icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

eridia
14. feb 2012

@mimikett ako myslis "spravne"? v podstate rovnako ako v inom, len sa cas varenia skracuje aj o take 2 tretiny 🙂 .. napriklad bravcovemu masku staci takych 25-30 min., hovadzie je tiez za taku pol hodku hotove (ja ten hrniec vyuzivam hlavne pri tomto masku), ide hlavne o to, aby si ho dobre uzatvorila.. (jedna znama mi raz rozpravala "horovovu" prihodu, ako jej z toho otvorceka na pokrievke tryskom vyletovala sosovica, ale bolo to davno, nejaky stary model a mne sa za 10 rokov nikdy nic podobne nestalo 😀 😀 😀 ) .. treba nechat jedlo zovriet a ked zacne pokrievka "piskat", treba dat na slabo a odstopnut si cas... asi tak 😉

tortelinka
14. feb 2012

kto poradi nejaku dobru plnku do torty s gastanovym pyre?

sebi123
14. feb 2012
janulabj
14. feb 2012

dnes fliačky s kapustou, mnam, a zeleninova polievka.

adelaida33
14. feb 2012

tak koláč orgazmus mal u manžela úspech. vraj som ešte nič také vynikajúco-zvláštne neupiekla (pečiem málo, ešte sa len učím 😔 , aby som mohla "konkurovať" svokre a švagrinej). vraj to nebolo "len sladké", ako zvyknú koláče byť. máte ešte niekto tipy na "zvláštne" koláče? ďakujem.

janusa_
14. feb 2012

Dnes este cesnakova polievka , a rezne so salatom 🙂

00vladka00
14. feb 2012

@mimikett prosim ta a na slovenskem mimibazare taky recept nie je?

beba1902
14. feb 2012

@kibuk ahoj chcem sa ta opytat ci stacia dve masla na klasicky plech z ruri a kolko ml ma byt salka na ten kolac 😉

montinka
14. feb 2012

paradajkovú polievku,dusené kuracie prsia s horčicou + ryža.🙂

kibuk
14. feb 2012

@beba1902 ahoj ja som dala neochutene maslo z kauflandu uz ani neviem ako sa vola a malo tusim okolo 250g. a ano klasicky plech len cesto treba kontrolovat a pecie sa dlhsie az do hnedej farby,a ja pouzivam dvojdecovy pohar hadam na vsetko ked je recept ze bud 1salka alebo 1hrncek stale davam ten dvojdecovy 🙂
snad som pomohla

lussy23
14. feb 2012

@zuziq ďakujem🙂

rastulka
14. feb 2012

@kibuk Vies mi poradit,cim mozem nahradit ananas?Mam alergiu 😢

kibuk
14. feb 2012

@rastulka jaaaj tak to veru neviem,ja som ho piekla zatial len raz a cim by sa mohlo nahradit si ani netrufnem povedat ☹

rastulka
14. feb 2012

@kibuk asi risknem a skusim s mandarinkami 😀 uvidime ci sa to bude dat jest 😀 😀 😀

lenusiknr
14. feb 2012

babulky kt. ste piekli kolacik ,,orgazmus,, nemali ste tenke cesto? ja som ho dnes robila ale cesto sa mi zdalo tenke- nizke.. na aky velky plech ste ho robili? dakujem🙂

kibuk
14. feb 2012

@rastulka noo tak ti poviem predstavujem si chut ako tam ma byt anans a zamenit mandarinkou no neviem,vyskusaj a das vediet 🙂
@lenusiknr moj korpus mal cca 2cm

jarunka111
14. feb 2012

aký orgazmus to tu spomínate? 😀 😀 😀 Musím pozrieť dozadu, čo píšete, veď idem kukať, že čo navariť a tu toto 😀 😀 😀
Zajtra urobím kurací paprikáš, lepši by bolo, keby zoženiem hlivu,ale to pochybujem. A potom mám v pláne buď sviečkovú na smotane alebo mäso-knedľa-kapusta, mňam, samé zdravé veci 😀

