Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Baby, potrebujem pomoc, ak by ste si niektora nasla cas, pomohlo by mi to. Manzelka sem chodila, neviem pod akym nikom, ale aj nejake veci popredala.
Manzelka od piatku nie je v stave, ze by mi mohla poradit, tak skusam tu. Nikdy v zivote som nevaril nedelny obed a mladsi 4-rocny chlapec (autista) musi mat v nedelu kuracie prsia s ryzou a zemiakmi. Ine v nedelu nejak nechce.
Takze planujem kuracie prsia na masle s ryzou + opekane zemiaky, slepaciu polievku. Vsetko mam, len neviem ako to dochutit a upiect - uvarit. Manzelka tie prsia piekla-varila v takom tom sklenom pekaci na masle a vode, no neviem kolko coho pridat(ingrediencii) a na akej teplote v rure a ako dlho to maso piect - varit. Na ryzu mame taky ten ryzovy hrniec, no zas neviem, ci do toho nieco pridat (sol, korenie, olej?). Tie zemiaky to je asi jedine, co zvladnem a snad nepokazim - tie asi staci okorenit a posolit.
A j k tej polievke poprosim ako a cim ju dochutit.
Dakujem Milos H.
Mňa dnes manžel pozval na obed. Eliška je u babky už od včera a Adamka sme dnes prvý krát tiež "odložili" k babke. 🙂 Samozrejme iba na dve hodinky 😵 Už sladko spinká vo svojej postieľke 😵 A zajtra? Tak to ešte netuším 😀 Ale vrelo odporúčam kuracie prsia plnené kukuricou, šampiónmi a syrom. Mňamka 😝
@fotokalendar tie prsia asi piekla v mise z janskeho skla, normalne ich posoľ, trochu posyp mletým čiernym korením, daj ich tam, na každé maso kúsok masla, zakry...podla mna možeš piecť na 220, tak hodinku, podlej to po polhodine trochou vody ...záleží aj od rúry ako ti pečie.. 😒
ryžu len osoľ...neviem ako sa varí v tom hrnci...olej neuškodí trochu dať 🙂
slepačí vývar....dás do vody mäso, osolíš, čierne korenie a varíš Dve hodinky..ak je to sliepka, kura stačí menej...potom pridáš na 40min. zeleninu..mrkva, petržlen, kaleráb, cibula....osobitne uvaríš rezance... 🙂
@ukana Dakujem za navod, ta rura je nova a vdaka Tebe ma napadlo pozriet navod a ono to tam je, no vsade je pisane kura, nie kuracie prsia. No nejak to snad uvarim, aby mi to deti zjedli. Este raz dik.
@fotokalendar polievka: kuriatko alebo sliepku umyť, dať do hrnca s vodou, do toho celé černe korenie - asi 5 a šup na šporák. neprikrývaj, vykypí.. ak sa bude tvoriť pena, tak ju odoberej lyžicou a vyhoď do umývadla. var tak tištvte hoďku (sliepku aj viac) , potom pridaj celé 2 mrkvy, cibuľu, petržlen a ja dávam aj papriku, ale nemusí byť. Keď je zlenina mäkká, polievku preceď, mäsko ober a zelninu nakrájať. hodia sa doho slížiky, alebo na čo je tvoj malý zvyknutý.. nakoniec solím, pridám vegetu.
prsia- nasoliť, nakoreniť , uložiť do janskej misy, dať plátok masla, trošilinku oleja a do trúby. musíš to sledovať a podlievať vodou, aby nezhorelo.
s ryžou ti neporadím, naživo som ten hrniec ešte ani nevidela 😀 ale ak inak nevieš, kúp takú sáčkovú a uvar tú. veľa šťastia, neboj, zvládneš 😉
@raza Dik za návod, tú sáčkovú ryžu mi ten krpec nezje, musí byť klasická ryža. Do tej polievky fakt aj cibuľu? To moja žena asi nedávala, viem že vždy na nedeľu kupujem mrkvu petržlen, kaleráb a k hlavnému jedlu šal.uhorky, alebo cviklu či paradajky s paprikou. Tú cibuľu radšej nedám, ten mladší(autista) je na tej polievke závislý, ak bude mať inú chuť, aby ju potom, keď príde žena z nemocnice neodmietal. Dúfam že to nepos.... 😖
Ešte raz dík za každú pomoc
@fotokalendar my cibulu dávame, ale ak vy nie, tak nedaj, aby sa nezmenila chuť . ja varím ryžu v normálnom hrnci, to by som ti mohla poradiť, ale v tom vašom hrnci sa varí inak, určite tam ide aj menj oleja, takže asi aj chutí trochu inak 😒
@raza Hura, k tomu ryzovemu hrncu som našiel návod na internete, aj keď len ENG, ale je to jednoduché, on sa dokonca sám vypne podľa váhy, akú tam vložím. Na bielu ryžu je tam pomer 1 odmerka ryže na dve odmerky vody. Takže toto asi zvládnem, len to správne dochutiť.
