icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

bibi1711
20. feb 2012

ahojte mamicky,
potrebujem poradit nejaky receptik so salcom-vcera som mala chut na sladke, tak som ho otvorila a teraz neviem, co s nim...dakujem🙂

titkovamiriam
20. feb 2012

@bibi1711 nasyp do neho kokos ,urob gulicky tak za 2h. a obal v kokose 🙂

alebo si sprav karamel velej do neho salko a burizony,vytvaruj roladu a daj do chedničky

bibi1711
20. feb 2012

@titkovamiriam , dakujem🙂 spoliehala som na teba🙂

duplinka
20. feb 2012

Eliška bude mať mäsko a zemiačiky pripravené spolu na panvici (dusené) a okrem toho budeme mať zemiakové placky s kyslou smotanou. Okrem toho potrebujem použiť tvaroh, ale nemám rezance a na domáce si netrúfam (časovo), sladké veľmi nechceme a vajíčkové halušky mm nemusí. Tak ja neviem čo z toho tvarohu. 😕

titkovamiriam
20. feb 2012

@bibi1711 ono s nim sa daju robiř rozne veci plnky a podobne ale toto ma hned napadlo je to rychle a ked mas salco tak aj za par centov,u nas domace rafaelo ide-robim ho len kokos salco a mandle do vnutra ale nemusia byt 🙂 niekto tam dava aj pomrvene tortove oblatky alebo ina jngrediencie 🙂

daniz
20. feb 2012

A na večeru asi urobím smotanové zemiačky

nedockava4
20. feb 2012

...dnes dojedáme kuraciu polievku a mäso na šampiňonoch s ryžou...na večeru zemiakové strapačky so syrom...

zuul
20. feb 2012

@duplinka urob tvarohovu natierku, ak mozete. tvaroh+ taveny syr+ kusok masla, vymiesat. postruhaj do nej redkovku, osolit, okorenit a mnam. u nas ju lubime.

titkovamiriam
20. feb 2012

@duplinka tvaroh vymiešaj a trochou masla a sprav pomazanku ak ho chces k obedu tak ho pouzi na tie placky rozmiesaj ho smotanou a pridaj niake vnatky/pazitka,petrzlen/alebo cinulu 😉 a ked ,tak ho pouzi zajtra niečo sprav zapekane a pouzi ho ako zalievku s vajičkom a trochou mlieka 🙂 /francuzsek zemiaky,šunkove fliacky/

lucikatn
20. feb 2012

Kočky, prosím Vás, ako varíte ryžu NATURAL? V návode je napísané, že stačí variť cca 45 min. , ale ja ju mám aj po 2 hod. varenia stále polotvrdú a cítiť, že nie je do varená (nemám tlakový hrniec). Už som z toho zúfala lebo som sa pokúšala ju variť x-krát a stále je to na figu..... ☹

zuul
20. feb 2012

@lucikatn ja som ju varila vcera. v normalnom hrnci a teda varila sa hadaj aj viac ako 2 hod. aj vodu som dolievala. takze nemaj obavu tato ryza sa nerozvari, a nikdy nebude taka makka ako biela. tie supocky tam budes predsa citit. neboj var, kym nebude makka.

akika722
20. feb 2012

baby,čo na zajtra? 😒

duplinka
20. feb 2012

@zuul
@titkovamiriam tak tá pomazánka by bola fajn, ibaže mám dva tvarohy. To je dosť veľa. Okrem toho nemám potrebné prísady a tu u nás nič také nekúpim 😖 Tá zálievka vyzerá sľubne, ale pravdu povediac, neviem si to predstaviť 😀 Nie je to príliš kyslé? Predsa, francúzske robím s mliekom a horčicou. Tvaroh je dosť kyslí. Alebo sa mýlim?

