Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
menu poslednych dni ...
-štvrtok
jednoducha mrkvova polievka zahustena ovsenymi vlockami s mrvenickou
smotanovy perkelt s kolienkami
-piatok
polievka zo vcera
hovadzi madarsky baby friendly gulas s knedlou
-zajtra
zemiakovy privarok s vajcom (muz si ho da so zvyskom gulasa)
dnes ... vari svokra..mnaaam ..
taaak zmena 🙂 miesto zemiakovej polievky bude Expresna fazulova polievka 😵 😉
@kibuk ahoj, už som ho tu dávala, ale nech sa ti páči, ja som dávala iba hladkú múku http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25839 😉
cestoviny s tuniakom
ahojte kocky, nemate tip na nejaku dobru sosovicovu polievku? mam aj smotanu na varenie, tak kludne s tym. Kyslu smotanu nemam. Dakujem 🙂
Ahojte... na dnes som varila včera večer... cigánska z kuracieho, kuracia roláda pečená v alobale a opekané zemiaky, šalátik z paprík a rajčiniek... dnes musím chystať na zajtrajšiu oslavu a ešte stále nemám vymyslené, že čo... ☹
@dida84 ahoj to znie perfektne., ja som na kuracie zaťažená, nemohla by si dať recept, ale pre mňa podrobný, lebo moje kuchárske umenie ... :D
@maculik ja dnes rýchlu šošovicovu polievku: šošovicu som dala namočiť, na masti som opražila cibulku zasypyla mukou zmiešanou s červenou paprikou zaliala vodou povarila pridala zemiačky nakrájane na kocky a pridala smotanu z 2 polievkovými lyžičkami vody potom bobkový list 3 guličky čierneho korenia a 2 nového a varila do zmeknutia šošovičiek občas pomiešala🙂
druhe budu zapečene kuracie prsia s hranolkami a ryžou
pečenú plnenú sekanú a zemiaky na kyslo 🙂
Dnes http://varecha.pravda.sk/recepty/krumpli-gulas-... a struhany tvarohovy kolač 😀 😝
tak dnes špenátová polievka a francúzske zemiaky...dávka železa nesedí iba nášmu tatkovi...len keď sa neozval že príde domov z turnusu- chcel nás prekvapiť...no má smolu..buď zje aj špenátovú..alebo iba druhé :D
baby, nemate nahodou niektora osvedceny recept na biskupsky chlebik? Je to kolacik s orechami, alebo susenym ovocim peceny vo forme na srnci chrbat 🙂 Dakujem
my dnes porkovo mrkova polievka a dukatove buchicky 🙂
ale neviem co na zajtra....
dnes bryndzove halusky 😎 🙂
ja mam recept na biskupsky od Magalovej z jej relacie na STV. 100g cukru, 100ml rumu., 180g hladkej muky, 2 kav.lyzicky prasku do peciva, , 1 vanilkovy cukor, 1 skoricovy cukor, 100 g zmaknuteho masla, 3 vajcia, marcipan, hrozienka, kandizovane ovocie. Vsetko zmiesat, dat piect na 170´C na 70 min. Povybratí hore potriet marmeladou...Bolo to vynikajuce, my sme to mali na Vianoce.
Pečené kuracie krídla so zemiakmi
hovädzí vývar so zeleninou a niťovkami
pečené pirohy so zemiakovo-bryndzovou plnkou a k nim kyslá smotana
dnes zeleninová polievka a druhé zemiaky , špenát na šľahačke a voľské oká
my dnes kuracia polievka s písmenkami a španielske vtáčiky
my sme u svokrovcov a mali sme šošovicovú polievku na kyslo a lokše makovo-lekvarove mnam
a zajtra kuracia polievka a pečené kura s plnkou + ryža
dnes zemiakove placky a palacinky 😵
mozno to sem az tak nepatri ale mozem uz dat synovi hribikovu omacku (s detskou ryzou) ? nebude ho este boliet brusko?

zajtra - spenatove halusky so sampinonmi a syrovou omackou. mnam 🙂