icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

milek
23. feb 2012

@zklimekova Ja k tomu babinu primiešavam kelímok kyslej smotany a je to mnam 😀

raza
23. feb 2012

dnes plnená paprika 😉 a už je navarené 😎 môžem ísť háčkovať

zklimekova
23. feb 2012

@nelinka0401 Mrkvové muffiny
400g mrkva, 250g kryšt. cukor ,400g polohrubá múka,3 vajcia, 1ČL mletej škorice, šťava z jedného citróna, 200ml oleja, 1 vanilínový cukor, 1 prášok do pečiva, 1ČL sóby bicarb.,
Očistenú a najemno postrúhanú mrkvu, dáme do misky, pridáme kryšt.cukor, vanilk. cukor, citrónovú šťavu a vajíčka, všetko to dobre premiešame. Múku zmiešame s PDP, škoricou a sódou - postupne to primiešavame k mrkve.Nakoniec vmiešame olej. Pečieme pri teplote 180stupňov.

zklimekova
23. feb 2012

@milek vyskúšala som aj so smotanou..mňam 😀

inffinity
23. feb 2012

ahojtee 🙂
tak já dneska asi zeleninková polívka co lednička dala s drožďovými knedlíčky a na druhé ani srnky netuší..na večeru sme mali placky se sýrem a s kečupem. asi prozkoumám mrazák jestli ještě nenajdu jahodové gule, nějak se mi nechce vařit 😀

jinak minulý týden jsem dělala strouhaný tvarohový koláček, ted o víkendu sme měli smetanový chlazený piškotový dortík s mandarinkama a babička nám donesla gaštanový rez 🙂
holky nemáte někdo receptík na takové malinké klasické kulaté koláčky - tvarohové, makové, lekvárové s posypkou? díky za tipy

katkas1
23. feb 2012

takze kedze dnes mi netreba varit urobila som aspon sisky 😀

gianni
23. feb 2012

zo včera bryndzové halušky

annatomi
23. feb 2012

Tak my dnes máme hrsťkovú polievku , plovdivské mäso ,tarhoňu , a ešte upečiem pudingoš ! 🙂 Lebo zajtra som celý deň v práci .

veronika1417
23. feb 2012

baby ja dnes strakatu fazulku na kyselo s langosami jednohubkami co ste tu par stran dozadu spominali 😀 😀 😀 uz ich mam upecene - dala som ich na plech ale skusim asi aj vyprazane 😉

jajuska1411
23. feb 2012

francuzske zemiaky na panvici

gucz
23. feb 2012

my dnes máme k obedu domácu pizzu, polovica je klasická (salám, olivy, syr) a na druhej polovici je ešte vyliate rozšľahané vajce (chcel to tak MM). A pre inšpiráciu ešte hádžem fotku Nivovo smotanového osúcha, čo sme mali minulý týždeň 🙂

sebi123
23. feb 2012
monfat9
23. feb 2012

mrkvová polievka s tarhoňou.....a granadír 🙂

veronika1417
23. feb 2012

@luy prosim ta k comu sa hodia taketo placky??? chcela by som vyskusat 😉

irsina83
23. feb 2012

jahnaciu krupkovu polievku a pre mm zemiakovy salat bez majonezy a reznik, mala ma pohankove rizotko a maminka nieco grilovane - dietne 😅

lululka555
23. feb 2012

@veronika1417 mozem sa spytat ake su tie langose jednohubky? citala som ten recept dozadu a vyzera to byt jednoduche...ako chutia? dik 😨 😵 😵

veronika1417
23. feb 2012

@lululka555 je to celkom zaujimave len ja by som to uz radsej vyprazala na oleji 🙂 myslela som si, ze z truby to bude trochu dietnejsie ale podla mna je to jedno lebo aj tak to musis vymastit olejom plech a aj z hora potriet. Cesto je uplne jemnucke aj ked na zaciatku sa Ti bude zdat, ze jeden jogurt resp smotana na dva tejgliky muky je malo nedaj sa oklamat len pekne mies a vznikne Ti nadherne jemnucke cesto. ja som vykrajovala so zavaraninovym poharom 7dcl, kolieska a poukladala na plech. Vzdy si najprv urobim jedlo podla receptu ale teraz by som tam hodila aj trosku kminu a ak by som znova piekla na plech tak by som to potrela kecupom s cesnakom a navrch syr nech sa to trosku zapecie a je to ako mini pizza 😀

luy
23. feb 2012

@veronika1417 no fajne su ak dáš na nich mäsko hocaké vo forme soté,ale ked je teraz pôst tak len nastrúham na to syr,alebo syrovú omáčku a ja sa prizám milujem to z tatarkou,ale tak aj zdravšie žijuci ludia to môžu len si daju tie svoje omáčky na to 🙂

lululka555
23. feb 2012

@veronika1417 vyskusam to ,mozno aj zajtra a kolko ti ich vyslo z tej davky,ako je tam v recepte napisane?

veronika1417
23. feb 2012

@lululka555 vyslo mi 15ks ale s priemerom 8-9cm ja som to robila vacsie 😀

veronika1417
23. feb 2012

@luy mnaaam skusim dakujem 😉

nelinka0401
23. feb 2012

@levandullka ok.recept som si opísla.čím skôr ich vyskúšam 🙂 a dakujem 😉

s_i_s_a
23. feb 2012

@monko28
ja som dávala sódu bicarbonu

levandullka
23. feb 2012

@nelinka0401 Nie je za čo a držím palce 🙂. Určite nedopadnú tak, ako tie moje včera 😉. Inak, ja ich práve idem robiť 🙂

s_i_s_a
23. feb 2012

@monko28 a ty si čo dávala namiesto sódy? daj typ 🙂 keď mi niekedy dojde sóda až môžem improvizovať...

nelinka0401
23. feb 2012

@zklimekova super zaujímavý recept.tiež dôsledne opísaný.už sa len do toho pustiť 🙂

nelinka0401
23. feb 2012

@levandullka tak nech sa teraz vydaria aj s cukrom 😀 ozaj a môže tam ísť aj zavárané ovocie?mám čučoriedky

lucinka1104
23. feb 2012

Včera kuracie prsia v paradajkovom pretlaku ryža dnes sme u našich bude rýchlovka cestoviny s cibolou a vajciami-praženicou na večeru pizza alebochlebík s rybacou pomazankou

mata1001
23. feb 2012

my mame dnes mliecna hraskova polievka a granadir 🙂

elisa7
23. feb 2012

Dnes prazdninovo pre tri deti: hraskovu polievku (uvareny mrazeny hrasok, so slahackovou smotanou a kuracim vyvarom rozmixovany), v noci som k nej piekla cibulovy chlebik (genialny), a spagety s omackou (cibulka, slovenska tocena, pretlak, kecup a cesnak- najoblubenejsie jedlo mojej najstarsej)