Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lyongirl tak potom daj vediet ako si dopadla 😉
@cukroska To je super. Benátky sú môj sen🙂 Len mi je vždy smutno, keď si na ne pomyslím...
Inak u nás zas nevyšiel ten jedálniček.☹ Ono môj brat je stále preč, tak sa to jedlo tak rýchlo nezje☹ Máme paradajkovú polievku.(mali sme mať kuraciu, no nemali sme kurča) Halušky budú až zajtra. Ale ke´d budem mať vlastnú rodinku budem sa snažiť ho dodržiavať.
na zajtra si naš ocko rozkazal hranolky a syr 😖 ja a deti budeme mať zapekanu brokolicu/karfiol 😵
Dnes sme mali palacinky na slano, plnené mäskom so zeleninou a syrom a zapečené so syrom 🙂 Úžasné 🙂
a jedalnicek po dohode s bandou hladnou
P-šošovicova polievka,parene buchty
U-kalrabkova polievka,kuracie stehna ala čina s rezancami
S-rascová polievka,granatír a okrem toho nasolím vela vela masa,uvarim kapustnicu aj gulaš- s marekom snad konecne odcestujeme k babke
grilovane kuracie kridelka s kari ryzou, calamada
@titkovamiriam nakoniec vykyslo a až teraz sa pečie...
@lussy23 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33304 bol to tento recept
kuracinka na slovensky sposob, taky mam nazov z webu ( na spodu zemiaciky, potom kysla kapusta, kuracie stehna, zase kapusta, a navrch zemiaky a zaliate smotanou)
@lyongirl ja som tu dala link na ten posúch, ano cesto bolo troška redšie, robila som v pekárničke a bolo po vykysnutí krásne nadýchané, robila som presne podľa receptu a bol výborný, tak dúfam, že sa podaril 😉 ale robila som ho cez víkend druhý krát a miesila som ručne a tiež bolo ok, tak neviem, kde sa stala chyba a na plech som ho dávala tiež tak, že som si namočila ruky a pekne roztiahla po plechu presne ako
@gianni píše 😉
dnes nevarim,len ohrejem 😉
a zajtra som u nasich tak bude kapustova polievka a francuzke zemiaky 🙂
a dnes dojedáme zo včera, takže mám voľno, ale asi konenčne urobím ten krémeš, ktorý som mala na pláne v sobotu, ale keďže sme všetci postupne prešli jednodňovou brušnou virózou, tak som ho nerobila ☹
polievka kuracia zo včerajška a idem robiť plnenú papriku a guľky-plný hrniec /tú môžem/ 🙂
plnené šampióny a zemiaková kaša 😉 , zeleninový šalátik
tak zmena, krémeš sa nekoná, spravila som náš obľúbený Egrešový sen, krémeš si nechám na nedeľu 😝 a ešte som dorobila šalátik zo strúhanej mrkvy, jabĺk+pomaranč a kiwi 😉 a ideme von 🙂
dnes to co vcera cernohorske rezne s americkymi zemiakmi a kacica s knedlikom a kapustou a zajtra spravim sosovicu na 2 dni ale este nieco k tomu sladke len este neviem co, asi zemlovku 😀
ahojte,, dnes mame palacinky,, maly je chory,ale palacinky urcite do neho dostanem 😀
zemiaky na kyslo a vajíčko 🙂
dnes brokolicova polievka a bravcove s ryzou
dojedáme paradajkovú polievku a dnes sú údené kuracie stehná s hubovou šťavou a ryžou
My v sobotu sme obedovali na návšteve v Terchovej boli sme sa pozrieť na preteky gazdovských koní, takže cesnačka a bujónové rezne + zemiačky a piekla som ten cesnakový posúch - znova,
v nedeľu kelová polievka s hríbikmi a kurča pečené na zemiakoch + hruškový kompót.
Dnes dojedáme a zajtra napíšem 🙂 🙂 🙂
Slepačí vývar s rezancami a mäsové guľky v paradajkovej omáčke 😝
dneska bude vyprazany syr /cesky hermelin a plesnovy syr / so sunkou a zemiaky 🙂

@titkovamiriam
@gianni
baby ďakujem vám, ja to tiež nechápem, teplota je ok, dala som to kysnúť do trúby, múky som musela primiešať, ale zas som nechcela dávať veľa, aby to nebolo moc múkové, ja cesto kysnuté moc nerobievam, ale nikdy som s ním nemala problém, teraz tie zemiaky v tom ho robia lepkavé, tak som zvedavá, primiešala som tam ešte trochu práškových kvasníc, ale neviem, čo to spraví, či som to len nepokazila...