@fotokalendar Uff, presne naopak 1 odmerka vody na dve odmerky ryže. Už som to skoro pos... a to som ani nezačal 😀
Tazko takto cez vikend asi sa dostanem k odpovedi ale nemate nejaky osvedceny recept na tu maskovu napln do tortil?dakujeem
Dnes sme mali zeleninovu polievku, hovadzie na hrasku, ryzu. 😵
Zajtra (resp. uz dnes, ked pozeram na hodiny 😕 ) bude cesnakova polievka, kuracie prsia zapecene so sunkou a syrom, ryza. 😵
zo včera nám ostala zeleninová polievka aj kurací stroganov, dnes k nemu len dorobím ryžu a upečiem dvojfarebnú bábovku, mňam.
Kuracia polievka,zemiakovy salat a losos.
dnes dojeme zo vcerajsej oslavy lahodkove kuracie rezne+zem.kasa,alebo ryza.robila som kolacik orgazmus,bol vyborny,ale nazov sa nedostavil 😀 😀 😀
@adulikka ahoj,vdaka,keksy sa davaju bb,no ja som kupila v lidli,v jednom baleni je 60ks a su omnoho lacnejšie,vyzorovo a chutovo rovnake ako bb 😅
a plnku som robila takto: 1kocka masla+2x žltok+cukor vymiešať do peny
uraviť v 0,5L mlieka 2x vanilkovy puging a ked vychladne obe "hmoty" spojiť..ak chceš tak do polky možeš dať kakao a bude 2farebna
plnka je vynikajuca,aaaaaaaaaaaaaale ked to zmäklo,zdalo sa mi to trošku suche 😅 vyzorovo super,len 😅 😅 no neviem čim to vylepšieť..dnes v oslavach pokračujeme,pridu susedovci s deťmi,ostali ešte 3cele vagoniky a neviem čim to vylepšiť aby to nebolo suche 😅
@fotokalendar tak vyzerá že to nakoniec dobre dopadne 😉 😉 😉 😉 😉
do polievky nemusíš dať cibulu, ak nedávate, všade dávajú inú zeleninu, základ je tá mrvkva, petržlen, kaleráb.. 😉
My ženy, čo denne varíme, už veľa vecí robíme automaticky, ale ked som začínala s varením, tak mi bola každá rada dobrá...ja som sa sama naučila variť aj piect, takže omylov bolo veľa a kedysi nebol ani internet, tak len pekne podla knihy... ☹...no...nebolo to vždy jedlé 😔 😅
my dnes guláš 🙂
dobre ranko, dnes nevarim,, zostalo nam zo vcerajsej oslavy..a torticky mali uspech,,hlavne snehova.. po tej ani omrvinky nezostali,, straasne bola dobra.. taka som bola na seba pysna 😀
listok na buduci tyzden:
P: zemiakova polievka, tvarohovy nakyp s jablkami
U: polievka z ruzickoveho kelu, dusene rezne z bravcoveho kare s lecom, ryza
S: vlockova polievka, mrkvovy privarok, pecivo
Š: kapustova polievka, syrove gulky, zemiaky, tatarka, salat
P: husty zemiakovy gulas s parkom, zemle
S: cviklova polievka, masove gulky v paradajkovej omacke, knedla
N: nedelny vyvar, gorden bleu, zemiakova kasa, mrkvovy salat s ananasom
@ukana Už varím, zatiaľ sa to podobá na pohľad 😅 , či aj chuťovo uvidím o cca dve hodiny 😀
dnes bude paradajková polievka(zvýšila sa mi pasta čo som dávala do bolonskej omáčky) a zo včera lasagne
slepacia polievka,vypr.pangasius,zemiakova kasa,domaca tatarka
my máme kuraciu polievku zo včera od mamy. a ja sa teraz pokúšam robiť nejakú čínu ale neviem ako to dopadne a ryžu.
nemáte niekto recept na kung-pao?

@gianni ďakujem. To víno tam nemusí byť?