rastulka
14. feb 2012

@kibuk Chut ananasa si uz ani nepamatam iba vonu 😀 urcite dam vediet ako dopadol moj or....... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

lenusiknr
14. feb 2012

@kibuk dakujem no aj moj mal tak 2 cm, sa mi to zdalo nizke
@jarunka mne sa ten orgazmus nejak stale nedostavil 😀 😀 asi to bude tym ze muz nie je doma🙂 kolacik je fajn a hlavne rychlo urobeny len by som ho nazvala inak🙂

marcelaaaa
14. feb 2012

ja som dnes varila gulas...mna 😀

irsina83
14. feb 2012

my sme mali navstevu od vcera do dnes a tak som spravila hovadzi vyvar s pecenovymi haluskami, medove rebierka a pecene zemiaky, tatik uvaril talianske ragu s papardelle a dnes sme dojedali a pre deti som spavila este k tomu karfiolove placky a zemiakovu kasu a zeleninovy salat 😵 😵 😵

nikinka008
14. feb 2012

@bubinko83 ako si robila tu knedlu,ja ju mam stale vo vnutri surovu ☹

bubinko83
15. feb 2012

@nikinka008 normalne kysnute cesto som si spravila z kvasku ,riadne vymiesila a nebola vnutri surova. Ale si pamatam mama raz robila a nedarilo sa jej ,mala tiež stale surovu knedlu a bolo to mukou.Treba dat pozor na muku aku maš ,ja použivam z Lidlu a vždy preosievam ked niečo robim s mukou.

ivanka85
15. feb 2012

@kibuk v tom Orgazme moze ist do cesta aj iny kompot?a tie natierkove masla mozu byt banovecke?my tu Kaufland totiz nemame, dik🙂

akika722
15. feb 2012

@ivanka85 iny kompot tomu nedoda to čo ananás..ten ananás tam totiž to tak skaramelizuje.. 😉 a možu byť aj banovecke ak su neochutene

akika722
15. feb 2012

@kibuk ja ho robievam takto-neviem či ide do cesta presne to iste,robim ho na velky plech a cesto nieje velmi nizke..aspoň mne sa nezda http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41235 len v tom mojom sa puging vari

adelaida33
15. feb 2012

dnes zeleninová polievka so zvieratkovou cestovinou a dojeme segedín zo včera 🙂

papuka
15. feb 2012

ahojte dievčence, vidím, že ste tu všetky šikovné kuchárky, zopár receptíkov som Vám aj ukradla 😀 , ale chcela by som od Vás jednu radu.Nie som super cukrárka, ale dám sa na všetko, teda skušam a moji chlapi doma to chutnajú 🙂 , včera som upiekla jeden koláč, chuťovo bol vynikajúci, no roztiekol sa mi. Na spodok tortovej formy / kedže sme len 3 + dobček v brušku / som upiekla piškótu, na tú piškótu som uvarila detskú výživu so zlatým klasom a na vrch ešte vyšľahala šľahačku a ozdobila mletou škoricou. A tu je ten problém:
detská výživa 2 horčicové poháre, a 1 zlatý klas rozmiešaný v 1,5 dl vody
Neviete aký pomer výživy a zlatého klasu by som mala dať? Inak chutí vynikajúco, osviežujúco a navyše máme kopec domáce výživy. ďakujem

adelaida33
15. feb 2012

@ivanka85 ja som robila podla tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/kolac-orgazmus... a ananásový kompót by som nemenila za iný 😝 , a nátierkové masla môžu byť hocijaké (bánovecké, mana...), len si dozri na približnú gramáž a hlavne nech sú neochutené, príp. smotanové 😵 .

langkofel
15. feb 2012

@papuka ja by som tam bola asi este supla platok dva zelatiny, alebo este rozmiesala trosku skrobovej mucky (maizena...) lebo to co pises, sa mi zda dost riedke...