icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuzuz1
29. aug 2010

baby nemate nejaky napad na bravcove plecko? mama bola moc akcna, vytiahla ho z mraznicky ale mna nic nenapada :(

zucha
29. aug 2010

@zuzuz1 gulas, ci na prirodno s cibulkou

happy8051
29. aug 2010

@zuzuz1 ja robim vyborne pliecko na hrasku. potrebujes na to maso, cibulu, 3 strucky cesnaku, styri makke rajciny, 1 rajcinovy pretlak, hrasok z konzervy, bujon, olej, cierne mlete korenie, meltu rascu, petrzlenovu vnat, muku a vodu.

klasicky oprazis cibulku na oleji, pridas nadrobno nakrajane rajciny a restujes ich domakka spolu s pretlakom. pridas maso, sprudka osmahnes, podlejes bujonom a dusis domakka, ochutis koreninami a pridas hrasok, prepasirovany cesnak, pripadne este vodu, podla toho, kolko stavy chces... desat minut pred koncom varenia odober trochu stavy do hrnceka, v tom rozmiesaj hladku muku a vlej do hrnca s masom, aby stava trochu zhustla. Nakoniec pridas nakrajanu vnat.

ako priloha su k tomu dobre cestovuny, makarony, kolienka....

luga
30. aug 2010

@nnikka
@atrami , dievcata , velmi sa vam ospravedlnujem, ale s hrozou som dnes zistila, ze mi v recepte vypadol pr. do peciva 😕 😒 ☹

atrami
30. aug 2010

@luga , nič sa nedeje. Synátor si sadol k hruškám a naposednie zjedol kilo 😀 Tak sme nepiekli. 😉

luga
30. aug 2010

@atrami , 😀 .... som si vydychla , uz som si predstavovala tie skody 😖

atrami
30. aug 2010

@luga , no mám dojem, že by sa nič nestalo, podobný koláč robím 😉

happy8051
30. aug 2010

dnes je na obed kuriatkovy perkelt - teda hriby kuriatka myslim 🙂 a k tomu halusky

mariro
30. aug 2010

- dnes budu moravske kolace 🙂 ,vcera boli pecene ryby

berika
30. aug 2010

@zuzuz1 z pliecka robím vždy maso na nejakej šťave / guláš, perkelt, s hríbami, s lečom, soté, .... to pliecko na hrášku od happy tiež vyzerá dobre,

zuzuz1
30. aug 2010

no tak nakoniec som nasla jeden stary receptik... tiez dusene so zeleninou... na bielo teda so solamilom... s cestovinami to je mnam 🙂 a dakujem za recepty a napady... nabuduce skusim to rajcinove s hraskom vyzera to dobre 🙂

kibuk
30. aug 2010

dnes som nevarila-dojedame 🙂 ale som piekla kakaovo-kokosove keksíky 😉

avanka
30. aug 2010

my sme dnes mali zeleninovu polievku s cesnakovymi haluskami a lievance s dzemom a tvarohom....
ja si na veceru idem urobit cestoviny s tvarohom, nivou a kyslou smotanou, maly bude mat placky z kuracieho masa so zemiakmi a manzel chce toasty 😉

kibuk
30. aug 2010

a na zajtra som už vymyslela hm karfiolove faširky 🙂 zemiačky k tomu a polievočky ešte ostali tak budu papat 🙂

janka_a
30. aug 2010

dnes- ohrievane parky😅😀
zajtra- spagety so syrom🙂

evitkamalicka
30. aug 2010

dnes bol zemiakovy salat a rezne, zajtra pizza

standa82
30. aug 2010

Dnes sme dojedali a na večeru máme párky. Zajtra bide zemiakovo-papriková polievka a vyprážaný patizón alebo baklažán.

5katarina7
30. aug 2010

ja som dnes robila pizzu.

zucha
30. aug 2010

u nas parky 😀
zajtra asi leco

daniz
31. aug 2010

Tak v piatok ani vafle nezabrali bola pizza, V sobotu paradajková polievka s obrázkovými cestovinami a pangas v cestíčku + nakrájaná surová zelenina s poch.smotanou,a zemiakmi, v nedeľu cesnačka a kur.stehná na šampiónoch + ryža, paradajkový šalát-treba jesť veľa zeleniny pravda, včera sa dojedalo, dnes zeleninová polievka , kôprová omáčka+knedľa+volské oko. Na večeru asi bryndzové halušky -uf ale som si vydýchla..... 😅 😅 😅 😀 😀 😀 .

daniz
31. aug 2010

... A v komore čakajú paradajky a papriky na lečo-tak keď prídem z práce budem sa realizovať 😖 😖 😖 .

atrami
31. aug 2010

fašírky a zemiačky, nejaký šalátik k tomu

lilix
31. aug 2010

my mame na obed plnene sampinony

standa82
31. aug 2010

Mám super recept na úplne jednoduchú polievku. Myslela som si, že to nebude ktoviečo, no aj mm ju pochválil a on polievky nemusí.
Tu je recept:
zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do hrnca v ktorom chceme mať polievku, pridáme soľ, rascu, bobk.list, zeleninový bujón a varíme. Na masle opražíme cibuľku na jemno pokrájanú, pridáme pokrájanú na kolieska zelenú/žltú papriku a jemne opražíme, jemne oprášime sladkou paprikou, premiešame a celé pridáme do hrnca so zemiakmi. Prevaríme, zahustíme trochou hl.múky, ktorú sme rozmiešali v troche vody. Prevaríme a pridáme 0,5l smotany na varenie. Necháme prevrieť a jeto hotové. Dobrú chuť 🙂

atrami
31. aug 2010

@standa82 , no vyzerá to fajn.

standa82
31. aug 2010

@atrami ..je super, mňam. To som vyčíatal včera u Plus 7 u maminy.

roo
31. aug 2010

Ak mate vela cukety (ako my), skuste ju dat nastruhanu do bielej zemiakovej polievky na zahustenie. Je to super. A takisto si odkladam nastruhanu cuketu vo vreckach do mraziaka, prave kvoli takejto polievocke.

dusanab
31. aug 2010

Ja som robila vcera na veceru tekvicove placky zapecene so syrom a chlapi sa tvarili ze im veeeeeeelmi chuti. Dnes sme mali zvysok na obed 😀 😀 na veceru sme mali zelerovu polievku a zajtra bude toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25868

standa82
1. sep 2010

Dnes - polievka zo včera a segedín alebo sviečková 🙂

zuzu13
1. sep 2010

u nás kyslé zemiaky s hubami a rezance s tvarohom 🙂