Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@bibi1711 o ano je to skvele....placky som robila tieto http://najrecepty.sk/story.php?id=2325 akurat som nedavala muku a klicky a dala som viac ovsenych vlociek a bola to delikatesa....
zemiacky na kyslo sa snazim navarit robim to 1x 😀
zo vcera nam ostala kuracia polievocka a dnes som sa dala na pizzu 😀
ahoj-te,
cuketové fašírky+francúzska zemiaková kaša, pórková polievka.
😵
paradajková polievka so syrom + vyprážaný karfiol so zemiakmi, tatárska
my mame porovo - syrovu polievku, hovadzie na zeleninke s tarhonou a smotanova torticka.... som sa napraskala ze idem prasknut 😝
my sme mali na obed hrachovu polievku so smotanou a zemiaky a krvavničku s kyslou uhorkou a zemiačikmi a ešte idem spraviť zamatovú roládu 🙂
hrachova polievka s opecenym chlebikom,piekla som buchty a na veceru budu parky 🙂
U nas dnes cestoviny a syrová omáčka s kuracími prsiami a kukuricou 😀
my sme boli na nakupoch, takze len polievka sosovicova kysla od vcera a pecu sa lasagne 🙂 a na veceru asi urobim krupicu, decka ju zboznuju 🙂
Paradajkova polievka, morcacie kocky v hubovo-syrovej omacke s kolienkami a tato ohromna dobrota 😉 http://www.schutou.sk/index.php/recepty/dezerty...
dnes-pizza-sunka,syr,sampinony, kukurica🙂
dnes zapekane mlete mäsko-juj fajnučke a ešte ako pochutku kysnute bryndzove trojuholníky 🙂 😉 nieže by som sa nudila ale to už aj na zajtra,škola nam začina a mame prvačika 🙂
@kibuk ako robíš tie bryndzové trojuholníky?Napíš prosím 🙂
@5katarina7 kuk tu je link a napln može byt lubovolna http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31088&use... a cesto som spravila take CESTO : * 600g pol.múka * 1 kocka droždie * 1 ML kr.cukor * 2 ML soľ * 150ml olej * 350ml mlieko spravila som si kvasok z 200ml mlieka,droždia,cukru a zvyšok mlieka som na ostatne surviny vyliala-na muku,olej,kvasok, pišem ako hotentot ale dufam že ste ma pochopili a myslim zeby sli aj na sladko-nutelou????????? hmmm 🙂
zienky neviete ako pripravit kuracie kridelka? nejako tak inak ako obycajne?😅
janka_a ja robím tak že si pripravím cesnak roztlačím ho lyžičku medu vymiešam pridám oleja a potrem krídelka nakrájam na kružky cibuľku trošku osmahnem do zlatova a pridám ku krídelkam celé zabalím do alobalu a šupnem do truby ak mám polouvarené zemiaky tak to pešiem spolu s nimi v jednom alobale pred koncom alobal otvorím a dopečiem je to rýchlo hotové a dobre🙂
@kibuk zamatová roláda:
vyšlaháš 6 bielkov s 2 lyžicami (polievkovými) práškového cukru a lyžičkou (čajovou) sody bikarbony, potom pridáš žltka a šľaháš, postupne pridávaš 5 polievkových lyžíc kakaa vyleješ na plech (papier na pečenie na plechu) a dáš do rozpálenej truby (180 stupňov) pečeš 5 minút potom vyberieš a necháš vychladiť.nestáčaj ide to po vychladnutí dobre.
vymiešaš si maslo 250 g s 3 polievkovými lyžicami práškového cukru do penista.
na šporák dáš variť 3 dc mlieka pridáš balíček vanilkového cukru a 2 polievkové lyžice hrubej múky a jedno žltko, varíš do prvých bubliniek odstavíš a necháš vychladnuť za stáleho miešania aby sa ti rozmiešala na hladko. ked zmes vychladne dávaš ju postupne do vymiešaného masla. krém rozdelíš na 2 polovice do jednej vmiešaš 2 lyžice kakaa. krem natrieš na upečený plát postupne bielu plnku a na to tmavú plnku, plnky su huste tak sa nezlejú. potom roluješ zabalíš do albobalu a dáš do chladničky alebo mrazničky(mrazená vydrží aj pol roka )
@miracko rolovanie je super nič sa ti tam nerozlomí ani nepotrhá to upečené cesto-plát sa po naplnení dobre roluje je to poddajné a mäkučke, roluje sa to až po vychladnutí na tejto roláde nie je čo pokaziť. 😉 neverila som tomu a ked som piekla prvý krát, ale odvtedy ju pečem dosť často dakedy aj z 2 dávok do mrazáku🙂

@dusanab , minule som varila podla toho receptu a bola to mnamka.aky mas recept na tie placky?
my dnes mame pecene morcacie kridla v medovej marinade a pecene zemiaky...