Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
cibulova polievka, vajickovy salat, zapekane cestoviny
@lussy23 vidím, že
@erni ti už napísala, čo je to kuskus 😉 ano zalievala som vývarom, teda z bujónu, lebo domáci som práve nemala, dala som 2 šálky kuskusu, troška oleja asi 3 PL, zaliala 3 šálkami vývaru, málinko som ešte aj osolila, nechala odstáť 5 minút, pridala som ududsené kuracie ´mäsko, kukuricu, šampióny, hrášok a na vrch sme si dali strúhaný syr, mne to chutilo, staršia dcéra moc nadšená z toho nebola, ale zjedla a malej chutilo, aj mne, uvidím, čo povie muž, keď príde večer z práce 😖
slepacia polievka
práve som dopiekla toto http://varecha.pravda.sk/recepty/mramorovy-kola...
my sme mali : šošovicovú polievku , druhé som spravila bravčové šťavnaté v skle a v sáčku na pečenie + ryža , dobrotka to bola . Večer bol kapustový šalát s rožkom
prave varim na zajtra ryžu a mäsko na šampiňonoch
@adelaida33 no nakoniec som ho nerobila-ten šalát ale spravila som takú omáčku z bielych jogurtov.syru ,trošku mlieka a vegety.tým som preliala zemiaky.no mňááám.aj tá rzba bola super.zajtra skúsim ešte inak spraviť ked je ten pôst.myslela som,že to bude aj na zajtra..no zjedli sme to 😀
@nelinka0401 joj 😀 , veru si ma navnadila, manžel všeeetky zemiaky dojedol 😅 . aká bola rybička? vydarila sa? a pasovala vám tá zeleninka k tomu? no pozerám práve že si navzájom naraz píšeme 😀 .
@nelinka0401 super, teším sa, že vám to chutilo. ja zajtra plánujem tiež rybu 😵 😵 😵
zajtra budu asi zemiaky s kyslou kapustou
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33966
🙂
@nelinka0401 zabudla som napisat ze ta ryba sa "svrckne" ked je vyprazana tak sa mi zda vacsia 😒 ked dam na to syr, tak je stredna 🙂
ked som to robila prvykrat, tak to zmizlo torpedovou rychlostou, uz som to robila aj zo stuky, zachova si svoju chut.
@slimstar no ved aj ja som ju po upečení hladala... 😀 ale bola dobrá.hned sa zjedla.zajtra spravím opečenu na panvici na masle.hádam zostane väčšia.len neviem či ju mám nechať trochu rozmraziť alebo ako..nerobievam to tak som z toho jeleň.. 😝
@nelinka0401 rybu som prazila aj ked bola zmrazena, aj ked je rozmrazena. 🙂 podla mojich chuti je lepsia ked je stredne rozmrazena 🙂
skusat treba, clovek sa inak nenauci. 😀
@raza áno vývar som dávala vriaci 😉
@lussy23 písala som o dva príspevjy vyššie postup, ako som robila ja, bolo to prvýkrát a chutilo, teda mne a malej, staršia dcéra nebola veĺmi nadšená a manžel tiež nie 😖
@erni nie nepreplachovala, a neopražila, len som ten olej do toho zamiešala, robila som podľa receptov na MMB, a tam nikde nepísali, že opražiť alebo preplachovať 😖
pekne ranko
dnes mame zeleninovu polievku a omacku "kurca na smotane" bez masa 🙂 s kolienkami
my dnes dojeme hráškovú omáčku s vajíčkom a zemiakmi zo včera, idem urobiť čerešňové halušky, ale dám mix ovocia http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40906, posypem tvarohom, orechami alebo makom+ roztopené maslo, nevyzerá to bohvieako vábne, ale už som to viackrát robila a je to mňam a rýchle 😉, nemám síce čerstvé čerešne, a urobím aj trocha halušiek s kyslou kapustou a slaninkou pre chlapov 😉
Keďže je dnes škaredá streda (pôst) mali by sme sa vyhnúť mäsu. Takže dnes robím rybu - lososa. Stačí ho osoliť, okoreniť a opiecť na panvici. K nemu sa hodí najlepšie zemiakové pyré alebo opekané zemiaky, hranolky... 🙂 alebo aj varené ak chceme trošku diétku 😅
@danielaj juuuj ale si mi narobila chute 😀 toto fantastické jedlo som robievala keď sa mi nechcelo variť slivkové gule a bolo to rýchle a veľmi podobná chuť 😉
dnes fakt netuším čo mám variť - ostalo nám trocha kuracieho vývaru a prsíčka na nive.... neviem či neskončíme len pri pečených zemiakoch.... 😒
vajickove halusky

@katushka16 prosím ta môzes hodit recept na to raznici, nikdy som to nerobila a goglim uz asi hodinu a je na nete toho velmi vela a preto by som chcela niečo uz odskusané . dakujem