icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

bonaquaba
25. feb 2012

@snu vdaka tak skusim susene,ja vzdy davam kocku cerstveho

snu
25. feb 2012

no dnes sme mali manzelov vymysel,,kuracie prsia v indickej omacke a ryzu. ja som chystala zatial na vecernu oslavu dobrotky :D

tosomja
25. feb 2012

Slepačia polievka, domáca cestovina
Mrkvová omáčka, zemiaková kaša, fašírky
Ráno som skúšala roládu http://bezservitky.markiza.sk/clanok/ich-recept... , uvidíme, aká bude, ešte je v chladničke, nemám odvahu to rozrezať 🙂

strihalka
25. feb 2012

sme u svokrovcov 😀...takze vcera obalovany chlea se syrem v testicku a ted chlupate knedliky, tzn.gomerkse gule, ci ako se to vola tu na SVK 😀

kralicica
25. feb 2012

moje naoblubenejsie 🙂
Najlepšie najjednoduchšie pravé americké muffiny (žili sme v USA) 🙂))
3 šálky polohrubej múky (dá sa kombinovať napr. 2 šálky hladkej, 1 hrubej, alebo aj 3 celozrnnej)
1 šálka prášk. cukor
1 vanilk. cukor
1 prášok do pečiva
1 káv. lyžička sódy
-toto všetko zmiešame v jednej miske (suché suroviny)
- 1 šálka oleja
1 šálka mlieka
2 vajcia
- zmiešame v druhej miske (mokré suroviny)
všetko spojíme a zmiešame (nie dlho, stačí 2 minutky)
do cesta sa dajú pridať orechy, kokos, hrozienka, kakao, čokoláda, brusnice (nie viac ako 1 šálka)
-ja dávam aj do cesta ale aj na vrch muffinov pred pečením aby neklesli
-plním to košíkov na muffiny vložených do formy na pečenie muffinov (takmer do plna aby sa riadne zdvihli)

najobľúbenejšie kombinácie:
- kakao s kúskami čokolády
-biela čokoláda brusniced
-pomarančová kôra, biela čokoláda, mandle
-orechy, hrozienka, škorica
-pupučený banán, škorica
-kokos, madle
...
fantázii sa medze nekladú

levandullka
25. feb 2012

Dnes špenát s varenými zemiakmi a pečenou klobáskou a pre nás, ktorí špenát nemusíme to boli vrené zemiačky s vňaťkou, pečená klobáska a kyslá kapusta 🙂. Taká rýchlovka 🙂.

miruss
25. feb 2012

My sme dnes mali cenakovú polievku, varené zemiaky, losos a taký smotanovo-bylinkovo-cestnakový díp.

glukacova
25. feb 2012

@kralicica super to vyzera vyskusam

nanulik
25. feb 2012

my máme od mamy holandské rezne a pyré a sviečkovú s knedlou, polievku varím sama ale až zajtra. dovtedy ma hádam napadne akú 🙂

nanulik
25. feb 2012

@kralicica a na kolko je to kusov rozpis? klasika na 12? ja zbožnujem tie čo redávajú v lidli, už som aj tie čokoládové blbosti kúpila ale doteraz som nenanšla podobný recept

gianni
25. feb 2012

vývar z kačacích trupov a francúzske zemiaky

nanulik
25. feb 2012

baby ešte sa spýtam ked robíte prívarky, máte v ten den aj polievku? ja vtedy nerobím lebo si myslím že netreba, ale ako tak čítam asi by sa malo....

digehe
25. feb 2012

my dnes langoše,kapustnica, 🙂

ukana
25. feb 2012

@nanulik , malo by sa jedine to, čo ktorej rodine vyhovuje..ja polievky varím zvacsa také huste cez tyzden na večeru, cez víkend nevarím polievku, u nás sa to nezje...len občas spravím polievka + hlavné jedlo...na nedelu, aj to len ked niekto ku nám príde na obed.. 😉

My dnes mexická fazula s ryzou 🙂

danielaj
25. feb 2012

dnes polievka z hlávkovej kapusty, zemiakový prívarok, sekaná, chlebík, orechové a nutelové krehké rožteky, a idem robiť ešte mramorový koláč v somácej pekárni 😉

danielaj
25. feb 2012

@kralicica tak tieto muffiny robím najradšej aj ja, taký istý receptík mám od bývalej kolegynky a sú jednoznačne naj naj 😉 nadýchané, šťavnaté, skúšala som už strašne veľa receptov, ale na tieto sa nechytajú 😒
@nanulik my sme dnes mali prívarok a aj polievku 😀 akosi u nás bez polievky deň neexistuje, musíme mať polievku 😉

lussy23
25. feb 2012

cestoviny s avokádom a citrónom dnes a zajtra medové kurča. Sme chorí, takže len také rýchlovečky. a ešte mám ten avokádovo banánový puding. Je vynikajúci. 🙂 a to puding ani nemám rada. 🙂

junkfoood
25. feb 2012

@tosomja aj ja som to skusala, a je to super...

monikapt
25. feb 2012

@nanulik ahoj,mozem sa oyptat ako sa robia tie holandske rezne?nikdy som o nich nepocula este

nanulik
25. feb 2012

@monikapt neviem presné množstvo ale pomleté mäso sa pomieša so struhaným syrom. trochu osoliť a obaliť v trojobale. možno to poznáš pod iným názvom

nanulik
25. feb 2012

@happy8051 ty ma vždy inšpiruješ 🙂
ale som aj nejako vyhladla. dala som si hrozno tak musím ísť preč, lebo bude dietovanie v háji....

liliana363
25. feb 2012

manzel niekde v telke videl ako prilohu zemiaky s mrkvou, v pomere 60:40. Spolu sa to uvari a rozmixuje na kasu. Je to celkom dobre k vyprazanemu syru.

langkofel
25. feb 2012

@liliana363 ja to robievam aj so spenatom, brokolicou, cukinou, zelerom 😉

adulikka
25. feb 2012

dnes fazuľová polievka s domácimi rezancami širokými

zajtra...zostali ešte rezance ,tak asi s tavrohom ,alebo s makom
a spravím ešte plnenú papriku s knedlou

ingrid56
25. feb 2012

@liliana363 zemiaky so zelerom su este chutnejsie 🙂

nanulik
25. feb 2012

zajtra cyhstám kyslú fazulovú. hádam bude aj na pondelok tak potom len hubové rizoto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28263
niektorý den chcem rybu urobiť a niekedy halušky bryndzove

nanulik
25. feb 2012

@ingrid56 ked počujem zeler hned sa mi vybavia jablká a orechy. hmmm nádherná vôna 😵

ingrid56
25. feb 2012

hmm, taky Walfdorsky salat nikdy nieje zly 🙂

efci
26. feb 2012

@nanulik ja vtedy tiez polievku nerobim, skor ked tak nieco dobre sladke este ako dezert 🙂

dnes a aj na zajtra hovadzi vyvar s rezancami, gratinovany losos + pecene zemiaky