icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

titkovamiriam
15. feb 2012

@lussy23 to su cestovinove platy napr:
http://www.google.sk/search?q=lasagne&hl=sk&prm...

budem robit v piatok

briketa
15. feb 2012

@lussy23
Lasagne je talianske hlavne jedlo, kde mas navrstvene na seba vrstvy cestovinoveho platu, masoveho sosu v paradajkovom pyre (ochutene mlete hovadzie orgeganom, korenim, solou) zase plat cestoviny, vrstva ricotty syra, cestovina, hovadzie mlete maso, cestovina a navrch ide mozarella, alebo parmezan.
Existuju rozne varianty, aj vegetarianska. Original je mlete hovadzie.

bambi2
15. feb 2012

@briketa zabudla si beschamel sos 😉

barushkaaam
15. feb 2012

@gianni jeeej na tomto som bola zavisla na ZS....oproti nasej skole bol stanok, kde to vtedy predavali 3 Sk za placku 😀

briketa
15. feb 2012

@bambi2 original lasagne v taliansku neobsahuje bechamel. ale svajciari to robia, lebo je to lacnejsie ako pocitivy syr.. 😀 viem, pamatam, ze kazdy to tam tak robi. oni ten syr setria na fondue 🙂

briketa
15. feb 2012

V podstate si tam kazdy da co chce. Ved to nie je kovbojka. Ja sa idem urvat za hribovou lasagne napriklad.

lussy23
15. feb 2012

@briketa @titkovamiriam @janusa_ - ďakujem, vyzerá to dobre. nemáte nejaký odskušaný recept?

briketa
15. feb 2012

@lussy23 chces s bechamelom? alebo bez. ono je to na nase slovenske pomery take kremovejsie s bechamelom. take ako robi @bambi2

titkovamiriam
15. feb 2012

@lussy23 tam moze ist cokolvek ja budem plnit,vareny karfiol trosku sunky a syr a samozrejme besamel 🙂 -platy nevarím dopredu ale použivam,,surove,,ono sa to aj tak pekne upecie

luciask
15. feb 2012

@briketa bolonske lasagna sa robia prave s besamelom, ragu a parmezanom a zelene platy(s prichutou spenatu) lasagne. Myslim, ze na juhu Talianska sa pouziva viac ricotta, niekde pouzivaju syr mozarella. Nie je to kvoli setreniu syrom, ale kazdy recept je iny, originalny pre ktory ten kut Talianska. Ja som prvy krat jedla lasagna pripravene svagrom- talianom zo severneho regionu s besamelom a ragu.

briketa
15. feb 2012

Ja som vcera robila rychlovku, lososovo-cukinove zvitky
File z lososa nakrajat perfektne naostrenym filetotovacim nozom na tenke platky.
Kazdu mladu cukinu nakrajat na styri platky (osupem ich!).
Na cukinu polozim lososa, ocitronujem, trosku osolim plus biele korenie a zviniem, prepichnem spajdlov.
Nalozit zvitky do parneho sitka, sparit to, zatial si pripravym sos z jogurtu, trosku majonezy (pomer tri diely jogurtu, jeden diel majo), pretlacim strucik cesnaku a dam trosicku kopru. Pokvapkam citronom a dobre zmixujem.
Hotove rolky namacame do dipu.

duplinka
15. feb 2012

zemiaková harmonika s uhorkovým šalátom a tvarohovo - ananásovo - mandarinkový koláčik so želatínou 🙂 Zajtra bude fazuľová polievočka - asi podbitá a druhé ešte neviem 🙂

duplinka
15. feb 2012

Žeby lasagne? 😀

briketa
15. feb 2012

@bambi2
@luciask
@lussy23
@titkovamiriam
beriem teda spat, ospravedlnujem sa. bechamel alebo bez.

lyongirl
15. feb 2012

baby chcem sa spýtať na ten koláč Orgazmus, to cesto sa nevylieva na pečiaci papier? Ak nie, tak čo by sa stalo, keby som ho dala na papier, lebo šak sa to bude lepšie asi krájať, nie? Ja pečiem na papieri všetko...

yvetulka
15. feb 2012

@lyongirl ja osobne vsetky kolace peciem na papieri, neznasam totiz tu muku nalepenu na kolaci

kibuk
15. feb 2012

@lyongirl no mal by ist na olejom a mukou vysypany ale ja tiez pouzivam len papier na pecenie...

kawasaki17
15. feb 2012

syrova zeleninova polievka, rizoto

gianni
15. feb 2012

@angelika_2 no sranda,presne ako ty aj ja menej solím a tiež som dala len 1 čl soli a potom som si musela trochu dosoliť ale je naozaj fajnový,len škoda že vela z neho nemôžem kedže je tam múka(mám cukrovku,ostala mi po tehotenskej),ale chlapi ho pojedia 🙂

angelika_2
15. feb 2012

@gianni
🙂 aha tak to ma mrzí, ale aspoň si trošku okoštovala 😀 zajtra zas niečo nové vymyslíme.

lussy23
15. feb 2012

@briketa @titkovamiriam čo je to bechamel? Ale môže byť aj s tým. 🙂

graceful9
15. feb 2012

tak dnes som robila len vajíčkovú pomazánku :D

majka35
15. feb 2012

@lyongirl nepečie sa ani na papieri ani na vymastenom pekáči ... robím ho často krásne sa krája a nelepí sa a chuťovo jedna báseň

langkofel
15. feb 2012

@inffinity lasagne s hribami robim presne tak isto ako masove, len nedavam mlete maso ale na kusocky pokrajanu zmes hribikov z pohara (ale ak mas mozes pouzit aj zamrazene...) a inac tak isto robievam aj zeleninove, miesto masa varenu zeleninu, ja davam mix mrazeny...
Platy na lasagne, besamel, a hriby alebo zeleninu, osolis okorenis, parmezan a sup s tym do pece 😉

briketa
15. feb 2012

@lussy23
podla prispevkov usudzujem, ze si zaciatocnik v kuchyni a robit lasagne ti neodporucam. zvol si nieco jednoduchsie na pripravu, s menej prisadami a jednoduchsim postupom.
suhlasite so mnou?
@titkovamiriam @bambi2 @luciask

langkofel
15. feb 2012

@briketa aj ja suhlasim 😀 , pamatam sa dodnes na moje prve lasagne...dcerka so spytala, ze co to ma ako byt 😀 , boli suche a dost nejedle

bambi2
15. feb 2012

@briketa ono to je lahke podla mna. ved nech si uvari najprv mäso, potom beschamel a nech plni...treba vyskusat, aj ja som ich robila prvy krat a uz mi to ide ako keby som bola stroj vo fabrike 😀

luciask
15. feb 2012

@langkofel ani mne nechcela starsia dlhu dobu jedavat lasagna, ale ako si oblubila Garfielda, tak teraz uz lasagna moze.
@briketa najprv mozno skusit spravit iba dobre ragu na cestoviny. Inak ja som lasagna robila prave vcera, ze cosi pracnejsie a dobre na Valentina, ale mame veru aj na dnesok zbytky.

langkofel
15. feb 2012

@luciask hehe moja ma rada lasagne, len tie moje nechcela 😉 😀 a inac sranda, ze vzdy ked pocuje lasagne hned povie Garfield 😀