danielaj
20. feb 2012

@akika722 no veď to je otázka? čo zas variť, 😖 ako ja uvarím aj upečiem, mňa to strašne baví, len to vymýšľanie stále, že čo? 😒 😒 😒

adelaida33
20. feb 2012

u nás dnes spomienka na Vianoce - hustá kapustnica s klobáskou 😀

zuzu_la
20. feb 2012
ivv
20. feb 2012

kocky poradte.. ked robim syrovu omacku, zaklad je smotana plus rozpustny tvrdy syr, kde pridam kadeco sunku, brokolicu atd.. a vylejem na cestoviny, cast sa vypije co je ok, ale napr pri opatovnom zohrievani v mikrovlnke sa ta omacka akoby "premeni" na olej.. kde je chyba? ci ju nemam miestat s cestovinami ale nechavat osobitne? ako robite vy smotanovo syrove omajdy, resp. ako ich prihrievate? diik 🙂

katushka16
20. feb 2012

my dnes kuracia polievka zo včera a palacinky s domácim jahodovým džemom-na žiadosť Terezky a mm má odvčera pečené kura na slaninke,jablkách a nastrúhaným syrom plus ryža a dusená zelenina

danielaj
20. feb 2012

@ivv ja omáčku nechávam osobitne, 😉 lebo keď ju zmiešam s cestovinami a nezjeme všetko, cestoviny vypijú to tekuté a potom nám to nechutí 😖 ja robievam narýchlo túto: na troške oleja si osmažím cibuľku nakrájanú na drobno, pridám 1 bambino, kukuričku, šunku na kocky, zriedim a zjemním sladkou smotanou, ochutím podĺa toho, čo kto má rád, ja troška osolím, a pridám bazalku alebo oregano, táto omáčka sa dá všelijako obmieňať, pridávam do nej aj cesnak, nivu, hocijakú zeleninu, kečup, čo kto má rád 😉

lyongirl
20. feb 2012

@danielaj ja som ho miesila rukami, no potom som veru vytiahla mixér, bola som z toho nešťastná, no keď nakysol, už to išlo, ale dopiekol sa až večer skoro o 22hej a byt bol celý zasmradený cesnakom, že sa tu dýchať nedalo, ja som to piekla potretý tým cesnakom, no a z tej nešťastnej náhody, že cesto nekyslo, tak som do cesnaku zabudla dať soľ, úplne som bola mimo 😅 , ale dnes sme ho obedovali k frankfurtskej polievke a bolo to mňam, ale neviem, či sa naňho tak skoro odhodlám...

karin0401
20. feb 2012

zo včera dojedame sližikovu polievku,pecene mesko a zemiakova kasa....zajtra neviem co 😝 a dala by som si šišky...nikdy som ich este nerobila...

titkovamiriam
20. feb 2012

@duplinka ved ho dochutis solou korenim a bude to take syrove-no ja mat dva tvarohy hned robim buchty 🙂 ,ja davam tvaroh obcas namiesto syra aj na cestoviny 🙂

danielaj
20. feb 2012

@lyongirl no škoda, že si sa toľko narobila 😖 mne to išlo v pohode, tak neviem, kde sa stala chyba 😢

kibuk
20. feb 2012

tak kedze dnes som nevarila tak som supla do rury pernik hmmm ale krasne rozvoniava 🙂 🙂

lilla244
20. feb 2012

spenatova polievka
fasirky z cervenej sosovice (recept od Bukovskeho) ohromne nam chutia, pecene sladke zemiaky

akika722
20. feb 2012

@zuzu_la toto mi deti nezjedia ☹ 😒

adlani
20. feb 2012

@lilla244 ten recept na fasirky by si mohla zverejnit, znie to dobre 🙂

nelinka0401
20. feb 2012

baby dajte nejaký dobrý osvedčený recept na rybu na masle.alebo niečo také.my moc ryby nemusíme..ale teraz by som si dala 🙂

erni
20. feb 2012

@lyongirl ja som ten posuch robila tiez, mne sa to podarilo bez problemov, zemiaky som mala tiez 3,a kvasnic len polovicku, ale mozno tie tvoje neboli cerstve ,alebo si ich nedala do horuceho mlieka?, potom sa tie kvasinky "zabiju" a nechce to kysnut...cesto bolo take lepkavejsie,ale ani ruky som si nemusela namacat ,ked som ho davala na plech, vzdy si spomeniam na @gianni ked ho jem 😀

lyongirl
20. feb 2012

@erni kvasnice som nemala staré a ani mlieko horúce, kvások mi vznikol, stále nechápem, kde je chyba, ale už mi to je jedno 🙂, asi sa naň už neodhodlám...