Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@ladyjh ahoj,aky recept mas ty na babovku?ja davam 1salku kryst.cukru,do toho jeden vanilkovy,to vymiesam spolu so 4 zltkami,potom pridam 1dcl oleja a 1 dcl vody,zasa vymiesam,potom pridam 1 a 1/2salky polohr.muky spolu s 3/4kypriacim praskom,zasa pomiesam,pridam sneh z tych 4 bielok a znova pomiesam.cca 2/3 nalejem do formy a do tej 1/3 pridam 2lyzicky kakaa rozmiesane v cca 0,5dcl vody.no a uz to len prilejem do formy.snad som nebola moc zlozita🙂
@mata128 no ja son to mala mozno preto tazke, lebo som to kakao len nasypala do tej zostavajucej casti a bolo to treba miesat viac ako keby som dala kakao zmiesane s vodou..........
Ja mam 250g muky a 250g cukru, 5 vajicok, 1dcl vody a 1dcl oleja, kyr prasok a vanilka..........
Ja som dala namiesto vody pomarancovu a citronovu stavu 😅 a davam aj trocha skorice. tu do vsetkeho zamotavam 😀
Huráááá, muffiny sa na druhý pokus podarili 🙂. Ešte ozdobiť a bude to 🙂. Potom už iba vymyslieť na zajtra nejaké jednoduché a studené menu. Nemáte nejaké nápady? Jednohubky, šaláty...? Každý nápad uvítam 🙂
kuracie prsia s čínskou zeleninou, varené zemiaky
dnes bylinkové čipsy s avokádovým pyré, a Vita čokopuding ostatní dojedajú ešte bryndzové halušky.
hovadzi gulas, cokoladovy puding s piskotami a upiekla som vela vela zemliciek do zasoby, tak som zamrazila a budu na horsie casi 😉
Pórová polievka a parené buchty so slivkovým lekvárom.... 🙂
http://www.facebook.com/?sk=lf#!/photo.php?fbid...
v najblizsich dnoch vyskusam tuto torticku,vyzera mnam...co poviete?
Dnes som urobila super nátierku:
rama, 2 x vajco natvrdo,2 plátky šunky,pol červenej cibule,jedno črievko syr všetko rozmixovať,bola super 🙂
zemiaky pecene v rure s provensalskym korenim, kysle mlieko
@lululka555 ja som na to teraz tiež pozerala, že vyskúšam 🙂
@nikita308 ako robíš prosím ťa pórovú polievku?
@zklimekova Len tak jednoducho, nakrájam pór na koliečka, opražím na Rame, zalejem studenou vodou, privediem do varu, potom dám bujón zeleninový, trošku vegety, nakrájané zemiaky a keď sú zemiaky polomäkké, nahádžem tam krupicové halušky... je to skôr taká ľahšia polievka, vhodná skôr na leto, ale ja ju robievam hocikedy, lebo nám chutí... 🙂
@lululka555 ocot ani pr. d. pec. ani solamyl by som nedavala.
robievam sneh z cukroveho rozvaru, ktory vylejem do vyslahanych bielkov a na koniec pridavam este kokos alebo praskovy cukor.
origos pavlova je len s jahodami, ale ovcne obmeny su v pohodke. ale ten ocot a prasok do peciva nene
@lululka555 toto je tiež super recept na pavlovu 😉
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015024...
@maca_p tých receptov je viac, myslím na tú tortu 😉
@maca_p no uvidim,mozno pouzijem namiesto octu citronovu stavu...to by mohlo byt nie?....pride mi to jednoduche,cely ten recept...
@beruska.zuzanka aj do tvojej ide ocot-vinny...🙂
inak, dnes mi moja znama dala taku insiraciu, ona vraj robi varne zemiaky, k tomu pražené bravčové maso na cibuli (praženica ako na zabijacke) ale prosimpekne, ona to podava este aj s podbitou strukovou fazulou, urcite vyskusam 😀
@lululka555 citronova stava je lepsia, je to minimalne na prirodnej baze. 😀 tak uz len sa do toho pustit. inac raz som videla nigelu lawson v telke ako robi pavlovu, no perfis.

granadiersky pochod, a pre mm a maleho rezanky s makom 🙂