icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lussy23
18. feb 2012

@gianni ďakujem. To víno tam nemusí byť?

fotokalendar
18. feb 2012

Baby, potrebujem pomoc, ak by ste si niektora nasla cas, pomohlo by mi to. Manzelka sem chodila, neviem pod akym nikom, ale aj nejake veci popredala.

Manzelka od piatku nie je v stave, ze by mi mohla poradit, tak skusam tu. Nikdy v zivote som nevaril nedelny obed a mladsi 4-rocny chlapec (autista) musi mat v nedelu kuracie prsia s ryzou a zemiakmi. Ine v nedelu nejak nechce.

Takze planujem kuracie prsia na masle s ryzou + opekane zemiaky, slepaciu polievku. Vsetko mam, len neviem ako to dochutit a upiect - uvarit. Manzelka tie prsia piekla-varila v takom tom sklenom pekaci na masle a vode, no neviem kolko coho pridat(ingrediencii) a na akej teplote v rure a ako dlho to maso piect - varit. Na ryzu mame taky ten ryzovy hrniec, no zas neviem, ci do toho nieco pridat (sol, korenie, olej?). Tie zemiaky to je asi jedine, co zvladnem a snad nepokazim - tie asi staci okorenit a posolit.

A j k tej polievke poprosim ako a cim ju dochutit.

Dakujem Milos H.

zklimekova
18. feb 2012

tak náš dnešný obedík, mini tortička ešte vo valentínskej nálade len tak ku kávičke a muffiny 🙂

gianni
18. feb 2012

@lussy23 jasné že nie,ani ja som ho tam nedávala

duplinka
18. feb 2012

Mňa dnes manžel pozval na obed. Eliška je u babky už od včera a Adamka sme dnes prvý krát tiež "odložili" k babke. 🙂 Samozrejme iba na dve hodinky 😵 Už sladko spinká vo svojej postieľke 😵 A zajtra? Tak to ešte netuším 😀 Ale vrelo odporúčam kuracie prsia plnené kukuricou, šampiónmi a syrom. Mňamka 😝

ukana
18. feb 2012

@fotokalendar tie prsia asi piekla v mise z janskeho skla, normalne ich posoľ, trochu posyp mletým čiernym korením, daj ich tam, na každé maso kúsok masla, zakry...podla mna možeš piecť na 220, tak hodinku, podlej to po polhodine trochou vody ...záleží aj od rúry ako ti pečie.. 😒
ryžu len osoľ...neviem ako sa varí v tom hrnci...olej neuškodí trochu dať 🙂

slepačí vývar....dás do vody mäso, osolíš, čierne korenie a varíš Dve hodinky..ak je to sliepka, kura stačí menej...potom pridáš na 40min. zeleninu..mrkva, petržlen, kaleráb, cibula....osobitne uvaríš rezance... 🙂

vivusika
18. feb 2012

@lussy23 podľa tohto receptu, len dávam viac cukru, my máme radšej sladšie 🙂

fotokalendar
18. feb 2012

@ukana Dakujem za navod, ta rura je nova a vdaka Tebe ma napadlo pozriet navod a ono to tam je, no vsade je pisane kura, nie kuracie prsia. No nejak to snad uvarim, aby mi to deti zjedli. Este raz dik.

raza
18. feb 2012

@fotokalendar polievka: kuriatko alebo sliepku umyť, dať do hrnca s vodou, do toho celé černe korenie - asi 5 a šup na šporák. neprikrývaj, vykypí.. ak sa bude tvoriť pena, tak ju odoberej lyžicou a vyhoď do umývadla. var tak tištvte hoďku (sliepku aj viac) , potom pridaj celé 2 mrkvy, cibuľu, petržlen a ja dávam aj papriku, ale nemusí byť. Keď je zlenina mäkká, polievku preceď, mäsko ober a zelninu nakrájať. hodia sa doho slížiky, alebo na čo je tvoj malý zvyknutý.. nakoniec solím, pridám vegetu.
prsia- nasoliť, nakoreniť , uložiť do janskej misy, dať plátok masla, trošilinku oleja a do trúby. musíš to sledovať a podlievať vodou, aby nezhorelo.
s ryžou ti neporadím, naživo som ten hrniec ešte ani nevidela 😀 ale ak inak nevieš, kúp takú sáčkovú a uvar tú. veľa šťastia, neboj, zvládneš 😉

fotokalendar
18. feb 2012

@raza Dik za návod, tú sáčkovú ryžu mi ten krpec nezje, musí byť klasická ryža. Do tej polievky fakt aj cibuľu? To moja žena asi nedávala, viem že vždy na nedeľu kupujem mrkvu petržlen, kaleráb a k hlavnému jedlu šal.uhorky, alebo cviklu či paradajky s paprikou. Tú cibuľu radšej nedám, ten mladší(autista) je na tej polievke závislý, ak bude mať inú chuť, aby ju potom, keď príde žena z nemocnice neodmietal. Dúfam že to nepos.... 😖

Ešte raz dík za každú pomoc

raza
18. feb 2012

@fotokalendar my cibulu dávame, ale ak vy nie, tak nedaj, aby sa nezmenila chuť . ja varím ryžu v normálnom hrnci, to by som ti mohla poradiť, ale v tom vašom hrnci sa varí inak, určite tam ide aj menj oleja, takže asi aj chutí trochu inak 😒

fotokalendar
18. feb 2012

@raza Hura, k tomu ryzovemu hrncu som našiel návod na internete, aj keď len ENG, ale je to jednoduché, on sa dokonca sám vypne podľa váhy, akú tam vložím. Na bielu ryžu je tam pomer 1 odmerka ryže na dve odmerky vody. Takže toto asi zvládnem, len to správne dochutiť.

