Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zuzuz1 ja robim vyborne pliecko na hrasku. potrebujes na to maso, cibulu, 3 strucky cesnaku, styri makke rajciny, 1 rajcinovy pretlak, hrasok z konzervy, bujon, olej, cierne mlete korenie, meltu rascu, petrzlenovu vnat, muku a vodu.
klasicky oprazis cibulku na oleji, pridas nadrobno nakrajane rajciny a restujes ich domakka spolu s pretlakom. pridas maso, sprudka osmahnes, podlejes bujonom a dusis domakka, ochutis koreninami a pridas hrasok, prepasirovany cesnak, pripadne este vodu, podla toho, kolko stavy chces... desat minut pred koncom varenia odober trochu stavy do hrnceka, v tom rozmiesaj hladku muku a vlej do hrnca s masom, aby stava trochu zhustla. Nakoniec pridas nakrajanu vnat.
ako priloha su k tomu dobre cestovuny, makarony, kolienka....
dnes je na obed kuriatkovy perkelt - teda hriby kuriatka myslim 🙂 a k tomu halusky
- dnes budu moravske kolace 🙂 ,vcera boli pecene ryby
no tak nakoniec som nasla jeden stary receptik... tiez dusene so zeleninou... na bielo teda so solamilom... s cestovinami to je mnam 🙂 a dakujem za recepty a napady... nabuduce skusim to rajcinove s hraskom vyzera to dobre 🙂
dnes som nevarila-dojedame 🙂 ale som piekla kakaovo-kokosove keksíky 😉
my sme dnes mali zeleninovu polievku s cesnakovymi haluskami a lievance s dzemom a tvarohom....
ja si na veceru idem urobit cestoviny s tvarohom, nivou a kyslou smotanou, maly bude mat placky z kuracieho masa so zemiakmi a manzel chce toasty 😉
a na zajtra som už vymyslela hm karfiolove faširky 🙂 zemiačky k tomu a polievočky ešte ostali tak budu papat 🙂
dnes- ohrievane parky😅😀
zajtra- spagety so syrom🙂
dnes bol zemiakovy salat a rezne, zajtra pizza
Dnes sme dojedali a na večeru máme párky. Zajtra bide zemiakovo-papriková polievka a vyprážaný patizón alebo baklažán.
ja som dnes robila pizzu.
u nas parky 😀
zajtra asi leco
Tak v piatok ani vafle nezabrali bola pizza, V sobotu paradajková polievka s obrázkovými cestovinami a pangas v cestíčku + nakrájaná surová zelenina s poch.smotanou,a zemiakmi, v nedeľu cesnačka a kur.stehná na šampiónoch + ryža, paradajkový šalát-treba jesť veľa zeleniny pravda, včera sa dojedalo, dnes zeleninová polievka , kôprová omáčka+knedľa+volské oko. Na večeru asi bryndzové halušky -uf ale som si vydýchla..... 😅 😅 😅 😀 😀 😀 .
... A v komore čakajú paradajky a papriky na lečo-tak keď prídem z práce budem sa realizovať 😖 😖 😖 .
fašírky a zemiačky, nejaký šalátik k tomu
my mame na obed plnene sampinony
Mám super recept na úplne jednoduchú polievku. Myslela som si, že to nebude ktoviečo, no aj mm ju pochválil a on polievky nemusí.
Tu je recept:
zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do hrnca v ktorom chceme mať polievku, pridáme soľ, rascu, bobk.list, zeleninový bujón a varíme. Na masle opražíme cibuľku na jemno pokrájanú, pridáme pokrájanú na kolieska zelenú/žltú papriku a jemne opražíme, jemne oprášime sladkou paprikou, premiešame a celé pridáme do hrnca so zemiakmi. Prevaríme, zahustíme trochou hl.múky, ktorú sme rozmiešali v troche vody. Prevaríme a pridáme 0,5l smotany na varenie. Necháme prevrieť a jeto hotové. Dobrú chuť 🙂
Ak mate vela cukety (ako my), skuste ju dat nastruhanu do bielej zemiakovej polievky na zahustenie. Je to super. A takisto si odkladam nastruhanu cuketu vo vreckach do mraziaka, prave kvoli takejto polievocke.
Ja som robila vcera na veceru tekvicove placky zapecene so syrom a chlapi sa tvarili ze im veeeeeeelmi chuti. Dnes sme mali zvysok na obed 😀 😀 na veceru sme mali zelerovu polievku a zajtra bude toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25868
Dnes - polievka zo včera a segedín alebo sviečková 🙂
u nás kyslé zemiaky s hubami a rezance s tvarohom 🙂

baby nemate nejaky napad na bravcove plecko? mama bola moc akcna, vytiahla ho z mraznicky ale mna nic nenapada :(