icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lyongirl
19. feb 2012

@titkovamiriam
@gianni
baby ďakujem vám, ja to tiež nechápem, teplota je ok, dala som to kysnúť do trúby, múky som musela primiešať, ale zas som nechcela dávať veľa, aby to nebolo moc múkové, ja cesto kysnuté moc nerobievam, ale nikdy som s ním nemala problém, teraz tie zemiaky v tom ho robia lepkavé, tak som zvedavá, primiešala som tam ešte trochu práškových kvasníc, ale neviem, čo to spraví, či som to len nepokazila...

lussy23
19. feb 2012

@cukroska okej tak skusíme na panvici. 🙂 Prosím dáte mi recept?
@egyptanka - jej vy ste boli v Benátkach? Ako bolo? a ako chutilo jedlo?

titkovamiriam
19. feb 2012

@lyongirl tak potom daj vediet ako si dopadla 😉

egyptanka
19. feb 2012

@lussy23 jedlo dobre,len akosi malo ... alebo nam pri tom chodeni az tak vyhladlo?? 😲 😀 ... teplucko bolo, slniecko svietilo a straaaaaasne vela ludi.

lussy23
19. feb 2012

@lyongirl aké to bolo cesto? my sme sa učili o chybách niektorých drihov ciest. @egyptanka fiha aký bol návrat do tej našej zimy? 🙂

cukroska
19. feb 2012

@lussy23 aj my sme boli vlani v Benátkach je tam kráásne 🙂

lussy23
19. feb 2012

@cukroska To je super. Benátky sú môj sen🙂 Len mi je vždy smutno, keď si na ne pomyslím...

Inak u nás zas nevyšiel ten jedálniček.☹ Ono môj brat je stále preč, tak sa to jedlo tak rýchlo nezje☹ Máme paradajkovú polievku.(mali sme mať kuraciu, no nemali sme kurča) Halušky budú až zajtra. Ale ke´d budem mať vlastnú rodinku budem sa snažiť ho dodržiavať.

egyptanka
19. feb 2012

@lussy23 my sme boli len na otocku na karnevale, nic financne narocne a tak do pohodky, ale ten prechod sem do tejto zimy ma za nasledok taku miernu migrenu.

My zajtra asi segedin a kedze mala nema rada kapustu tak jej odoberiem a spravim perkelt.

akika722
19. feb 2012

na zajtra si naš ocko rozkazal hranolky a syr 😖 ja a deti budeme mať zapekanu brokolicu/karfiol 😵

duplinka
19. feb 2012

Dnes sme mali palacinky na slano, plnené mäskom so zeleninou a syrom a zapečené so syrom 🙂 Úžasné 🙂

titkovamiriam
19. feb 2012

a jedalnicek po dohode s bandou hladnou
P-šošovicova polievka,parene buchty
U-kalrabkova polievka,kuracie stehna ala čina s rezancami
S-rascová polievka,granatír a okrem toho nasolím vela vela masa,uvarim kapustnicu aj gulaš- s marekom snad konecne odcestujeme k babke

libka1
19. feb 2012

grilovane kuracie kridelka s kari ryzou, calamada

lyongirl
19. feb 2012

@titkovamiriam nakoniec vykyslo a až teraz sa pečie...
@lussy23 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33304 bol to tento recept

gilmorka
19. feb 2012

kuracinka na slovensky sposob, taky mam nazov z webu ( na spodu zemiaciky, potom kysla kapusta, kuracie stehna, zase kapusta, a navrch zemiaky a zaliate smotanou)

danielaj
20. feb 2012

@rastulka krásna tortička, 😵 vďaka za tip, 😉 prajem všetko najlepšie veľkej slečne 😵 moja bude mať 10 rokov v júli, tak by som jej urobila takú tortu tiež, páči sa mi to, pekne to vyzerá 😉

danielaj
20. feb 2012

@lyongirl ja som tu dala link na ten posúch, ano cesto bolo troška redšie, robila som v pekárničke a bolo po vykysnutí krásne nadýchané, robila som presne podľa receptu a bol výborný, tak dúfam, že sa podaril 😉 ale robila som ho cez víkend druhý krát a miesila som ručne a tiež bolo ok, tak neviem, kde sa stala chyba a na plech som ho dávala tiež tak, že som si namočila ruky a pekne roztiahla po plechu presne ako
@gianni píše 😉

kibuk
20. feb 2012

dnes nevarim,len ohrejem 😉
a zajtra som u nasich tak bude kapustova polievka a francuzke zemiaky 🙂

danielaj
20. feb 2012

a dnes dojedáme zo včera, takže mám voľno, ale asi konenčne urobím ten krémeš, ktorý som mala na pláne v sobotu, ale keďže sme všetci postupne prešli jednodňovou brušnou virózou, tak som ho nerobila ☹

sisanka
20. feb 2012

@egyptanka pocasie bolo ake?teplo bolo?moja svokra bola minuly tyzden a ze bola poriadna zima a fukalo...tak vy ste to vystihli ked bolo teplejsie uz 😉

mv1
20. feb 2012

polievka kuracia zo včerajška a idem robiť plnenú papriku a guľky-plný hrniec /tú môžem/ 🙂

raza
20. feb 2012

plnené šampióny a zemiaková kaša 😉 , zeleninový šalátik

danielaj
20. feb 2012

tak zmena, krémeš sa nekoná, spravila som náš obľúbený Egrešový sen, krémeš si nechám na nedeľu 😝 a ešte som dorobila šalátik zo strúhanej mrkvy, jabĺk+pomaranč a kiwi 😉 a ideme von 🙂

katkas1
20. feb 2012

dnes to co vcera cernohorske rezne s americkymi zemiakmi a kacica s knedlikom a kapustou a zajtra spravim sosovicu na 2 dni ale este nieco k tomu sladke len este neviem co, asi zemlovku 😀

snu
20. feb 2012

ahojte,, dnes mame palacinky,, maly je chory,ale palacinky urcite do neho dostanem 😀

vivusika
20. feb 2012

zemiaky na kyslo a vajíčko 🙂

matonka26
20. feb 2012

dnes brokolicova polievka a bravcove s ryzou

gianni
20. feb 2012

dojedáme paradajkovú polievku a dnes sú údené kuracie stehná s hubovou šťavou a ryžou

daniz
20. feb 2012

My v sobotu sme obedovali na návšteve v Terchovej boli sme sa pozrieť na preteky gazdovských koní, takže cesnačka a bujónové rezne + zemiačky a piekla som ten cesnakový posúch - znova,
v nedeľu kelová polievka s hríbikmi a kurča pečené na zemiakoch + hruškový kompót.
Dnes dojedáme a zajtra napíšem 🙂 🙂 🙂

iwuskaaa
20. feb 2012

Slepačí vývar s rezancami a mäsové guľky v paradajkovej omáčke 😝

slimstar
20. feb 2012

dneska bude vyprazany syr /cesky hermelin a plesnovy syr / so sunkou a zemiaky 🙂