fotokalendar
18. feb 2012

@fotokalendar Uff, presne naopak 1 odmerka vody na dve odmerky ryže. Už som to skoro pos... a to som ani nezačal 😀

adulikka
18. feb 2012

@akika722 ahoj mne sa veľmi páči ten tvoj vláčik ,moji chlapci sú hotoví z vláčikov a syn Mirko ide mať 5 rokov ,tak by mu ho spravila ,len by ťa chcela poprosiť o recept ,aké keksy ,plnka ...ďakujem

lyongirl
18. feb 2012

@malka prepáč, ale skôr som sa sem nedostala, to mascarpone má 250g, čiže som dala dokopy 500g mascarpone a spravila som puding z 300ml mlieka + cca 5PL cukru a 1 vanilkový cukor

janusa_
18. feb 2012

Tazko takto cez vikend asi sa dostanem k odpovedi ale nemate nejaky osvedceny recept na tu maskovu napln do tortil?dakujeem

ikika
19. feb 2012

Dnes sme mali zeleninovu polievku, hovadzie na hrasku, ryzu. 😵
Zajtra (resp. uz dnes, ked pozeram na hodiny 😕 ) bude cesnakova polievka, kuracie prsia zapecene so sunkou a syrom, ryza. 😵

adelaida33
19. feb 2012

zo včera nám ostala zeleninová polievka aj kurací stroganov, dnes k nemu len dorobím ryžu a upečiem dvojfarebnú bábovku, mňam.

lydia22
19. feb 2012

Kuracia polievka,zemiakovy salat a losos.

lencyca
19. feb 2012

dnes dojeme zo vcerajsej oslavy lahodkove kuracie rezne+zem.kasa,alebo ryza.robila som kolacik orgazmus,bol vyborny,ale nazov sa nedostavil 😀 😀 😀

akika722
19. feb 2012

@adulikka ahoj,vdaka,keksy sa davaju bb,no ja som kupila v lidli,v jednom baleni je 60ks a su omnoho lacnejšie,vyzorovo a chutovo rovnake ako bb 😅
a plnku som robila takto: 1kocka masla+2x žltok+cukor vymiešať do peny
uraviť v 0,5L mlieka 2x vanilkovy puging a ked vychladne obe "hmoty" spojiť..ak chceš tak do polky možeš dať kakao a bude 2farebna
plnka je vynikajuca,aaaaaaaaaaaaaale ked to zmäklo,zdalo sa mi to trošku suche 😅 vyzorovo super,len 😅 😅 no neviem čim to vylepšieť..dnes v oslavach pokračujeme,pridu susedovci s deťmi,ostali ešte 3cele vagoniky a neviem čim to vylepšiť aby to nebolo suche 😅

ukana
19. feb 2012

@fotokalendar tak vyzerá že to nakoniec dobre dopadne 😉 😉 😉 😉 😉
do polievky nemusíš dať cibulu, ak nedávate, všade dávajú inú zeleninu, základ je tá mrvkva, petržlen, kaleráb.. 😉
My ženy, čo denne varíme, už veľa vecí robíme automaticky, ale ked som začínala s varením, tak mi bola každá rada dobrá...ja som sa sama naučila variť aj piect, takže omylov bolo veľa a kedysi nebol ani internet, tak len pekne podla knihy... ☹...no...nebolo to vždy jedlé 😔 😅

my dnes guláš 🙂

akika722
19. feb 2012

😀

snu
19. feb 2012

dobre ranko, dnes nevarim,, zostalo nam zo vcerajsej oslavy..a torticky mali uspech,,hlavne snehova.. po tej ani omrvinky nezostali,, straasne bola dobra.. taka som bola na seba pysna 😀

happy8051
19. feb 2012

listok na buduci tyzden:
P: zemiakova polievka, tvarohovy nakyp s jablkami
U: polievka z ruzickoveho kelu, dusene rezne z bravcoveho kare s lecom, ryza
S: vlockova polievka, mrkvovy privarok, pecivo
Š: kapustova polievka, syrove gulky, zemiaky, tatarka, salat
P: husty zemiakovy gulas s parkom, zemle
S: cviklova polievka, masove gulky v paradajkovej omacke, knedla
N: nedelny vyvar, gorden bleu, zemiakova kasa, mrkvovy salat s ananasom

fotokalendar
19. feb 2012

@ukana Už varím, zatiaľ sa to podobá na pohľad 😅 , či aj chuťovo uvidím o cca dve hodiny 😀

gianni
19. feb 2012

dnes bude paradajková polievka(zvýšila sa mi pasta čo som dávala do bolonskej omáčky) a zo včera lasagne

eva7780
19. feb 2012

slepacia polievka,vypr.pangasius,zemiakova kasa,domaca tatarka

nanulik
19. feb 2012

my máme kuraciu polievku zo včera od mamy. a ja sa teraz pokúšam robiť nejakú čínu ale neviem ako to dopadne a ryžu.

nemáte niekto recept na kung-pao?

nanulik
19. feb 2012

@happy8051 toto ako varíš dávaš aj malej? alebo jej zvlášť varíš?