné či čo
dnes : dojedáme zvyšky zo včera , polievka klasická kuracia s rezancami a zeleninou . A ešte kivi koláč - tiež dojedáme
@zuzukaa ak ten tak tu je 🙂 od @snu
ORGAZMUS"
cesto:
1 1/2 salky poloh.muky, 1 1/2 salky kryst.cukru, 2 vajcia, 1 prasok do peciva, 2 lyzicky sody bikarbony, 1 velky ananasovy kompot aj so stavou! (kupujem v kauflande konzervu,maju dobru cenu.
ananas rozmixujte aj so stavou a vsetko ostatne k tomu primiesajte. namazte pekac olejom,vysypte mukou a cesticko tam vylejte.. dajte piect do hneda, strasne to vonia mnaaaam
krem:
2 neochutene natierkove masla (tiez kupujemv kauflande-cena
1 kupovany vanilkovy puding (ten v kelimku co byyva so slahackou, za par centou..doma vareny tomu neda taku chut.
1 lyzica kryst, cukru a 1 vanilkovy cukor.
vsetko zmiesat a natret na vychladnuty korpus.
dame do chladu
polejeme cokoladouvou polevou (cera+coko na varenie, na coko mozte dat nasekane oriesky, davam len na polku..nech je zmena
zo vcera obalovane kuracie stehna v trojobale a zemiakova kasa.. polievka je slepaci vyvar
paradajková polievka s písmenkami, opekané zemiaky s kuracím mäsom, lečo...
lekvarove perky a zeleninova polievka 🙂
ide sa varit kuraci perkelt 😎
zemiakový prívarok s vajcom
my dnes fazuľová polievka a lievance s domácim džemom,mňam
@slamienka nam chuti tato cina http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=80472, alebo robim len tak, ze masko - akekolvek, si nakrajam, dam trosku oleja, soli, korenia, sojovku, worcester, prelisovany cesnak, solamyl. Je fajn ak to chvilku postoji v ladnicke, ale ak nie nic sa nedeje. Masko suchnem na panvicu, opeciem, podlejem a ked je skoro hotove dam tam por a na rezanceky pokrajanu mrkvu. Niekedy tam suchnem uplne nakoniec aj arasidy alebo kesu oriesky. Je to velmi rychle a chutne.
slepacia polievocka 🙂 premyslam co urobim poobede.
ahojte, pekneho valentina.. tak nevarila,ale bola u maminky na obed.. sosovickova polievka a langose najuzasnejsie. 😉 ..som dnes videla krpca v brusku,, jeeej.. 🙂
cinska ostrokysla, mne a malej zemiakova kysla a pampuchy..
sunkafleky, ak mi mm skoci do obchodu pre smotanu
ahojte vzdy sem nakuknem na inspiraciu.....my dnes mrkvova polievka a kuraci perkelt
PROSIM O RADU: Mamicky, kuchticky ako spravne varit v tlakovom hrnci? Vopred dakujem za vase odpovede 😉
dnešny obed-tarhoňové rizoto-bude aj na zajtra-teda dufam 😀
už urobené jablkovo-škoricové mufiny http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4016
Vyprážaný karfiol zo zemiakovou kašou, a kedže je dnes valentína, ale mi ho nejak extra neslávime,(máme ho každý den, od kedy sme sa našli ) tak som len upiekla domáci krémeš🙂
šošovicová polievka s párkom, palacinky s domácim malinovým džemom, so šľahačkou a čokoládou 😝

my dnes máme opekané kuracie prsia( v marináde ), k tomu opekané zemiaky a ryža, tatárska a naša najmenšia má krupičkovú polievočku s brokolicou 🙂